ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:48 TBMM’de yoğun mesai başlıyor: İşte gündem maddeleri…
00:34 Katil İsrail Beyrut’u şimdiye kadarki en ağır bombardımanla vurdu
00:32 İzmir Körfezi’ne ‘nefes’ olacak eylem planı bugün açıklanacak
00:30 Türkiye’den Bosna Hersek’e yardım eli
00:29 7 Ekim’in yıldönümü öncesinde dünyanın dört bir yanında Filistin yanlısı gösteriler düzenlendi
00:28 Bağımsız milletvekili Nadir Bedir, “Savaş bittikten sonra Hizbullah ile oturup konuşmalıyız”
00:25 Irak ve Suriye’nin kuzeyinde 4 terörist etkisiz hale getirildi
00:20 Bakan Fidan Lübnan Başkakanı Mikati ile görüştü
00:10 Bakan Göktaş: Şiddetin kök nedenlerini ortadan kaldırmak için çalışmaları sürdüreceğiz
00:03 Astana Zirvesi; Şanghay İş Birliği Örgütü Büyüyor mu?
00:02 Irak’ın kuzeyinde 12 terörist etkisiz hale getirildi
15:29 İsrail Türkiye Sınırına Yanaşır mı?   
10:43 CHP’li Kanko: Vatandaşa, diğer ülkelerin kabul etmediği ve gümrüklerden geri dönen gıdalar yediriliyor!
10:19 Küresel gıda fiyatlarında 18 ayın en hızlı artışı!
09:24 Enflasyon ATM’leri Nasıl Vuruyor? Kaynak: https://turk-internet.com/enflasyon-atmleri-nasil-vuruyor/
07:49  İzmirlinin öncelikli ihtiyaçlar listesi
07:31 Azerbaycan’ın JF-17 talebi: Türkiye kilit rol oynayabilir
07:15 Trump’ın Kongre Baskını Davasında Kritik Gelişme
07:01 Avusturya’da Özgürlük Partisi’nin Başarısı: Avrupa’da Aşırı Sağ Zaferlerine Bir Yenisi Daha Eklendi
06:37 Bakan Göktaş, “Kadına Yönelik Şiddet Araştırması’nın saha çalışmaları başlıyor”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Cumhur İttifakı’nın Ankara ve İstanbul adayları?

Cumhur İttifakı’nın Ankara ve İstanbul adayları?
14 Eylül 2023
7
A+
A-

Yeni Şafak Gazetesi köşe yazarı ve Stratejik Düşünce Enstitüsü (SDE) Danışmanı Bülent Orakoğlu, “Cumhur İttifakı’nın Ankara ve İstanbul adayları?” başlıklı bir makale kale aldı.

UHA / İnternational News Agency
Bülent Orakoğlu kimdir? Ne iş yaptı?Stratejik Düşünce Enstitüsü (SDE) Danışmanı Bülent Orakoğlu makalesinde, 31 Mart 2024 tarihinde Türkiye genelinde yapılacak yerel seçimlere sayılı aylar kala Cumhur İttifakı’nın nasıl bir yol izleyeceği ve adaylarının hangi yöntemlerle seçeceği kamuoyunda merak edilen konular arasında yer aldığını dile getiriyor.
Kulislerde konuşulanlara göre, ‘Seçici Kurul’un ön hazırlığını yapacağı adaylarla ilgili nihai kararın Başkan Erdoğan ve MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin vereceğini ifade eden Bülent Orakoğlu, şunları söylüyor:
“İki lider, yerel seçimler için partilerinde özel ekip kurulması talimatını verecek. Türkiye’deki 1.392 belediyenin810’u AK Parti’nin, 231 belediye ise MHP’nin yönetiminde olmak üzere 1.041 belediye Cumhur İttifakı tarafından yönetiliyor. Mevcut yönetimler ile birlikte başta 11 büyükşehir olmak üzere Cumhur İttifakı, genel seçimde elde ettiği seçim başarısını yerelde de sürdürmek istiyor. Belde, ilçe, büyük ve merkez ilçelerde kazanacak adayların belirlenmesi için önümüzdeki günlerde Ak Parti ve MHP’de özel komisyon ekibi kurulacak. Komisyon, güçlü adayların isimlerini Erdoğan ve Bahçeli’ye sunacak.”

