ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:19 Trabzon’un Akçaabat ilçesinde yapımı tamamlanan İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi Kompleksi’nden notlar!
10:30 (TSKB) Başekonomisti ve Direktörü Ünüvar, “Mavi ekonomiyi, etki yatırımların finansmanı içerisinde yer alabilecek mavi tahvilleri de ajandamıza eklememiz gerekiyor”
10:02 NATO Savunma Bakanları Toplantısı’ndan notlar!
09:25 Zeytinyağı piyasası ve küresel ısınma
09:14 Ortadoğu için kader seçimi: Trump mı Harris mi?
08:53 Alman hükümetinin tartışmalı güvenlik paketinde neler var?
07:34 Kitap: Sağlıklı bir toplum, sağlıklı bireylerden geçiyor!
07:15 Ukrayna’daki İngiltere – ABD Rekabeti!
06:02 Biden İsrail’in İran’ın Nükleer Tesislerini Hedef Almasına Karşı
02:27 BakanTunç, “Adalet ve eğitim kalkınmanın ön şartı”
02:19 TBMM’de bütçe maratonu başlıyor
00:51 Florlu sera gazlarına ilişkin yönetmelik yayımlandı
00:37 Almanya’nın Düzensiz Göçü Önleme Çabaları
00:30 Dünya Gıda Üretimi Su Krizi Nedeniyle Risk Altında
00:29 Yılmaz: “2025 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifimiz, bu kazanımlarımızı sürdürülebilir hale getirecek”
00:23 İsrail’in Hamas lideri Yahya Sinvar’ı öldürdüğü iddia edildi
00:18 Trabzon’un Akçaabat ilçesinde yapımı tamamlanan İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi Kompleksi’nden notlar!
00:11 İzmir-Bremen hattında ticaret-bilim-kültür zirvesi
11:35 Pazar günü 81 ilde eş zamanlı orman temizliği yapılacak
11:12 Kocaeli Atılım Lisesi Arkadaşlığı Sahneye Taşındı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Gazeteci Mahmut Övür: HDP’nin kapatılması ve lobiler

Gazeteci Mahmut Övür: HDP’nin kapatılması ve lobiler
20 Mart 2021
490
A+
A-

UHA HABER / SABAH Gazetesi Yazarı Mahmut ÖVÜR, ‘HDP’nin kapatılması ve lobiler’ başlıklı köşe yazısında, başta Washington olmak üzere küresel birçok merkezde Türkiye karşıtlığının son dönemde bir hayli arttığını belirterek, şimdi HDP’nin kapatılma süreciyle bunun çok daha yükseltileceğini ve Türkiye karşıtı lobilerin harekete geçeceğinin altını çiziyor.

Mahmut Övür - Home | FacebookMahmut ÖVÜR, bunun da tek nedeninin, FETÖ veya PKK gibi terör örgütlerinin o merkezlerde etkin olmalarının değil, bizzat o ülkelerin her birinin Türkiye’ye yönelik bir hesabının olması olduğunu, çünkü Türkiye’nin, Doğu Akdeniz‘den Libya‘ya, Somali‘den Karabağ’a küresel ve bölgesel ölçekte birçok ülkenin çıkarına “çomak” soktuğunu belirtiyor.

“Bu yüzden sadece ABD‘deki onlarca düşünce kuruluşu, ağırlıkla Türkiye karşıtı rapor hazırlıyor” diyen Yazar Mahmut ÖVÜR, “Peki, Türkiye devlet olarak veya sivil toplum olarak bu hazırlıklara karşı ne yapıyor? Başta ABD veya AB olmak üzere Dışişleri Bakanlığı dışında sivil toplum eksenli bir lobi faaliyeti yürütülüyor mu?” diye dile getiriyor.

Mahmut ÖVÜR, İktidara yakın duran birkaç sivil toplum örgütü veya SETA gibi düşünce kuruluşları dışında o merkezlerde kimsenin sesi ve sedasının çıkmadığını hatırlatarak, En son New York’ta FETÖ’nün reklam saldırısının bile oradaki sivil toplum örgütlerince püskürtüldüğünü ifade ediyor.

