ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:43 CHP’li Kanko: Vatandaşa, diğer ülkelerin kabul etmediği ve gümrüklerden geri dönen gıdalar yediriliyor!
10:19 Küresel gıda fiyatlarında 18 ayın en hızlı artışı!
09:24 Enflasyon ATM’leri Nasıl Vuruyor? Kaynak: https://turk-internet.com/enflasyon-atmleri-nasil-vuruyor/
07:49  İzmirlinin öncelikli ihtiyaçlar listesi
07:31 Azerbaycan’ın JF-17 talebi: Türkiye kilit rol oynayabilir
07:15 Trump’ın Kongre Baskını Davasında Kritik Gelişme
07:01 Avusturya’da Özgürlük Partisi’nin Başarısı: Avrupa’da Aşırı Sağ Zaferlerine Bir Yenisi Daha Eklendi
06:37 Bakan Göktaş, “Kadına Yönelik Şiddet Araştırması’nın saha çalışmaları başlıyor”
06:21 Bakan Kurum’dan Kahramanmaraş’ta sanayi esnafına 1,5 milyon Tl’lik destek açıklaması
00:43 Yozlaşmanın İpuçları-3
00:39 TBMM’de ‘Geçen Hafta’
00:35 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Türkiye’de ne diyorsak, BM kürsüsünde de aynı cümleleri kurmaktan asla çekinmiyoruz”
00:33 Antalya Altın Portakal Film Festivali başladı…
00:21 Adalet Bakanı Tunç, Azerbaycan’da çeşitli temaslarda bulundu
00:20 Denizden kıyıya sanat yolculuğu…
00:18 Kriter’in Eylül Sayısı’nda: İsrail Batı’yı Esir Aldı | Soykırım Devam Ediyor
00:09 Üniversite ve Yüksek Okul mezunu Türk gençlerini okul bittikten sonra onları bir araya getiren Inter Talenten Vakfı
00:07 TBMM Başkanı Kurtulmuş, CNN Türk’teki “Hafta Sonu” programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı
00:05 CHP neden birinci parti olma konumunu kaybetti?
00:04 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail’e ekonomik tedbir uygulayan yegane devlet biziz
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Gazeteci-Editör Olkan Özyurt’dan haberler!

Gazeteci-Editör Olkan Özyurt’dan haberler!
10 Ağustos 2024
11
A+
A-

Günaydın

Bugün 10 Ağustos 2024 Cumartesi

Sıcak bir güne daha uyandık. Hava mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. İstanbul’u da içine alan Marmara bölgesinin bir kısmında yağmur yağma ihtimali var. En azından Meteoroloji Genel Müdürlüğü‘nün tahmini bu yönde.  Kuzey Ege’de ise tatlı bir rüzgar sıcakların hayatı zorlaştıran olumsuz yönlerini bertaraf ediyor.

Buse Naz Çakıroğlu gümüş madalyayı ikiledi

???? Güne güzel bir haberle başlıyorum. Üç yıl önceki Tokyo Olimpiyatları’nda boksör Buse Naz Çakıroğlu  50 kiloda gümüş madalya almıştı. Paris Olimpiyatları’na altın madalya umuduyla gelmişti. Buse Naz Çakıroğlu bu amaçla çok ter döktü ve finale kadar geldi. Finaldeki rakibi Çinli Çinli Wu Yu’ndu. Sıkı bir maç oldu. Çakıroğlu altına uzanamadı ve yine bir gümüş madalya kazandı.

Altın madalya umudumuz bitmedi

???? Olimpiyatlarda şu ana kadar altı  madalya kazandık. Üçü bronz üçü de gümüş. Altı sporcumuz dört dalda altın madalya umuduyla Olimpiyatlara devam ediyor. Atletizmde Kaan Kigen Özbilen, tekvandoda Emre Kutalmış Ateşli, Nafia Kuş Aydın, güreşte İbrahim Çiftçi, Yasemin Adar Yiğit ve modern pentatlonda İlke Özyüksel bir altın madalya alırsa şahane. Alamazlarsa da canları sağolsun!

