ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:41 Bakan Bak, “Türkiye Yüzyılı, dijitalin yüzyılı, gençlerin, sporun yüzyılı olacak”
00:39 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze soykırımının hesabının sorulmadığı bir dünya huzura kavuşamayacaktır
00:29 Doğru müdahaleyle disleksili bireyler okuma yapabilirler
00:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Recai Kutan için başsağlığı mesajı
00:17 Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı’nda yolcu rekoru
00:16 Emine Erdoğan: Bu karanlık günler, bir halkın özgürlük umudunu söndüremeyecek
00:09 Recai Kutan vefat etti
00:07 SPD Taşkın Alt Kurulu’nun üçüncü toplantısına katıldı
00:04 Katil Siyonist İsrail’in katliamlarına Batı medyasından destek! Kirli oyunları ifşa oldu: Soykırımı böyle gizlemeye çalıştılar!
00:04 Kayseri Gastronomi Günleri’nin 2.’si kapılarını misafirlerine açtı
10:10 Almanya’da resesyon çanları çalıyor
10:07 AK Parti Fiber Altyapı İşini, Operatörlerden Ayıracak mı?
09:06 Otomotiv ihracatı eylülde yüzde 21 artışla 3,4 milyar dolar oldu
06:55 Tarım ve Orman Bakanlığı’nın uygulaması, taklit ve hileli gıda listeleri artık anlık olarak elektronik ortamda tüketicilerle paylaşılıyor
06:34 Nefret Söyleminin Sahiplenilmesi ile Ne Amaçlanıyor?
06:13 Irak ve Suriye’nin kuzeyinde gerçekleştirilen operasyonlarda; Son bir haftada 58 teröristi etkisiz hâle g
06:00 Elon Musk ilk kez Trump’ın seçim mitingine katıldı
00:48 TBMM’de yoğun mesai başlıyor: İşte gündem maddeleri…
00:34 Katil İsrail Beyrut’u şimdiye kadarki en ağır bombardımanla vurdu
00:32 İzmir Körfezi’ne ‘nefes’ olacak eylem planı bugün açıklanacak
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “320 kilometrelik Urfa-Habur otobanını yapacağız”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “320 kilometrelik Urfa-Habur otobanını yapacağız”
14 Mart 2024
29
A+
A-

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ulaştırmada 29 kilometreden devraldığımız bölünmüş yol uzunluğunu 286 kilometreye çıkardık. Mardin-Midyat yolu ve Ceylanpınar-Kızıltepe yolunun yapımına devam ediyoruz” dedi.

UHA /  İnternational News Agency

Ozan Gülaçtı on X: "Türkiye Yüzyılı şehirleri için, Gerçek belediyecilik için, Hazırız, Kararlıyız. #BaşlasınAdanaYüzyılı https://t.co/dFxv6ld2Gz" / X

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

“Mardin’in çevre yolu eksiğini inşallah önümüzdeki dönemde gidereceğiz. Kalkınma koridorunun bir parçası olarak Irak sınırında son bulacak 320 kilometrelik Urfa-Habur otobanını yapacağız. Bu otobanın en önemli kavşak noktası da inşallah Mardin olacak. Şanlıurfa-Mardin hızlı demir yolu etüt projesinin sonuna geldik. Mardin Havalimanına yıllık 3 milyon yolcu kapasiteli yeni bir terminal binası yaparak havalimanımızı büyüttük.”

İstismar peşinde değil, hizmet ve yatırım peşinde koştuklarını kaydeden Erdoğan, Mardin’e son 21 yılda güncel rakamlarla toplam 204 milyar lira tutarında yatırım yaptıklarını bildirdi.

Eğitimde 5 bin 812 yeni derslik inşa ettiklerini, Artuklu Üniversitesi’ni faaliyete geçirdiklerini, gençlik ve sporda 4 bin 205 kişi kapasiteli yüksek öğrenim yurt binaları açtıkların, kente 44 spor tesisi kazandırdıklarını anlatan Erdoğan, Mardin Stadyumu’nun proje aşamasında olduğunu ve yakında ihalesinin yapılacağını bildirdi.

Erdoğan, Mardinli ihtiyaç sahibi vatandaşlara 14,5 milyar lira kaynak aktardıklarını, 300 yataklı merkez devlet hastanesi başta olmak üzere toplam 1424 yataklı 15 hastaneyle birlikte 41 sağlık tesisi inşa edip hizmete sunduklarını ifade etti.

750 yataklı Mardin Şehir Hastanesi ile 4 sağlık tesisinin yapımının sürdüğünü aktaran Erdoğan, şunları kaydetti:

“Şehir hastanemiz aynı kampüste bulunan Mardin Artuklu Üniversitesi Tıp Fakültemiz ile bağlantılı olacak. TOKİ vasıtasıyla 9 bin 951 konutu tamamlayıp hak sahiplerine teslim ettik. 964 konutun yapımına devam ediyoruz. Riskli yapı olan 17 bin 642 bağımsız bölümün dönüşümünü gerçekleştirdik. İnşa ettiğimiz 3 adet atık su arıtma tesisiyle belediye nüfusunun yüzde 54’üne hizmet veriyoruz. Mardin’de 7 millet bahçesi projemizden 3’ünü tamamladık. İkisinin yapımına birinin proje çalışmasına devam ediyoruz.

Mardin’in marka değerini yükseltecek bir kültür merkezi çalışmalarının da bulunduğunu vurgulayan Erdoğan, dolgu hacmi ve gövde uzunluğu bakımından dünyada birinci sırada olan Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı Barajı ve Hidroelektrik Santralini şehre kazandırdıklarını anımsattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mardin’e 4 içme suyu tesisi, bir sulama tesisi, 20 arazi toplulaştırma ve 28 taşkın koruma tesisi inşa ettiklerini ve 2 içme suyu tesisi inşaatının da devam ettiğini belirterek, toplam 834 bin dekar arazinin sulanması için pik dönemde takviye sağlayacak Mardin Depolaması birinci kademe inşaatını tamamladıklarını kaydetti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.