ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:17 Çay içerken yanında yenilenlere dikkat: Kalsiyum ve demir emilimini sıfırlıyor
07:47 Tarım ve Orman Bakanlığı yeni listeyi açıkladı: Sağlığı riske atan tereyağı ve peynirler tek tek ifşa edildi
07:34 AB, “düzensiz göçle mücadele yasalarını sertleştirme” kararı aldı
06:47 Prof. Dr. Mühip Kanko, “Cumhurbaşkanlığı onayıyla yürütülen Kartepe Haddane ve Çevre Tahribatı projesinden vazgeçilmesi son derece önemli”
06:09 CHP’li Bülbül, kayıp çocuk sayısını açıklayamayan TÜİK’i eleştirdi
01:01 Tarımsal destekleme ödemeleri hesaplara aktarılıyor
00:54 Ömer Çelik’ten katil İsrail’in bakanına tepki: Katz bir cinayet şebekesinin üyesidir
00:45 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Azerbaycan’a kutlama mesajı
00:39 İstanbul’daki bebek ölümleriyle ilgili 22 kişi tutuklandı
00:33 Dışişleri’nden soykırımcı katil İsrail’in eli kanlı bakanına fotoğraflı tepki
00:32 İran Dışişleri Bakanı Türkiye’de: Ankara, Tahran’a karşı elini güçlendiriyor mu?
00:21 Hakan Fidan Hamas üyelerini kabul etti
00:13 Cevdet Yılmaz: Barış katliamla değil Filistin halkının haklı talepleri karşılanarak sağlanabilir
00:08 Beyaz Saray: “Yahya Sinvar’ın öldürülmesi Gazze’de olası ateşkes için bir dönüm noktası olabilir”
00:08 İstanbul’da Güney Kafkasya Bölgesel İşbirliği toplantısı: Erdoğan İsrail’e silah ambargosu için BM’ye çağrı yaptı
00:02 Azerbaycan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler ve Kulüpler Birliği (KOBSKA) ve  Su Politikaları Derneği  “Ticari İşletmelerin Yeşil Ekonomiye Geçişinin Desteklenmesi” projesinde işbirliği yapacak
17:35 Ankara ATO’da sanatseverlere kapılarını açan ARTNOUVA sanat fuarı büyük ilgi görüyor
11:19 Trabzon’un Akçaabat ilçesinde yapımı tamamlanan İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi Kompleksi’nden notlar!
10:30 (TSKB) Başekonomisti ve Direktörü Ünüvar, “Mavi ekonomiyi, etki yatırımların finansmanı içerisinde yer alabilecek mavi tahvilleri de ajandamıza eklememiz gerekiyor”
10:02 NATO Savunma Bakanları Toplantısı’ndan notlar!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Eski başkan ve Polonyalı ikon Lech Walesa meteliksiz kaldı

Eski başkan ve Polonyalı ikon Lech Walesa meteliksiz kaldı
8 Ocak 2022
516
A+
A-

WARŞOVA – UHA HABER / Eski Polonya Cumhurbaşkanı Lech Walesa, COVID-19 nedeniyle iflas ettiğini söyledi. Ancak Polonya’nın Dayanışma hareketinin lideri bir süredir finansal olarak rüzgara yakın seyrediyor.

Dw - Deutsche Welle Logo Alt - 1172x428 PNG Download - PNGkit2020’nin ortalarına kadar,  Polonya’daki 1980’lerin Solidarnosc – veya Solidarity – anti-komünist hareketinin eski başkanı ve ikonu Lech Walesa, kazançlı uluslararası konuşmacılar devresinden geçimini sağlıyordu. O zamandan beri, COVID-19 seyahat kısıtlamalarının onu iflasın eşiğine getirdiğini söylüyor. 

Super Express gazetesine verdiği demeçte, “Planlanan birçok seyahatim vardı. İtalya, Almanya, ABD ve diğer yerlere uçmam gerekiyordu ve ne yazık ki hepsi başarısız oldu” dedi .

Lehçe konuşanlar, uluslararası İngilizce konuşulan ders devresinde çok az sayıdadır. Ancak Walesa, yurtdışında isim tanınmasını emrediyor. Polonyalı bir akademisyen, isminin açıklanmaması koşuluyla DW’ye verdiği demeçte , “O, [Donald] Tusk  ve [Robert] Lewandowski , ancak çok azı bir yere yaklaşabiliyor ” dedi. “Bir zamanlar papaydı, ama artık değil.”