 

2023'e DOĞRU CUMHUR İTTİFAKI VE MİLLET İTTİFAKI'NDA SON DURUM
KAPSAMLI VE DETAYLI İTTİFAK YAPILACAK

Orakoğlu makalesinde, güvenilir kaynaklarda yer alan habere göre, Başkan Erdoğan’ın geçtiğimiz hafta MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya gelirken bu buluşmada 2024 yerel seçimlerinin yol haritasının belirlendiğini hatırlatıyor.

Bülent Orakoğlu, “2019 seçimlerinde iki parti sadece 30 büyükşehirde ittifak yapmıştı. 27 ilde AK Parti, 3 ilde ise MHP aday göstermişti. Bu sefer 81 ilin tamamında beldelere kadar, büyükşehirler, iller, büyükşehirlerin merkez ilçeleri olmak üzere Edirne’den Kars’a yurdun dört bir yanında doğru aday belirlenmesi için çalışmalar yapılacak. Kapsamlı ve detaylı bir ittifak yapılacak. İki partinin liderinin de bu konuda anlaştığı öğrenildi” diyor.

AK Parti'nin 7. Olağan Büyük Kongresi'nin gündemi belli oldu

KİM KAZANMAYA YAKINSA O ADAY ÇIKARACAK

“Aday belirleme çalışmalarının AK Parti’nin 7 Ekim’de gerçekleştireceği 4’üncü Olağanüstü Kongresinin ardından başlaması bekleniyor” diyen Orakoğlu göre, AK Parti ve MHP kurmayları bir araya gelecek ve detaylı bir çalışma yürütecekler. Beldelere kadar ayrıntılı çalışmalar yapılacak seçimde hangi partinin adayı kazanmaya daha yakınsa orada o partinin adayı gösterilecek. Böylelikle oy kaybının önüne geçilerek kazanacak aday üzerinde fikir birliği sağlanacak.

İstanbul Ankara Ucuz Uçak Bileti Fiyatları | AnadoluJet

CUMHUR İTTİFAKI ÖZELLİKLE İSTANBUL VE ANKARA’YI DİĞER BÜYÜK ŞEHİRLERDEN AYRI TUTUYOR

Cumhur İttifakı’nın özellikle Başkan Erdoğan’ın, İstanbul ve Ankara’yı 2024 yerel seçimlerinde ayrı bir yere koyarak kazanmak istediğine dikkat çeken Stratejik Düşünce Enstitüsü (SDE) Danışmanı Bülent Orakoğlu, “Millet İttifakı ve 6’lı Masa’yı oluşturan siyasi partiler arasındaki rekabet ve çekişmeler özellikle CHP ile İYİ Parti arasında yaşanan ve bitmeyen gerilimler Akşener’in yerel seçimlerde ittifak yapılmayacağına yönelik açıklamalarına duyulan güvensizliği saymazsak muhalefeti çok büyük bir hezimet beklediği yönde güçlü iddialar var. Başkan Erdoğan Ankara ve İstanbul’u alırsa 14-28 Mayıs’taki çifte zaferini tescillediği gibi Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini kalıcı bir hale getirebilecektir” diyor.

YEREL SEÇİMLERDE CUMHUR İTTİFAKI ORTAK ADAYLAR GÖSTERİRKEN MUHALEFET AYRIŞIRSA HEZİMET KAÇINILMAZ OLUR!

“Muhalefetin 31 Mart 2019’da aldığı oylardan İyi Parti’nin 14 Mayıs 2023’teki oylarını düştüğümüzde akıbetin ne olacağını tahmin edebiliriz” değerlendirmesinde bulunan Bülent Orakoğlu, “İstanbul, Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Eskişehir, Mersin, Muğla ve Tekirdağ’da belediyeler el değiştirir. İyi Parti’ye ek olarak HDP’nin de aday çıkarması halinde İzmir ve Hatay da risk altına girer. Akşener, bu kayıptan sorumlu tutulmayı göze almış görünüyor” şeklinde aktarıyor.

İmamoğlu: Partideki birçok isimle görüştüm - Son Dakika Haberleri

İSTANBUL’DA İMAMOĞLU ANKETİNDEN ŞOK SONUÇ SON SEÇİMİ EN DOĞRU BİLEN BETİMAR YAPTI

Orakoğlu makalesinde, BETİMAR Araştırma’nın 31 Temmuz-3 Ağustos tarihleri arasında 3 bin kişinin katılımıyla yaptığı ankete göre, HDP ve İYİ Parti seçmeninin oylarıyla birlikte Ekrem İmamoğlu’na oy vereceğini söyleyenlerin oranının yüzde 38,7 çıktığını, HDP ve İYİ Parti seçmeninin kendi adaylarına oy vermesi durumunda ise İmamoğlu’nun oyunun yüzde 25’in altına düşeceğini belirtiyor.

