ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:19 Trabzon’un Akçaabat ilçesinde yapımı tamamlanan İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi Kompleksi’nden notlar!
10:30 (TSKB) Başekonomisti ve Direktörü Ünüvar, “Mavi ekonomiyi, etki yatırımların finansmanı içerisinde yer alabilecek mavi tahvilleri de ajandamıza eklememiz gerekiyor”
10:02 NATO Savunma Bakanları Toplantısı’ndan notlar!
09:25 Zeytinyağı piyasası ve küresel ısınma
09:14 Ortadoğu için kader seçimi: Trump mı Harris mi?
08:53 Alman hükümetinin tartışmalı güvenlik paketinde neler var?
07:34 Kitap: Sağlıklı bir toplum, sağlıklı bireylerden geçiyor!
07:15 Ukrayna’daki İngiltere – ABD Rekabeti!
06:02 Biden İsrail’in İran’ın Nükleer Tesislerini Hedef Almasına Karşı
02:27 BakanTunç, “Adalet ve eğitim kalkınmanın ön şartı”
02:19 TBMM’de bütçe maratonu başlıyor
00:51 Florlu sera gazlarına ilişkin yönetmelik yayımlandı
00:37 Almanya’nın Düzensiz Göçü Önleme Çabaları
00:30 Dünya Gıda Üretimi Su Krizi Nedeniyle Risk Altında
00:29 Yılmaz: “2025 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifimiz, bu kazanımlarımızı sürdürülebilir hale getirecek”
00:23 İsrail’in Hamas lideri Yahya Sinvar’ı öldürdüğü iddia edildi
00:18 Trabzon’un Akçaabat ilçesinde yapımı tamamlanan İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi Kompleksi’nden notlar!
00:11 İzmir-Bremen hattında ticaret-bilim-kültür zirvesi
11:35 Pazar günü 81 ilde eş zamanlı orman temizliği yapılacak
11:12 Kocaeli Atılım Lisesi Arkadaşlığı Sahneye Taşındı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, “Bu yıl her 100 öğrenciden 92’sini yerleştirildi”

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, “Bu yıl her 100 öğrenciden 92’sini yerleştirildi”
1 Ekim 2022
238
A+
A-

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye’de öğrenci yurtlarının 81 ilde, ilçelerde eşi benzeri olmayan bir hizmet anlayışı, kapasite ve heyecanla devam ettiğini açıkladı.

Bakan Kasapoğlundan Erhan Önal için taziye mesajıMehmet Muharrem Kasapoğlu, bu yıl ilk üniversiteye yeni başlayacak 316 bin 460 öğrenci ile eğitimi devam eden 98 bin 845 öğrenci ilk süreçte tekrar başvuru yaptığını hatırlatarak, yerleştirmelerin tamamen dijital ortamda, 12 kamu kurumunun değerlendirme, analiz süreciyle objektif olarak yapıldığını, gelir, başarı ve sosyal durumun baz alındığına dikkat çekti.

Bakan Kasapoğlu, ilk fazda yüzde 80’lik bir yerleştirme oranıyla rekor kırdıklarını belirterek, 41 il merkezindeki tüm başvuran öğrencilerin yerleştirildiğini ve bu yıl öğrenci yurtlarında yerleştirme oranının ise yüzde 92’ye ulaştığını ifade etti.

Karaman'da GSB Yurtlarına Başvuran Tüm Öğrenciler Yerleşti - SPOR -  www.karamandauyanis.com Karaman'da Uyanış Okuyun Haberiniz Olsun

Bunun çok güçlü bir başarı ve  tesadüf olmadığını dile getiren Kasapoğlu, bu başarının arkasında 20 yıllık bir sürecin bulunduğunu, her yıl üstüne yeni çalışmaların eklendiği bir vizyon, doğru zamanda, doğru yerde yapılan yatırımların olduğunu söyledi.

Gençlik için sürekli gayret gösteren devasa bir kadronun olduğunun da altını çizen Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, bu başarının arkasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın genç odaklı hizmet ve siyaset anlayışı ve gençleri önceleyen bir liderlik vizyonunun olduğunu, bundan tam 2 hafta önce bu güzide mekanda Cumhurbaşkanın teşrifiyle 105 yeni yurdun ve 223 bin yeni kapasitenin resmi devreye alınışını gerçekleştirdiklerini açıkladı.

Açık olacak yurtlar hangileri, yaz aylarında hangi KYK yurtları açık  olacak? Seyahatsever.gsb.gov.tr KYK yurtlar listesi… - Eğitim Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu yıl da yurtlarda hiçbir ücret artışı olmayacağını müjdelediğini de hatırlatan Bakan Kasapoğlu, tıpkı geçtiğimiz yıl olduğu gibi yurt ücretlerinin aylık 250-400 lira arasında değiştiğini, yurtların tam donanımlı bir yaşam merkezi olarak uygun fiyat politikası ve yüksek bir memnuniyet oranıyla gençlerin her daim hizmetinde olduğunu dile getirdi.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Kabine Toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu yıl beslenme yardımını rekor bir artışla 25 liradan 60 liraya çıkardığını, bu yıl her ay bin 800 lirayı beslenme desteği olarak gençlerin hizmetine sunduklarını söyledi.

Bakan Kasapoğlu, öğrenim kredilerinde de geri ödemelerde ÜFE farkı yükünü nasıl gençlerin omzundan alındıysa, dünyada yaşanan ekonomik süreçler sonucunda da gençlerin etkilenmemelerini sağlamak için gerekeni yaptıklarını ve yapmaya da devam edeceklerini belirtti.

Büyük bir başarı yakalayarak 2. fazı tamamladıklarını ifade eden Bakan Kasapoğlu, bugün itibarıyla 2. faz neticesinde yurtlarda talep karşılama oranının yüzde 92 olduğunu ve 2. fazı da önemli bir rekorla tamamlamış olduklarını anlattı.

Van'a 808 yataklı kız öğrenci yurdu!

Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu, bugünkü verilerine göre, her 100 öğrenciden 92’sini yerleştirmiş olduklarını ve bundan 22 sene önce başvuran 100 kişiden 12’sinin yurtlara yerleştiğini göz önüne alındığında ise bugün itibarıyla Türkiye’nin nereden nereye geldiğini gördüklerini, daha 3. ve 4. fazlarının  bulunduğunu ve bu gururun Türkiye’nin gururu olduğunun altını çizdi.

Bu yılki yerleştirmede 2. faz sonunda 60 ilde yedeksiz bir şekilde il merkezlerinde başvuran herkesin yerleştiğini dile getiren Kasapoğlu, bu süreçlerin sonunda il il, ilçe ilçe yaptıkları detaylı çalışmalarını, fazlarını başarıyla tamamlayacaklarını ve 3 Ekim’de yeni bir sürecin olduğunu hatırlattı.

Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yatay, dikey geçiş, yüksek lisans, ve doktora yapacakların ek kontenjan vesilesiyle özel yetenekle yerleşenlerin den bir başvuru süreci olacağını ve  bunun da 3-5 Ekim tarihlerinde gerçekleşeceğini açıkladı.

GSB Ankara Yurtları (@AnkaraKYGM) / Twitter

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, üniversiteler için şehir değiştirecek öğrenciler için de gar, havalimanı ve otogarlarda Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın stantlarının olacağını ve gençlere her türlü desteği vermeye hazır olduklarını kaydetti.

[UHA Haber Ajansı, o1 Ekim  2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.