“O merkezlerde TÜSİAD ve TOBB gibi güçlü iş örgütlerinin varlığı ve yokluğu pek fark edilmiyor” diyen Mahmut ÖVÜR, Siyasi partilerde de durumun farklı olmadığını kaydediyor.

Mahmut ÖVÜR, “AK Parti dışında CHP ve HDP de var ama onlar bırakın Türkiye’yi sahiplenmeyi, “mal ve can güvenliği yok” siyasetiyle tam tersini yapıyor” diyor.

Türklerin PR geni yok!

SABAH Gazetesi Yazarı Mahmut ÖVÜR, Lobi alanında neler yapıp yapamadığımızı işin uzmanına sorduğunu belirterek, ilginç tespitlerinin bulunduğunu açıklıyor.

Mahmut ÖVÜR, uzmanın önce genel bir değerlendirmelerini şöyle aktarıyor:

“Bizim en büyük problemimiz, istikrarlı bir iletişim kampanyamızın olmaması. Bugüne kadar hep Başkan Erdoğan üzerinden götürüldü bu ilişkiler. ABD Kongresi’ne, düşünce kuruluşlarına veya önemli gazetecilere yönelik hiçbir ciddi girişimimiz olmadı.”

Uzun yıllar Bilkent Üniversitesi’nde hocalık yapan İngiliz tarihçi Norman Stone‘un “Türklerin PR geni yok” sözünü hatırlatan uzman şöyle devam ediyor:

“Bu tarihsel bir şey, bu döneme özgü de değil. Ama başka sorunlarımız da var. Mesela biz bir lobi şirketine 1 milyon dolar verip anlaşma yapıyoruz, bir süre sonra bakıyorsun devreye BAE girip o şirkete 2 milyon dolar verip kendisine bağlıyor. Böyle bir Türkiye düşmanlığıyla karşı karşıyayız.”

“Peki, Birleşik Arap Emirliği’nin Türkiye’yle ne alıp veremeyeceği var?” diyen soran Mahmut ÖVÜR, İşin sırrının Türkiye’nin son yıllarda birçok ülkenin çıkarlarına çomak sokmasında saklı bulunduğunu ifade ediyor ve Doğu Akdeniz’den Libya’ya, Somali’den Karabağ’a uzanan coğrafyada Türkiye’nin farklı bir siyaset izlediğini, bunun da doğal olarak birçok ülkeyi rahatsız ettiğine dikkat çekiyor.

İnsanlar Ertuğrul dizisine bayılıyor

Mahmut ÖVÜR yazısına şöyle devam ediyor:

“İlginçtir, Türkiye birçok ülkeyi rahatsız ederken dünya halklarının da gönlünü kazanıyor. Bakın PR uzmanı dostum bu konuda ne diyor:

“Evet, lobicilik alanında başarılı değiliz ama başka artılarımız var. Başkan Erdoğan‘la birlikte dünyanın birçok bölgesinde TR modeli ilgi görüyor. Bunu sadece Türk dizilerine gösterilen ilgiden bile anlayabilirsiniz. Türk dizilerine karşı müthiş bir ilgi var. Özellikle Müslüman halklar, Ertuğrul dizisine bayılıyor. Bunu dünyanın birçok ülkesinde görebiliriz. Bu da bizim doğal lobi gücümüz.”

Doğrusu artık bunu aşan bir lobiciliğe ihtiyacımız var. İçinden geçtiğimiz günlerde siyasi irade ekonomiden hukuka, insan haklarından çevreye bir dizi alanda ciddi reform yapıyor ve önemli devlet başkanlarıyla görüşmelere imza atıyor.

Peki, buna karşı iş dünyası, üniversiteler ve medya ne yapıyor? Ne zaman harekete geçecekler?Başta Washington olmak üzere küresel birçok merkezde Türkiye karşıtlığı son dönemde bir hayli arttı. Şimdi HDP’nin kapatılma süreciyle bu çok daha yükseltilecek ve Türkiye karşıtı lobiler harekete geçecek.

HABER : Ataner YÜCE & Emekli TRT Muhabiri

[UHA Haber Ajansı, 20 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.