Polonya’nın Ukrayna gibi “Doğu meseleleri” konusundaki uzmanlığı, 2014’ten bu yana iki siyasi konuşmacının fiyatını artırdı. Ancak sektör çalışanlarının “kültür savaşı yorgunluğu” dediği şey, şu ya da bu yana düşen görüşlere olan talebi azalttı. Walesa, bazen politik olarak doğru kabul edilmeyebilecek şekillerde fikrini söylemekten asla çekinmedi.

Walesa için zor zamanlar

Bu arada, COVID-19 seyahati vurdu.

Walesa gazeteye verdiği demeçte, “Şimdi iflas ettim çünkü emekli maaşımdan ayda 6.000 zloti (1.280 €, 1.450 $) alıyorum ve karım her ay 7.000 harcıyor” dedi.

Ağustos ayındaki değişikliklerden sonra bu, ayda 18.000 zlotiye yükseltildi.

Tabloid’e verdiği demeçte, “Batı’da dersler mi? 10.000 Euro’dan (11.300 $) 100.000 Euro’ya kadar” dedi. “Batılı kapitalistlerden para kazandım” dedi. Bir açılış konuşmacısı rezervasyon hizmetinin, Walesa tarafından 50.000 $ (44.000 €) ile 100.000 $ arasında ders sunduğu bildirildi.

Ayrıca liderlik oturumları, şirketler için motivasyon toplantıları ve tanıtım hizmetleri sağlayarak konuşma gelirini destekleyecekti. 1-2 saatlik bir toplantının minimum 20.000 zloti olarak fiyatlandırıldığı bildiriliyor.

Bu, Walesa’nın mali sorunlarla ilk karşılaşması değil. Şubat ayında, pandemi cüzdanını vurduğu için ek iş aradığını söyledi. 

“Altı ay daha sürerse gidip kilisenin önünde para toplayacağım,” dedi ya da elektrikçi olarak işe geri dönecekti – elektrikçi olarak çalışmaya geri döndü – 1967’de Gdansk tersanesinde çalışmaya başlamadan önce başladığı mesleği. Dayanışma hareketi 13 yıl sonra.

Nisan ayında, Walesa iş aradığını yazdı ve ilanını flexi.pl portalında 50 yaş üstü iş arayan insanlar için yayınladı. 

“Deneyimli bir lider, harika bir konuşmacı, Nobel Barış Ödülü sahibi , Polonya Cumhuriyeti 1990-1995 cumhurbaşkanı, NSZZ Solidarnosc’un kurucu ortağı ve ilk başkanı, liderlikle toplantılar ve eğitimler yapacak, şirketlerde teşvik toplantılarına davetleri kabul edecek. , aynı zamanda ailelerde, olası ek tanıtım hizmetleri, ortak fotoğraflar, imzalar” diyor tanıtım yazısı.

Polen Lech Walesa ve Agnieszka Magdziak
Lech Walesa 1980’lerde Dayanışma’nın lideriydi, ancak 1989’dan beri hareketin ikonik logosuna kimin sahip çıkması gerektiği konusunda bir mücadele var.

Hoparlör devresi

Walesa’nın 1990’ların çağdaşlarının çoğu – Bill Clinton, Gerhard Schroeder, Tony Blair – devreden yararlandı veya konserlerle yüksek profilli temas listelerinden genellikle tamamen demokratik, fosil yakıtla finanse edilen rejimlerden daha az para kazandı.

Düzenlemeler oldukça kazançlı olabilir. Hillary Clinton, 2013 yılında dışişleri bakanı olarak görevinden ayrıldıktan sonra devre katıldı. Fiyatı? Konuşma başına en az 225.000 dolar. 

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen’ın büyük şirketlerden, hedge fonlarından ve Wall Street bankalarından iki yıl boyunca konuşma ücreti olarak 7 milyon dolar kazandığı bildirildi.

Egemen servet fonları, piyasa içgörüsü ve sahne arkası anekdotların bir kombinasyonunu arayan büyük ödeme yapanlardır. 

Yatırım bankası Goldman Sachs, konuşmacıların en yüksek profilli kitapçılarından biridir. Ancak “GS ile Görüşmeler” dizisi, en azından yılın başından beri rezervasyonlarına bir politikacıyı dahil etmedi.