Altın madalya da övgüler de Imane Khelif’in

???? Paris Olimpiyatları’nın mağdurlarından biri Imane Khelif. Spor Servisimizin şef editörü Cüneyt Muharremoğlu’nun geçen haftaki yazısını okuduktan sonra kim ne diyebilir ona. Hayatın adaletsizliğine yumruk ata ata buralara kadar gelmiş bir kadın o. Dün yine hayata yumruk attı ve 66 kilodaki finalde rakibi Liu Yang’ı 5-0 yenerek altın madalyayı kazandı.

Euro 2024’ten sonra Olimpiyatların da galibi İspanya

???? Olimpiyatlarla devam ediyorum. İspanya, Euro 2024’ün ardından Olimpiyat Oyunları’nda da şampiyon oldu. Olimpiyatlardaki finalde rakip Fransa’ydı. İspanyollar rakibini 5-3 mağlup ederek altın madalyaya ulaştı.

Kapanış töreninde Red Hot Chilli Peppers sürprizi

???? Olimpiyatlar pazar akşamı bitiyor. Açılış töreni günlerce konuşulan Olimpiyatların kapanışında da Fransızlar yine sürpriz yapacaktır. Tom Cruise’un şov yapacağını biliyoruz. İşin konser ayağında ise Billie Eilish, Snoop Dogg ve Red Hot Chilli Peppers olacak.

Kötü futbolla gelen galibiyet

???? Süper Lig’imiz başladı. Geçen yılın şampiyonu Galatasaray ligin ilk maçında Hatayspor’la karşılaştı. Vasat bir futbolla 2-1 galip gelebildiUğur Vardan‘a göre “Cim Bom kötü oynadı. Çok çok zorlandı ve pek de ışık saçmadı.”

Süper Lig’de sahne sırası Jose Mouirnho’da

???? Jose Mouirnho yönetimindeki Fenerbahçe Süper Lig’de açılışı Adana Demirspor’la bugün Kadıköy’de yapacak. Sarı lacivertlilerde Mert Hakan Yandaş ve İrfan Can Eğribayat cezası, Fred sakatlığı nedeniyle oynayamayacak.

Spora başlamanın tam zamanı diyenlere 10 maddelik kılavuz

???? Olimpiyatlar gibi turnuvaların en sevdiğim tarafı insanı spora yönlendirmesi. Yazarımız Özgür Gökmen Çelenk de havadaki kokuyu almış. Sporu hayatına sokmak isteyenlere sesleniyor “Şimdi tam zamanı” diyerek. Prof. Dr. Murat Turfan ile konuşup 10 maddelik bir kılavuz hazırladı buyurun efendim.

Instagram yasağı da kadınları mağdur etti

???? Fotoğraftaki kadın Sinem Kocabaş. ‘Dear Deer Love’ markasıyla bebek ürünleri satıyor. Gelirinin yaklaşık yüzde 60’ını Instagram’dan gelen iş akışından sağlıyor. Lakin Instagram kapalı. Satışları durma noktasına gelmiş. Instagram’ın kapatılması da kadınları vurdu. Bu haberi bu gözle okumanızı tavsiye ederim. 

Enflasyonda işimiz mucizelere mi kaldı?

???? Ekonomiden devam ediyorum. Merkez Bankası bu yılın sonunda enflasyonun yüzde 38’e düşeceğini açıkladı ya. Biz faniler inandık! Lakin Dr. Mahfi Eğilmez, bunun olabilmesi için “Mucizeler lazım” diyor.

Başkanlık yarışında yeni randevu: Trump ve Harris 10 Eylül’de TV’de karşı karşıya

???? Hatırlayın Biden ile Trump’ın TV kapışması sonrasında neler yaşandığını. Biden’ın başkanlık yarışından çekilmesinin önünü açmıştı bu kapışma. Şimdi Trump’ın rakibi Harris. Bu sefer TV’de onlar kapışacak. Tarih belli oldu, iki lider 10 Eylül’de karşı karşıya gelecek. Ama Trump’ın bu kapışmaya razı olması kolay olmadı.

