ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:56 Trabzonspor U19 UEFA Gençlik Ligi’nde yarı finalde
00:31 Bahçeli’den sokak çağrılarına tepki: Şuursuzluk ve sorumsuzluk
00:28 ‘Temiz Yerel Yönetim’ Vaadine Ne Oldu?
00:21 Dışişleri Bakanı Fidan, bugün Fransa’ya gerçekleştireceği resmi ziyaret kapsamında, Fransa Avrupa ve Dışişleri Bakanı Jean-Noel Barrot ile bir araya gelecek…
00:15 Fahrettin Altun: Siyasi rekabet, ilke ve vizyonla yapılır; tehdit ve sindirme ile değil
00:10 Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Aydın, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in “boykot” çağrısına tepki gösterdi…
00:06 CHP Neden Boykot Çağrısı Yaptı?
00:03 Ömer Çelik: Özgür Özel’in geldiği nokta Türkiye’yi topyekun tehdit etmektir
00:02 Eski CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’ndan flaş adaylık açıklaması!…
22:26 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Salı günü vefat eden AK Parti Kocaeli İl İstişare Kurulu Üyesi ve eski Ulaşlı Belediye Başkanı Burhan Abiş’in cenaze törenine katıldı…
21:10 Acıların gölgesinde bir Ramazan Bayramı daha
18:55 Fidan’ın Washington Ziyareti ve Türkiye’nin Stratejik Otonomisi
18:41 Sokak Siyasetinden Geriye Ne Kalır?
17:34 Adalet Bakanı Tunç, Silivri’de işkence ve kötü muamele yapıldığına dair iddialara yanıt verdi…
13:26 Gazeteci Serkan Borlak hayatını kaybetti 
12:58 Kocaelispor Sakarya’yı eli boş gönderdi!…
10:17 “Klinik Araştırmalar Eğitim Programı” gerçekleştirildi
09:51 Bipolar bozukluk, genellikle 15-35 yaş arası bireylerde ortaya çıkıyor
09:44 SAHA İstanbul bülteni!…
09:26 Irak ile Kuzey Irak Arasında Türkiye’ye Petrol İhracatı Gerilimi Çözülecek Mi?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Gelecek Ödülü’nün favorisi BioNTech

Gelecek Ödülü’nün favorisi BioNTech
16 Eylül 2021
885
A+
A-

UHA HABER / Özlem Türeci ve Uğur Şahin’in sahibi olduğu BioNTech şirketi, koronavirüse karşı ürettiği ilk mRNA bazlı aşıyla Almanya’nın en önemli Gelecek Ödülü’ne aday gösterildi.

Almanya’da bu yıl 25’incisi verilecek olan Alman Gelecek Ödülü’ne Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli Pfizer şirketiyle birlikte ilk mRNA bazlı aşıyı üreten Alman biyoteknoloji şirketi BioNTech aday gösterildi.

Yeni bilgisayar tomografisi teknolojisi geliştiren bilim insanlarıyla alternatif kauçuk üreten bir başka araştırma ekibi de ödülün diğer adayları oldu.

Almanya’nın en önemli bilim ödülü sayılan Gelecek Ödülü’nün favorisi olarak koronavirüse karşı ürettiği ilk mNRA bazlı aşıyla kanser ve otoimmün gibi birçok hastalığa da umut olan BioNTech firması gösteriliyor. Söz konusu teknolojiyle bağışıklık tedavisine karşı yeni bir ilaç ile kanser, tüberküloz ve HIV hastalıklarına karşı aşı geliştirme çalışmaları devam ediyor.

Ödülün favorisi BioNTech

Adaylar araştırmalarının ayrıntılarını bugün Münih’teki Alman Teknoloji Müzesi’nde düzenlenen sunumda anlattı. BioNTech’in kurucusu Uğur Şahin, burada yaptığı konuşmada mNRA teknolojisinin dünyada yeni tedavilerin kapısını aralayacağını belirterek mNRA’nın yarının tıbbında bir mihenk taşı olacağını söyledi.

Sunumunda korona aşısı ile ilgili tartışmalara da değinen Şahin, üçüncü doz aşıdan sonraki korunma süresinin iki doz aşı sonrasından daha fazla olacağına ilişkin işaretler bulunduğunu anlattı. Özlem Türeci de yeni aşı çalışmalarının 12 ila 18 ay daha devam edebileceğini belirtirken Şahin, yeni aşının mutantlara karşı etkili olup olmadığı konusunda araştırmaların sürdüğünü söyledi.

Diğer iki aday

Ödülün diğer adaylarından Siemens Healthineers şirketinin ürettiği yeni bilgisayar tomografisi teklonojisi ise yüzde 40 daha az radyasyon yayıyor, kullanılan kontrast madde görüntüyü daha netleştiriyor ve doku karakterizasyonu daha iyi görüntüleniyor. Ödülün üçüncü adayı, Rus karahindiba bitkisinden alternatif kauçuk geliştiren Frauenhofer Molekülerbiyoloji ve Ekoloji Enstitüsü. Geliştirilen bu kauçukla otomobil, motosiklet ve kamyon lastiklerinin üretilmesi uzak bir ihtimal olarak görülmüyor.

17 Aralık’ta Berlin’de düzenlenecek törende 250 bin euroluk ödül Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier tarafından sahibine verilecek.

EK Kaynaklar *dpa

[UHA Haber Ajansı, 16 Eylül 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.