Londra Konuşmacı Bürosu Başkanı Tom Kenyon‑Slaney, DW’ye verdiği demeçte, “Bu büyük bir pazar. Küresel olarak birkaç milyar dolar. En büyük pazar ABD.”

Kenyon‑Slaney, “Şirketler ve hükümetler, deneyimli, üst düzey insanların gelip onlarla konuşmasını ve hatta onlara tavsiyelerde bulunmasını severler,” dedi.

Kenyon‑Slaney, “Sektörümüz COVID-19 sırasında sanal ortama geçti ve bu herkes için iyi oldu. Bu nedenle konuşmacı ücretleri oldukça düşük olurdu, ancak yine de etkinlik ve konferanslar çevrimiçi de olsa devam etti,” diye devam etti Kenyon‑Slaney.

Speakers Corner’ın genel müdürü Nick Gold, endüstrinin tahmini olarak yaklaşık 5 milyar dolar değerinde olduğunu söyledi. “Konuşmacıların lig tablosu yok. Sonuçta, giriş için hiçbir engelin olmadığı bir pazar. Sonuçta, herkes kendini konuşmacı ilan edebilir ve hepimizin kendine özgü deneyimleri ve uzmanlığı olduğu için, bu bir pazar olarak kabul edilebilir. meşru ilan,” dedi DW’ye.

Pelin Çift İle Gündem Ötesi

‘Pelin Çift ile Gündem Ötesi’ her Cumartesi günü “Gönül Dağı”dan sonra TRT 1 Ekranlarında..

Kimsenin pandemiyi ve endüstri üzerindeki etkisini öngöremeyeceğini de sözlerine ekledi.

Gold, “Konuşmacılar, konuşmacı büroları, etkinlik organizatörleri ve konuşmacı endüstrisindeki büyük kargaşa ve sismik yıkımla ilgili diğer insanlar içindi” dedi.

“Sanal dünya, konuşmacıların içeriklerini iletmeleri için yeni bir platform açtı. Bu, e-konuşmaya geçiş değil, bir mesaj iletmek için yeni bir platformun geliştirilmesidir. Konuşmacılar, bu yeni sanal için sunumlarını yeniden icat etmek ve yeniden tasarlamak zorunda kaldılar. İzleyiciye mümkün olan en iyi sonuçları vermek için bir platform” diye ekledi.

Walesa’nın enstitüsünde sorunlar

Ama Walesa’nın parayla ilgili sorunlarının bir geçmişi var. 1995 yılında Walesa tarafından kurulan ve ABD’deki Carter Center’ı örnek alan bir sivil toplum kuruluşu olan Lech Walesa Enstitüsü (ILW) 2000’den 2014’e kadar başkanı Piotr Gulczynski’nin suçlanmasından sonra adını Avrupa Dayanışma Merkezi olarak değiştirdi. mali suistimalden.

Varşova’daki bir savcılık, Gulczynski tarafından işlenen şüpheli suçlarla ilgili bir bildirim aldı ve bir diğeri, enstitünün eski başkanı, Walesa’nın eski sürücüsü ve sırdaşı Mieczyslaw Wachowski hakkında.

2014 yılında, ILW 3,7 milyon zloti kar gösterdi. 2017 yılına kadar kasaları boştu.

Gazeta.pl’nin bulgularına göre, Wachowski fonları esas olarak kendisi için “ödüller” için kullandı. Ayrıca enerji şirketi Energa ile açtığı davayı kaybetti ve 825.000 zlotiyi geri ödemesi gerekiyor. Energa Group’un basın sözcüsü Adam Kasprzyk, enstitünün Energa adına taahhüt ettiği pazarlama hizmetlerinin hiçbirini gerçekleştirmediğini söyledi.

2017 yılında, enstitü bir işten çıkarma dalgası gördü ve o zamanki başkanının görevlendirdiği bir denetimden sonra istifa etmesi, 1 milyon zlotinin üzerinde borç olduğunu gösterdi.

Nisan ayında, TVN24.pl haber portalı, Devlet Hazinesi şirketleriyle ilgili kuruluşların, projelerin uygulanması için enstitüye verilen 1,7 milyon zlotilik sübvansiyonları iade etme talebi üzerine bildirdi. 

Kristie Pladson (@biz_journo_dw) / Twitter

Düzenleyen: Kristie Pladson

[UHA Haber Ajansı, 08 Ocak 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.