ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:23 Bir Başkadır Eşme’nin Bayramları!…
10:07 Adalet Bakanı Tunç, “Bu bayram Terörsüz Türkiye’ye adım attığımız bir bayram olsun.”
09:22 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Ramazan ayında bakanlık hizmet modellerinden yararlanan 155 bin aileye ziyaret etti!…
09:00 MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yıldız’dan tutuklama çıkışı…
08:35 (RTÜK) Başkanı Şahin’den “Günlerdir ‘özgür basın’ nutukları atanların riyakarlığını bir kez daha gördük…
08:22 Bakan Uraloğlu: Anadolu’nun kalbinde yolculuk!
00:53 Bakan Tunç: Uludağ’ki otel yangınının tüm yönleriyle  aydınlatılması için  soruşturma hassasiyetle yürütülüyor 
00:39 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Göktaş, bakanlık personeli ile bayramlaştı
00:36 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan Bayramı vesilesiyle AK Parti teşkilatlarına video mesaj gönderdi…
00:23 Ekrem İmamoğlu’nun teslim etmediği telefonunun HTS kayıtlarına ulaşıldı
00:13 Dışişleri Bakanlığı, İsrail Dışişleri Bakanı Gideon Saar tarafından yapılan açıklamayı “küstahça” olarak nitelendirdi ve reddetti.
00:13 Bakan Kurum’dan “Uluslararası Sıfır Atık Günü” paylaşımı
09:53 Türkiye’nin petrol üretim üssü halinde gelen Şırnak Gabar’da iki yeni sahada daha üretim başladı…
09:45 Külliye’de Ramazan programına 450 binden fazla kişi katıldı
06:37 Avrupa Savunmasının Geleceği: Trump politikaları gölgesinde yeni bir yol arayışı
00:54 İletişim Başkanı Altun’dan Özgür Özel’in boykot çağrısına tepki
00:40 Ramazan Bayramı dolayısıyla, Polis ve jandarma yolcu gibi otobüslere binip şoförleri denetliyor…
00:27 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, “Her kim gençlerimizi kamu düzenini bozmaya çağırıyorsa ülkemizin geleceğini karartmaya çalışıyordur”
00:23 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Cezayir ve Ürdün Meclisi Başkanlarıyla telefom görüşmesi yaptı…
00:04 Dışişleri: Rümeysa Öztürk için girişimler sürüyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

CEM Vakfı, Türkiye’nin dört bir yanında cemevleri inşa ettiriyor…

CEM Vakfı, Türkiye’nin dört bir yanında cemevleri inşa ettiriyor…
19 Ocak 2023
471
A+
A-

CEM Vakfı tarafından İzmir, Tekirdağ, Kırklareli, Kocaeli, Amasya ve Malatya’nın merkez ve ilçelerinde cemevleri inşa ediliyor.

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’nın haberine göre, CEM Vakfı tarafından inşa edilen tüm cemevleri, yöresel halkın talebi ve katkılarıyla hayata geçiriliyor. Bazı cemevi inşaatlarında ise, yerel ve merkezi idarenin de katkıları bulunuyor.

CEM Vakfı, 81 şubesiyle Ardahan’dan Edirne’ye kadar Türkiye’nin her yerinde Alevi inanç toplumuna hizmet vermekte ve yurttaşların talebine göre yeni cemevi yapımını da üstleniyor.

Mescid-i Nebevî olarak adlandırılan, İslam peygamberi Hz. Muhammed dönemindeki ibadet alanı da örneklenerek 1996 yılında, ülkenin en yetkin mimarları tarafından bir proje yarışması sonucu tasarlanan 12 cemevi projesi temel alınarak yürütülen inşaatları hızla yükseliyor.

Kırklareli, Babaeski’de bulunan Sarı Saltık makamında Kasım ayında temeli atılan kültür ve cem evi inşaatı ile birlikte, İzmir Çiğli’de, Kocaeli’de Yenikent ve Gebze’de, Tekirdağ’da Çorlu ilçesinde, Amasya ve Malatya merkezde süren inşaatların yanında, Tekirdağ’da 2, Kocaeli’de 1 cemevi ve 1 okul, İstanbul’un 3 ilçesinde ise yeni cemevleri inşaatları için de temelleri atılacak.

CEM Vakfı Genel Başkan Vekili Hasan Sezgin çalışmalarla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Vakıf olarak yeni cemevlerinin yapım çalışmalarını yürüttüklerini belirterek, Cem vakfı bünyesinde inşaatı halen süren ve temel atma töreni düzenlenecek cemevlerinin yanında, yapılan başvurulara istinaden pek çok ilde yeni cemevi yapmayı planladıklarını ifade etti.

Alevi İslam İnanç Hizmetleri Başkanı Hayrettin Derun da, CEM Vakfı’na  yeni cemevi yapılması yönünde kendilerine çok sayıda başvuru geldiğini hatırlatarak, 90’lı yıllarda Türkiye’nin en yetkin mimarlarına projeler çizdirirken, bugünleri çok önceden ön gördüklerinin altını çizdi.

CEM Vakfı Genel Müdürü Ali Rıza Özkan ise yaptığı açıklamada, ülkenin dört bir yanında mahalli halka dayanarak ibadethane yaptıklarını vurgulayarak, cemevi olmayan il ve ilçenin kalmayacağını kaydetti.

[UHA Haber Ajansı, 19 Ocak 2023]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.