ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:48 TBMM’de yoğun mesai başlıyor: İşte gündem maddeleri…
00:34 Katil İsrail Beyrut’u şimdiye kadarki en ağır bombardımanla vurdu
00:32 İzmir Körfezi’ne ‘nefes’ olacak eylem planı bugün açıklanacak
00:30 Türkiye’den Bosna Hersek’e yardım eli
00:29 7 Ekim’in yıldönümü öncesinde dünyanın dört bir yanında Filistin yanlısı gösteriler düzenlendi
00:28 Bağımsız milletvekili Nadir Bedir, “Savaş bittikten sonra Hizbullah ile oturup konuşmalıyız”
00:25 Irak ve Suriye’nin kuzeyinde 4 terörist etkisiz hale getirildi
00:20 Bakan Fidan Lübnan Başkakanı Mikati ile görüştü
00:10 Bakan Göktaş: Şiddetin kök nedenlerini ortadan kaldırmak için çalışmaları sürdüreceğiz
00:03 Astana Zirvesi; Şanghay İş Birliği Örgütü Büyüyor mu?
00:02 Irak’ın kuzeyinde 12 terörist etkisiz hale getirildi
15:29 İsrail Türkiye Sınırına Yanaşır mı?   
10:43 CHP’li Kanko: Vatandaşa, diğer ülkelerin kabul etmediği ve gümrüklerden geri dönen gıdalar yediriliyor!
10:19 Küresel gıda fiyatlarında 18 ayın en hızlı artışı!
09:24 Enflasyon ATM’leri Nasıl Vuruyor? Kaynak: https://turk-internet.com/enflasyon-atmleri-nasil-vuruyor/
07:49  İzmirlinin öncelikli ihtiyaçlar listesi
07:31 Azerbaycan’ın JF-17 talebi: Türkiye kilit rol oynayabilir
07:15 Trump’ın Kongre Baskını Davasında Kritik Gelişme
07:01 Avusturya’da Özgürlük Partisi’nin Başarısı: Avrupa’da Aşırı Sağ Zaferlerine Bir Yenisi Daha Eklendi
06:37 Bakan Göktaş, “Kadına Yönelik Şiddet Araştırması’nın saha çalışmaları başlıyor”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Gümülcine ‘GÜNDEM Gazetesi’nden kısa kısa

Gümülcine ‘GÜNDEM Gazetesi’nden kısa kısa
27 Ocak 2024
27
A+
A-

Gümülcine sancağının kazası olan Gümülcine, Yunanistan’ın Trakya bölgesinde, Rodopi ilinin merkezi ve önemli miktarda bir Türk nüfusun yaşadığı bir şehir.

UHA / Europe İnternational News Agency

Gümülcine’de yayın yapan Hülya EMİN’in sahibi, Genel Müdür ve Yayın Yönetmenliği ve Ozan Ahmetoğlu’nun Yazı İşleri sorumluluğundaki  ‘GÜNDEM Gazetesi‘nde yer alan ve öne çıkan haberlerden sizin için bir bülten hazırladık.

***Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğu 100 yaşında

Türkiye’nin, Yunanistan’daki dış temsilciliklerinden biri olan Gümülcine Başkonsolosluğu 100 yaşında.

Kurulduğu 1924 yılından bugüne kadar Türkiye Cumhuriyetini temsil eden Gümülcine Başkonsolosluğu kuruluşunun 100. yılı sebebiyle bir paylaşım yaptı.

Başkonsolosluğun sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi: “İlk Misyon Şefimiz Sn. Firuz Kesim’in göreve başlamasının üzerinden 100 yıl geçti. 100. yılımızda da aynı heyecan ve gururla Türkiye Cumhuriyeti’ni temsil ediyoruz.”

***‘Türkiye’ye silah konusunda yetişemeyiz’

Emekli Koramiral Spiridon Konidaris, Yunanistan’ın silah konusunda Türkiye’yi yetişemeyeceğini söyledi. Koniadaris, katıldığı bir radyo programında bir soru üzerine Yunan donanması ile Türk donanmasını kıyasladı.

Yunanistan’ın, Türkiye’ye silah konusunda yetişemeyeceğini vurgulayan Konidaris, “Biz hep şu cümlenin arkasına gizleniyoruz. Bizim personel avantajımız var. Ancak biz 30-40 yıllık gemilere sahipken, diğer taraf 5-7 yıllık gemilerde daha yeni teknoloji ve silah gücüne sahip olunca personel avantajımız yetersiz kalıyor.” ifadelerini kullandı.

Gazetecinin, Ege’de çatışma kabiliyetine sahip olup olmadıkları sorusuna ise Konidaris, “Var ama bunu devam ettirebilecek gücümüz yok. Herkes sıcak bir çatışmanın bir iki saat süreceğini ve ABD’nin müdahale edeceğini söylüyor. Eğer sıcak çatışma ABD’de gece yarısı olduğu bir zamanda meydana gelirse ne olacak?” şeklinde cevap verdi.

Konidaris ayrıca, Türkiye’nin Libya ve Arnavutluk gibi ülkelerle ilişkilerine de işaret ederek, Yunanistan’ın sadece Türkiye’nin karşısındaki adalarda değil, her yerde hazırda bekletilen güce sahip olması gerektiğini savundu.

***Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonundan Batı Trakya ziyareti

Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Genel Başkanı Sabri Mutlu, Edirne Balkan Türkleri Federasyonu Başkanı Erhan Pekkan, Konfederasyon ve Federasyon yöneticileri Macit Mutlu, Zürfeddin Hacıoğlu, İsmail Kocaköse ve Cevat Sedes, Batı Trakya’ya çalışma ziyareti düzenledi.

Ziyaretlerine Gümülcine Müftüsü ve Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı İbrahim Şerif ile başlayan heyet, Batı Trakya Türklerinin merhum lideri Dr. Sadık Ahmet’in kabrini ziyaret ederek dua etti.

Heyet, daha sonra Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal, Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi Başkanı Çiğdem Asafoğlu, Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Başkanı Aydın Ahmet, Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Sedat Hasan, BAKEŞ Başkanı Hüseyin Bostancı, İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu ve Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Hüseyin Baltacı ve azınlık kurum yöneticileriyle bir araya geldi.

Heyet, görüşmelerde Batı Trakya Türklerinin yaşadığı sorunlar hakkında bilgi aldı.

Ziyaretin ardından Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu ve Edirne Balkan Türkleri Federasyonunca yayımlanan açıklamada, Türkiye’deki azınlıkların haklarında yaşanan olumlu gelişmelere dikkat çekilerek, Yunanistan sınırları içinde yaşayan ve uluslararası antlaşmalarla azınlık kabul edilen Türklere de eşit hakların tanınması gerektiği belirtildi.

Açıklamada, Türk azınlığa kendi müftüsünü seçme hakkının verilmesi gerektiğinin altı çizildi ve azınlık okullarının eğitim hakkının engellenmesi, kısıtlanması ve kapatılması çalışmalarının bir an önce sonlandırılması, bu okullardaki sorunların giderilmesi istendi.

***Bölge genelinden çiftçiler Gümülcine’de eylem yaptı

Doğu Makedonya – Trakya Eyaleti genelinden çiftçiler bugün (26 Ocak Cuma) Gümülcine’de eylem düzenledi. Çiftçiler ilk olarak sabah saatlerinde Gümülcine – İskeçe yolunu protesto amacıyla bir süreliğine kapattı.

Onlarca traktör ile birlikte eylem düzenleyen çiftçiler, yol kapatma eyleminin ardından Gümülcine şehir merkezine doğru hareket etti. Eylemciler son olarak Doğu Makedonya Trakya Eyalet binasının önünde toplandı.

Burada Doğu Makedonya Trakya Eyalet Başkanı Hristodulos Topsidis ile görüşen heyet taleplerini içeren metni Topsidis’e verdi.

Eyalet binası önünde konuşan Gümülcine Belediyesi Tarım Derneği Başkanı Nikos Botroços, tarım alanında yaşanan sorunlara değindi. Botroços özellikle son iki yılda enerji kaynaklarındaki zamlar sebebiyle artan üretim maliyetinin artışına dikkat çekerek, bu konuda hükümetin çiftçiye destek olması gerektiğini söyledi.

Botroços’un ardından sözü alan eyalet Başkanı Hristodulos Topsidis, çiftçilerin kendisine ilettiği talepleri en kısa sürede Atina’ya yetkili bakanlara ileteceğini söyledi. Topsidis çiftçilerin haklı mücadelelerinde yanlarında olduklarını belirtti.

Topsidis’in ardından sözü Rodop Milletvekili Özgür Ferhat aldı. Çiftçilerin haklı mücadelelerine destek verdiklerini söyleyen Ferhat, hükümetin sorunların çözümü için gerekli adımları atması gerektiğini söyledi.

Eyleme Trakya Tütün Üreticileri Kooperatifi Başkanı Sinan Ahmet ve kooperatif yöneticileri de katılarak destek verdi.

Göstericiler konuşmaların ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

***Başkonsolos Ünal Yassıköy Belediyesini ziyaret etti

Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal, göreve başlayan Yassıköy yeni Belediye Başkanı Caner İmam’ı makamında ziyaret ederek başarılar diledi.

Gerçekleştirilen ziyarete ilişkin Belediye Başkanı Caner İmam yaptığı paylaşımda, “25.01.2024 tarihinde T.C. Gümülcine Başkonsolosu Sn. Aykut Ünal ve Muavin Konsolos Sn. Barış Çulha Belediyemize nezaket ziyaretinde bulundular. Tebrik ve başarı temennileri için Sn. Başkonsolosa ve Sn. Muavin Konsolosa teşekkürlerimi sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

Başkonsolos Aykut Ünal’a ziyareti sırasında, Muavin Konsolos Barış Çulha eşlik etti.

Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğunun sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Kozlukebir ve Yassıköy Belediyelerine yapılan nezaket ziyaretinin fotoğlarına yer verilerek, “Görevlerine yeni başlayan Kozlukebir Belediye Başkanı Erdem Hüseyin ve Yassıköy Belediye Başkanı Caner İmam’a bugün nezaket ziyaretleri gerçekleştirdik. Kendilerinde görevlerinde başarılar diliyoruz.” denildi.

Kaynak* GÜNDEM Gazetesi (Gümülcine)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.