ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:53 Bakan Tunç: Uludağ’ki otel yangınının tüm yönleriyle  aydınlatılması için  soruşturma hassasiyetle yürütülüyor 
00:39 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Göktaş, bakanlık personeli ile bayramlaştı
00:36 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan Bayramı vesilesiyle AK Parti teşkilatlarına video mesaj gönderdi…
00:23 Ekrem İmamoğlu’nun teslim etmediği telefonunun HTS kayıtlarına ulaşıldı
00:13 Dışişleri Bakanlığı, İsrail Dışişleri Bakanı Gideon Saar tarafından yapılan açıklamayı “küstahça” olarak nitelendirdi ve reddetti.
00:13 Bakan Kurum’dan “Uluslararası Sıfır Atık Günü” paylaşımı
09:53 Türkiye’nin petrol üretim üssü halinde gelen Şırnak Gabar’da iki yeni sahada daha üretim başladı…
09:45 Külliye’de Ramazan programına 450 binden fazla kişi katıldı
06:37 Avrupa Savunmasının Geleceği: Trump politikaları gölgesinde yeni bir yol arayışı
00:54 İletişim Başkanı Altun’dan Özgür Özel’in boykot çağrısına tepki
00:40 Ramazan Bayramı dolayısıyla, Polis ve jandarma yolcu gibi otobüslere binip şoförleri denetliyor…
00:27 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, “Her kim gençlerimizi kamu düzenini bozmaya çağırıyorsa ülkemizin geleceğini karartmaya çalışıyordur”
00:23 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Cezayir ve Ürdün Meclisi Başkanlarıyla telefom görüşmesi yaptı…
00:04 Dışişleri: Rümeysa Öztürk için girişimler sürüyor
00:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’nin sıradan bir ülke olmadığının farkına onlar da varacaklardır”
20:51 Çelik: Fanatiklerin eğitim hakkını engellemesi açık bir faşizmdir
20:38 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan bayram diplomasisi
18:19 Sapanca Gölü’nde kum fırtınasına yakalanan sporcuların kanoları battı: 15 yaşındaki gencin kanosuna ulaşıldı, arama çalışmaları sürüyor
07:17 SETA 2025 Bahar Dönemi Seminer Programı Başlıyor!
07:00 Suriye’de Yaşanan Son Gelişmeler ve Muhtemel Riskler
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İsveç resti dünya medyasında! NATO üyeliği için tek şartı var

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İsveç resti dünya medyasında! NATO üyeliği için tek şartı var
27 Haziran 2023
18
A+
A-

* Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki gün NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile telefonda görüştü.

* İki liderin görüşmesi dünya medyasında büyük yankı uyandırdı.

* Erdoğan’ın İsveç restini gündemine taşıyan uluslararası gazeteler, PKK şartını yazdı.

UHA / İnternational News Agency

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsveç resti dünya medyasında! NATO üyeliği için tek şartı var

Uluslararası Haber Ajansı (UHA)‘nın ‘TR Haber’den aktardığı haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün NATO Genel Sekreteri ile telefonda görüşme gerçekleştirdi. İki lider, Rusya‘da yaşanan Wagner krizinin yanı sıra İsveç‘in NATO üyeliğini de ele aldı.

İsveç’in NATO üyeliğinin de ele alındığı görüşmede, Türkiye‘nin İsveç’in üyeliğine karşı yapıcı tutumunun devam ettiği, ancak PKK/PYD/YPG yanlıları bu ülkede serbestçe eylem düzenledikçe, yapılan mevzuat değişikliklerinin bir anlamının olmadığı ifade edildi.

Erdoğan ve Stoltenberg’in yaptığı telefon görüşmesinde F-35 bağlamında yaşanan haksızlıkların, Türkiye’nin F-16 talebinde İsveç’in üyeliğiyle bağlı kılınması çabalarının, Türkiye‘ye değil, esasen NATO‘ya ve NATO’nun güvenliğine zarar verdiği vurgulandı.

İki liderin görüşmesi dünya medyasında büyük yankı uyandırdı. İsveç gazetesi Sydvendskan’da yer alan haberde, Erdoğan’ın yeni yasayı ‘anlamsız’ bulduğu ifade edildi.

ERDOĞAN YASAYI ANLAMSIZ BULUYOR

Söz konusu haberde ülkede PKK destekçilerinin kol gezdiği açıkça itiraf edilirken “PKK’yı destekleyenlerin ‘Özgürce hareket etmesine” izin verildiği için Erdoğan yasayı ‘anlamsız’ buluyor” denildi.

”PKK DESTEKÇİLERİ EYLEMLERİNE SON VERMELİ”

El Cezire’nin haberinde “Türkiye, İsveç’in Batı askeri ittifakına katılma teklifine, ülkenin ‘terörist’ barındırdığı gerekçesi ile karşı çıkıyor.” ifadelerine yer verildi. Türkiye’nin bu konuda yapıcı bir tavır sergilediğini belirten Erdoğan’ın Stockholm’ün PKK destekçilerinin eylemlerine son vermesi gerektiğini söylediği belirtildi.

Reuters ise Türkiye’nin İsveç’in NATO kapısında bekletmeyi devam ettiğini yazdı. Söz konusu haberde Erdoğan’ın İsveç’e yeşil ışık yakmadan önce PKK destekçilerinin eylemlerinin son bulması gerektiğinin beklendiği yazıldı.

ERDOĞAN’IN NATO’YA RESTİ YUNAN MEDYASINDA

CNN Yunanistan’da yer alan haberde ise, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın NATO’ya resti haberleştirildi. Erdoğan’ın İsveç’in NATO’ya katılım hedefinde yeşil ışık yakmak için yasadışı PKK destekçilerinin Stockholm’de gösteri yapmasına izin vermemesi gerektiğini söylediği ifade edildi.

”PKK GÖSTERİLERİNE SON VERMELİ”

Çin merkezli Xinhua, “Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç’i NATO üyeliği için PKK gösterilerine son vermeye çağırdı” başlığını kullanırken şu ifadelere yer verildi;

“Erdoğan, İskandinav ülkesinin terör yasalarındaki değişikliğinin PKK ülkede serbestçe gösteri yapabildiği sürece Ankara’nın beklentisini karşılamadığını söyledi”

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.