Dünya dur dedikçe İsrail daha beter vuruyor

???? ABD’nin gündeminde başkanlık seçimi, dünyanın gündemindeyse Gazze var. ABD, Mısır ve Katar 15 Ağustos için tarafları müzakere masasına çağırdı. İsrail ateşkes için heyet göndereceğini açıkladı. Ama sivilleri de hedef almaya devam ediyor. Beyt Hanun ve Beyt Lahiya’dan sonra Han Yunus yeniden ateş altında.

MHP: Anayasa Mahkemesi Türk milletinin mahkemesi olamaz

???? Gelelim günün can sıkıcı haberlerine. Anayasa Mahkemesi malum Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesinin yok hükmünde olduğuna karar verdi. Atalay’ın partisi TİP de bu işi mahkeme kararına uygun bir şekilde çözmek için Meclis’i toplanlaya çağırdı. MHP Genel  Başkan Yardımcısı Semih Yalçın ne dese beğenirsiniz: Anayasa Mahkemesi Türk milletinin mahkemesi olamaz.

Mahkeme kararlarını tanımamak ne demek?

???? Mahkeme kararlarını tanımamak ne demek derseniz, hukuktan vazgeçmek demek. Hukuktan vazgeçince neler oluyor peki? Hepimizin, bir arada yaşama sözleşmesinin bırakılması anlamına geliyor. Cezasızlık alıp başını gidiyor. Şu haberlere bu gözle bakmanızı rica edeceğim.

???? Çiçekçi borcunu vermiyor diye siparişi göndermedi, müşteri de silahla gelip öldürdü.

????Minik Edanur’un kısa ömrü belediyenin çukurunda bitmişti: Tutuklu sanığa üç ayda tahliye.

Vera’dan sevgilerle!

???? Gezi tutuklusu Tayfun Kahraman’ın kızı Vera, emin olun bir gün çıkıp “Babamla geçireceğim en güzel günlerimi çaldınız” diyecek. O zaman kim cevap verecek Vera’ya… Vera bir yaş daha büyüdü. Doğum gününü Silivri Cezaevi’nde kutladı annesi ve babasıyla birlikte. Tayfun Kahraman çikolatalardan pasta yapmış, kağıttan mumlarla süslemiş pastayı. Vera kağıttan mumları üfleyerek bir doğum gününü  kutlamış. 

Altındağ’da hayvanları katledenler utanır mı? Sen çok yaşa itfaiyeci Seray!

???? Bir yanda hayvanları katledenler. Ankara Altındağ’da yaşananlar tüyler ürpertici. Haberini okumak bile utandırıyor insanı. Diğer yanda ise itfaiyeci Seray Başol. Balıkesir’de bir apartmanda çıkan yangına gidiyor Başol. Yangında yerde hareketsiz yatan kediyi fark ediyor. Hemen kucağına alıp dışarı çıkarıyor. Oksijen veriliyor. Bir canı kurtarmak amaç. Kurtarıyor da… Haberin ayrıntıları burada. İnsanlık katliamcılarla Seray Başol’un hayat kurtarma çabası arasında gidip geliyor işte.

İngiltere nere Yozgat nere: Ama bir ortak noktaları var!

???? Kültür Sanat sayfamızda bir haber var. Başlık şvöyle: Dünyada bu Roma Hamamı’ndan iki tane var: Biri İngiltere’de diğeri Yozgat’ta. Yozgat’ın Sarıkaya ilçesindeki tarihi Roma Hamamı’nın hikayesi anlatılıyor. Bir Yozgatlı olarak böylesi bir haberle memleketimin gündeme gelmesi gurur verici. Bu Roma Hamamı’nın haberlere konu olmasında eski Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç’ın büyük emeği var. Onun da adını anayım!

Efendim bu günlük de bu kadar!

Sevdiklerinize sarılmayı unutmayın

OLKAN ÖZYURT – siyad.net

Gazeteci* Olkan ÖZYURT

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.