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok: Ankara için hazırız

AK PARTİNİN ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KİM OLACAK?
Bülent Orakoğlu, Ankara’nın Çankaya ile birlikte en büyük ilçesi olan Keçiören’in tam 19 yıldır belediye başkanlığını yürüten Turgut Altınok’un, geçtiğimiz günlerde bir TV programında, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için yöneltilen soruya “Ben hazırım” diye cevap verdiğini ve örtülü olsa da Melih Gökçek’in de adaylar arasında yer aldığını yazıyor.
Mansur Yavaş istedi, Süleyman Soylu vermedi! - Son Dakika Haberler
ANKARA’DA ADAY KİM OLMALI İLK SIRADA ESKİ İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU VAR

31 Mart 2024 günü yapılacak olan yerel seçimlere yaklaştıkça siyaset kulislerinde aday isimleri artarken, anketlerin de peş peşe geldiğini ifade eden Stratejik Düşünce Enstitüsü (SDE) Danışmanı Bülent Orakoğlu, “Kemal Kılıçdaroğlu’nun “CHP’nin adayı Mansur Yavaş” açıklamasının ardından AK Parti’nin Ankara adayının kim olacağı merak ediliyor. AK Parti’nin Ankara adayı için kulislerdeki aday borsasında dolaşan isimler sınırlı kalırken, Asal Araştırma, yayınladığı anketinde vatandaşlara “AK Parti’nin Ankara adayı kim olmalı?” sorusunu sordu. Gelen cevaplara göre ilk sırada eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu var” diyor.

Ankara'da yerel seçim mücadelesi: Melih Gökçek yine sahnede

TURGUT ALTINOK, MELİH GÖKÇEK’E FARK ATTI
Bülent Orakoğlu, “Cumhur İttifakı’nın Ankara ve İstanbul adayları?”  başlıklı makalesini şu sözlerle noktalıyor:

“Asal Araştırma anketinde asıl dikkat çeken ise adaylığını açıklayan tek isim olan Turgut Altınok ile siyasi anlamda kan davalısı olan Melih Gökçek isimleri arasındaki rekabet oldu. Ankette Turgut Altınok ikinci sırada çıkarken, Melih Gökçek 3. sırada yer alabildi. Daha alt sıralarda Veysel Tiryaki, Murat Kurum, Tuğrul Türkeş, Hulusi Akar, Fuat Oktay dikkat çeken adaylar arasında bulunuyor. Diğer taraftan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bu konularda sürpriz yapma potansiyelini İstanbul ve Ankara başta olmak üzere kazanacak adayları tespit etme basiret ve ferasetini de unutmayalım.”

***

Yazar hakkında

1950 yılında Eskişehir’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Eskişehir’de tamamladı. 1968 yılında Polis Koleji, 1971’de ‘Polis Akademisi’nden mezun olduktan sonra yaklaşık 7 yıl muhtelif illerde Terör ve İstihbarat müdürlüğü yaptı.

1987-1997 yılları arasında sırasıyla, Giresun, Hatay, Niğde il Emniyet Müdürü ve Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı görevlerinde bulundu. 28 Şubat İrticayla mücadele sürecinde Mamak cezevine atıldı. 56 Gün cezaevinde kaldı.

Meral Akşener’in İçişleri Bakanı olduğu dönemde Emniyet İstihbarat Dairesi Başkanlığına getirildi. Bu dönemde TSK içerisine dinleme cihazı yerleştiren mekanizmanın başındaydı. Bu olaydan sonra sıkıyönetim mahkemesinde yargılandı.

ABD ve FETÖ gladyosu tarafından organize edilen Ergenekon kumpas davasında Bülent Orakoğlu TSK ve Vatan Partisi aleyhine tanıklık yapmıştı.

Halen SDE Başkan Danışmanlığı görevinde bulunan Orakoğlu evli ve 3 çocuk sahibidir.

Deşifre, İhanet Çemberi ve Ankara’da Gölge Oyunları isimli yayınlanmış 3 kitabı bulunuyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.