ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
14:11 Nizip Ticaret Odası (NTO) Meclis Başkanı ve Genel Sekreteri 2. Gaziantep Melek Yatırımcılık Zirvesi’ne katıldı
12:13 UDİAD Başkan Yardımcısı Özçubukçu,İnsanlık tarihinin kara lekesi: Hocalı Katliamı Konferansı’nda konuştu
10:16 Çiçekler, ultrason ile yenilebilir gıda ürünlerine dönüştürülüyor!
10:12 Yurt Dışına Yatırımlarda Memnuniyet ve Verimlilik Artıyor
10:00 Prof. Dr. Yusuf Demir, “Yağış miktarının 2050’ye kadar yüzde 25 azalacağı öngörülmektedir”
09:38 Türk Bulguru Yale Üniversitesi’nde!
09:05 Üretimi 10 yılda 10 kat arttı: Dünya Antep Fıstığı Günü
08:56 Nehirden Denize, Özgür Filistin Olsun Ramazan Gazze’ye Umut Olsun…
08:17 Türkiye’nin bölgesel enerji merkezi olma hedefi doğrultusundaki gelişmeler
06:07 Analiz: Soykırım suçu siyasallaştırılmamalı!
18:57 TSK’da yıllar sonra ilk: Yeni zırhlı araç alımı ne anlama geliyor?
17:57 AK Parti’den İmralı’nın silah bırakma çağrısıyla ilgili ilk açıklama
17:52 Ömer Çelik: Özgür Özel, TSK komuta heyetini saygısızca hedef almıştır
17:44 MSB kaynakları: Kuvvet komutanlarımızı hedef alan açıklamalar kabul edilemez
17:29 İmralı, “Tüm gruplar silah bırakmalı, PKK kendini feshetmeli” çağrısında bulundu
16:02 Türkiye Belediyeler Birliği ile Filistin Yerel Yönetimler Birliği arasında Mutabakat Zaptı imzalandı
14:29 Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Prof. Dr. Ümit Özdağ, basın açıklaması yaptı
12:06 Şirketlerden N’aber?…
11:21 Dünya dönüyor!…
11:01 İmralı’dan “silahları bırakın” çağrısı bekleniyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Eski şampiyonlar korta dönüyor

Eski şampiyonlar korta dönüyor
16 Ocak 2025
8
A+
A-

2024 yılının ilk Grand Slam’i Avustralya Açık’ta hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. 14 Ocak’ta başlayan turnuva, tecrübeli raketlerin kortlara geri dönüşlerine de şahitlik ediyor.

UHA / İnternational News Agency  

Sakatlık, doğum ya da alınan emeklilik kararı. Bazıları için sebep ne olursa olsun “tutku” galip geliyor.

Rafael Nadal, Naomi Osaka, Caroline Wozniacki ve Angelique Kerber için durum tam da böyle. Yılın ilk Grad Slam’i için geri sayıma geçen tenisçiler, verdikleri aradan sonra kortlara geri dönüyor.

2024 yılının ilk Grand Slam’i için sahne hazırlanıyor. 14 Ocak’ta başlayan Avustralya Açık’ta hazırlıklar tüm hızıyla sürerken, tecrübeli raketlerin dönüş haberleri tenisseverleri heyecanlandırıyor.

İlk olarak müjde sene başından bu yana tenisten uzak kalan Rafael Nadal’dan geldi. Eski dünya bir numarası, hayranlarının beklediği açıklamayı nihayet yaptı.

22 grand slam şampiyonluğu bulunan İspanyol tenisçi, Avustralya’da düzenlenecek Brisbane International’a katılacağını duyurdu.

En son 16 Ocak’ta yine Avustralya’da korta çıkan 37 yaşındaki tenisçi, 2. turda Birleşik Amerikalı Mackenzie Mcdonald’la karşılaşmıştı. Sol bacağındaki sakatlığın etkisiyle rakibine 3-0 mağlup olan Nadal, bu maçla sezona veda etmişti.

Nadal’dan sonra kortlara döneceği haberi heyecanla karşılanan bir diğer isimse Naomi Osaka… Osaka, geçen yılki Avustralya Açık’tan sürpriz bir şekilde çekilmiş ve daha sonra hamile olduğunu açıklamıştı.

Eski dünya bir numarası, geçen temmuz ayında kızı Shai’yi dünyaya getirdi. Dört kez Grand Slam şampiyonu olan 26 yaşındaki tenisçi, Avustralya Açık öncesinde Brisbane International’da kortlarla yeniden buluşacak.

Osaka gibi kortlara “annelik molası” veren Angelique Kerber de Avustralya’da sahne alacak. 3 Grand Slam şampiyonu, 2024’ün ilk Grand Slam ana çekilişine özel bir sıralamayla doğrudan katılan yedi oyuncudan biri…

Şubat ayında doğum yapan 35 yaşındaki tenisçi, 2022 yazından beri kortlardan uzak kaldı.

Yaklaşık 4 yıl önce tenise veda edip iki çocuk dünyaya getiren Caroline Wozniacki ise Avustralya Açık için özel davet aldı. Eski şampiyon, 2020’de emekli olduktan sonra Ağustos ayında tenise geri dönmüştü.

33 yaşındaki raket, Amerika Açık’ta dördüncü tura yükselmiş ve Coco Gauff’a kaybetmişti. Danimarkalı tenisçi, 2018 Avustralya Açık da dahil olmak üzere kariyerine 30 tekler şampiyonluğu sığdırdı.

Öte yandan, Dünya 1 numaraları Novak Djokovic ve Iga Swiatek’in başını çektiği Avustralya Açık 2024 tekler giriş listeleri de açıklandı.

Dünya 2 numarası Aryna Sabalenka 2023’teki ünvanını korumak için geri dönerken, Djokovic de Melbourne Park’ta rekor kırarak 11’inci Avustralya Açık şampiyonluğu için korta çıkacak. Aralarında eski şampiyonlar; Rafael Nadal, Naomi Osaka ve Angelique Kerber’in de bulunduğu birçok yıldız, Avustralya topraklarında yeniden mücadele etmenin heyecanını yaşayacak.

Tuğçe Uslu

Gazeteci* Tuğçe USLU

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.