Fahrettin Altun, ‘Müslümanlar olarak gerçeğin savunucusu olarak çalışmalarımızı derinleştirmeliyiz’

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, her yıl yayınlanan Avrupa İslamofobi Raporu’na bakıldığında İslam karşıtı ırkçılığın, sosyal ve siyasal yaşamın birçok alanında hissedildiğinin görüldüğünü, verilere bu İslam karşıtı söylemlerin ve nefret suçlarının yansıdığını belirterek, ‘Müslümanlar olarak gerçeğin savunucusu olarak çalışmalarımızı derinleştirmeliyiz‘ dedi.

Hoşgörü ve barış dini olan İslam’ın, dünya kamuoyuna kendi özü ve gerçeğiyle gösterilmesi için çok yoğun bir gayret sarf edilmesi gerektiğini dile getiren Altun, bu noktada enformasyon, iletişim ve medya alanlarında müşterek platformlar kurarak hakikate dayalı anlatıların dünya kamuoyuyla buluşturulması gerektiğini kaydetti.
Altun, İİT’nin dezenformasyon ve İslamofobi ile mücadele hususunda yürüteceği ilmi çalışmalar, ortak akademik projelerin de son derece hayati olduğunu belirterek, “Bu doğrultuda merkezi İstanbul’da olmasına karar verilen İslam İşbirliği Teşkilatı Medya Forumu’nun üstleneceği mühim rolü de önemsiyoruz. İslam İşbirliği Teşkilatı Medya Forumu aracılığıyla, teşkilat üyesi ülkelerin enformasyon kuruluşları arasında somut projelerin gerçekleştirilmesini, İslamofobi ve dezenformasyonla mücadele programlarının geliştirilmesini hedefliyoruz” diye konuştu.

[UHA Haber Ajansı, 25 Ekim 2022]
Yorumlar