ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
15:35 Bayram tatilinin ilk 2 gününde 19 kişi hayatını kaybetti
15:24 Altun: Mehmet Selim Kiraz adaletin simgesi olarak hatırlanmaya devam edecek
15:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehit savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı
14:49 Siyasi partilerde bayramlaşma
11:23 Bir Başkadır Eşme’nin Bayramları!…
10:07 Adalet Bakanı Tunç, “Bu bayram Terörsüz Türkiye’ye adım attığımız bir bayram olsun.”
09:22 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Ramazan ayında bakanlık hizmet modellerinden yararlanan 155 bin aileye ziyaret etti!…
09:00 MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yıldız’dan tutuklama çıkışı…
08:35 (RTÜK) Başkanı Şahin’den “Günlerdir ‘özgür basın’ nutukları atanların riyakarlığını bir kez daha gördük…
08:22 Bakan Uraloğlu: Anadolu’nun kalbinde yolculuk!
00:53 Bakan Tunç: Uludağ’ki otel yangınının tüm yönleriyle  aydınlatılması için  soruşturma hassasiyetle yürütülüyor 
00:39 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Göktaş, bakanlık personeli ile bayramlaştı
00:36 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan Bayramı vesilesiyle AK Parti teşkilatlarına video mesaj gönderdi…
00:23 Ekrem İmamoğlu’nun teslim etmediği telefonunun HTS kayıtlarına ulaşıldı
00:13 Dışişleri Bakanlığı, İsrail Dışişleri Bakanı Gideon Saar tarafından yapılan açıklamayı “küstahça” olarak nitelendirdi ve reddetti.
00:13 Bakan Kurum’dan “Uluslararası Sıfır Atık Günü” paylaşımı
09:53 Türkiye’nin petrol üretim üssü halinde gelen Şırnak Gabar’da iki yeni sahada daha üretim başladı…
09:45 Külliye’de Ramazan programına 450 binden fazla kişi katıldı
06:37 Avrupa Savunmasının Geleceği: Trump politikaları gölgesinde yeni bir yol arayışı
00:54 İletişim Başkanı Altun’dan Özgür Özel’in boykot çağrısına tepki
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Gazetecilikte Kadın Koalisyonu: Kadın gazetecilere yönelik en çok ihlal Türkiye’de yaşandı

Gazetecilikte Kadın Koalisyonu: Kadın gazetecilere yönelik en çok ihlal Türkiye’de yaşandı
3 Kasım 2021
8.144
A+
A-

NEW YORK-UHA HABER / Gazetecilikte Kadın Koalisyonu (CFWIJ) ekim ayı boyunca kadın gazetecilere yönelik 40 ihlal vakası yaşandığını rapor etti.

Kadın gazetecilerin mesleklerini yaparken yaşadıkları zorluklara dikkat çeken koalisyon, dünyanın farklı yerlerindeki kendilerine yönelik çeşitli basın özgürlüğü saldırılarının yanı sıra gözaltılar, yargı yoluyla taciz ve sahada fiziksel saldırılar yaşandığını belirtti.

Rapora göre ekim boyunca en çok vaka görülen ülke Türkiye oldu. Ülkede en az 14 kadın gazeteci şiddete maruz kaldı.

Rusya, kadın gazetecilere yönelik en az altı davayla Türkiye’yi takip etti. Kanada’da beş kadın gazeteci tehdit edildi ve şiddete maruz kaldı.

19 kadın gazeteciye fiziksel şiddet

Ay boyunca en az 19 kadın gazetecinin fiziksel saldırıya uğradığını açıklayan örgüt bu saldırılardan 12’sinin Türkiye’de gerçekleştiğinin altını çizdi.

Türkiye’de güvenlik güçlerinin öğrenci protestolarını takip eden 12 kadın gazeteciye fiziksel saldırıda bulunduğunu belirten rapor, diğer 7 ihlalden beşinin Kosova’da, birinin İtalya’da, diğerinin ise Filistin’de İsrail Savunma Kuvvetleri tarafından bir kadın gazeteciye yapıldığını kaydetti.

Türkiye’de ayrıca gazeteci Büşra Taşkıran Ankara’da yaptığı sokak röportajı sırasında polis tarafından engellendi.

Rusya ve Türkiye’de en az yedi kadın gazeteciye yargı yoluyla taciz

Ayrıca Kanada ve Pakistan’da sosyal medyada düzenlenen çevrimiçi karalama kampanyalarıyla altı kadın gazeteci hedef alınırken, Rusya ve Türkiye’de en az yedi kadın gazeteci yargı yoluyla tacize uğradı.

Rusya’da Radio Free Europe/Radio Liberty’ye (RFE/RL) bağlı dört kadın gazeteci Adalet Bakanlığı tarafından ‘Yabancı Medya Ajanları’ olarak etiketlendi. Bakanlık ayrıca Galina Arapova adlı gazeteciyi de bu listeye ekledi.

Türkiye’de gazeteci Derya Okatan, sahte propaganda yayma suçlamaları nedeniyle mahkemeye çıktı.

Etkin Haber Ajansı’ndan (ETHA) Pınar Gayıp ise “silahlı terör örgütüne üye olmak” ve “terör örgütü propagandası yapmak” suçlamasıyla tutuksuz yargılanıyor. Gayıp hakkındaki ev hapsi 18 Mayıs’ta kaldırılmıştı. Pınar, astsubay Musa Orhan’ın daha sonra intihar ederek hayatını kaybeden İpek Er’e tecavüz ettiği yönünde haberlere imza atmıştı.

[UHA Haber Ajansı, 03 Kasım 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.