ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
15:29 İsrail Türkiye Sınırına Yanaşır mı?   
10:43 CHP’li Kanko: Vatandaşa, diğer ülkelerin kabul etmediği ve gümrüklerden geri dönen gıdalar yediriliyor!
10:19 Küresel gıda fiyatlarında 18 ayın en hızlı artışı!
09:24 Enflasyon ATM’leri Nasıl Vuruyor? Kaynak: https://turk-internet.com/enflasyon-atmleri-nasil-vuruyor/
07:49  İzmirlinin öncelikli ihtiyaçlar listesi
07:31 Azerbaycan’ın JF-17 talebi: Türkiye kilit rol oynayabilir
07:15 Trump’ın Kongre Baskını Davasında Kritik Gelişme
07:01 Avusturya’da Özgürlük Partisi’nin Başarısı: Avrupa’da Aşırı Sağ Zaferlerine Bir Yenisi Daha Eklendi
06:37 Bakan Göktaş, “Kadına Yönelik Şiddet Araştırması’nın saha çalışmaları başlıyor”
06:21 Bakan Kurum’dan Kahramanmaraş’ta sanayi esnafına 1,5 milyon Tl’lik destek açıklaması
00:43 Yozlaşmanın İpuçları-3
00:39 TBMM’de ‘Geçen Hafta’
00:35 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Türkiye’de ne diyorsak, BM kürsüsünde de aynı cümleleri kurmaktan asla çekinmiyoruz”
00:33 Antalya Altın Portakal Film Festivali başladı…
00:21 Adalet Bakanı Tunç, Azerbaycan’da çeşitli temaslarda bulundu
00:20 Denizden kıyıya sanat yolculuğu…
00:18 Kriter’in Eylül Sayısı’nda: İsrail Batı’yı Esir Aldı | Soykırım Devam Ediyor
00:09 Üniversite ve Yüksek Okul mezunu Türk gençlerini okul bittikten sonra onları bir araya getiren Inter Talenten Vakfı
00:07 TBMM Başkanı Kurtulmuş, CNN Türk’teki “Hafta Sonu” programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı
00:05 CHP neden birinci parti olma konumunu kaybetti?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

CANiK’in yatırımı Türk-ABD ilişkileri için örnek oldu 

CANiK’in yatırımı Türk-ABD ilişkileri için örnek oldu 
14 Temmuz 2024
21
A+
A-

* NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi Programı paralelinde Vaşington’da Türk Amerikan İş Konseyi ve Amerikan Türk İş Geliştirme Konseyi tarafından düzenlenen toplantıda, CANiK’in ABD’de inşası tamamlanan yeni fabrikası savunma sanayisinde iş birliği örneği olarak gösterildi.

* CANiK, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi Programı paralelinde düzenlenen Yuvarlak Masa Toplantısı’na katıldı. 

Resim önizlemesi

Türk Amerikan İş Konseyi (TAİK) ve Amerikan Türk İş Geliştirme Konseyi (ATBR) tarafından organize edilen yuvarlak masa toplantısı, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve uzun yıllar ABD’nin NATO görevlerini icra eden General Tod D. Wolters’in katılımıyla büyük ilgi uyandırdı.  

 Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün de katılımıyla, Başkanlığın en üst seviyeden temsil edildiği toplantı, ATBR Yönetim Kurulu Üyesi Gregory Bloom moderatörlüğünde ve TAİK Başkanı Murat Özyeğin önderliğinde gerçekleştirildi. 

CANiK ve önde gelen savunma sanayii şirketlerimizin sponsorluğunda gerçekleşen bu önemli toplantı, ABD ve Türkiye arasında savunma sanayinin yeni iş birlikleri ile daha da geliştirilmesi amacıyla düzenlendi. 

Toplantıya katılan iki ülkenin önde gelen sanayi temsilcileri, önümüzdeki dönemde yapılması gerekenler hakkında istişarelerde bulundular.  

Yuvarlak masa toplantısında, CANiK’in ABD’de inşası tamamlanan yeni fabrikası da iş birliği örneği olarak gösterildi.  

Resim önizlemesi

CANiK Genel Müdürü Cahit Utku Aral, iki ülkenin savunma sanayinde var olan ilişkilerinde son dönemde atılan adımlarla yeni bir döneme girdiğini söyledi.  

Bu kapsamda iki ülke kurumları ve şirketlerinin birlikte çeşitli projeler hayata geçirdiğini vurgulayan Aral, CANiK’in ABD’de bir üretim tesisi kurmak için bir süredir yürüttüğü çalışmaları tamamladığını bildirdi. 

Aral, ABD’deki yatırımın Samsun Yurt Savunma Grup şirketleri bünyesinde üretilen ve ABD’de üretimi olmayan orta kalibre silahların teknoloji transferi ve ABD ordusuna satışı için hayata geçirildiğini vurguladı. 

Savunma sanayinde stratejik iş birliklerinin ve teknoloji transferlerinin önemine dikkati çeken Aral, CANiK olarak bu doğrultuda çeşitli ülkelerde çalışmalar yaptıklarını, ABD ile bunlara yeni bir halka eklediklerini belirtti. Aral, diğer ülkelerde olduğu gibi ABD’de yürütecekleri faaliyetlerle de iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlenmesine katkıda bulunmayı amaçladıklarını kaydetti. 

 ***

CANiK ve Samsun Yurt Savunma  Hakkında: 

CANiK bağlı olduğu Samsun Yurt Savunma (SYS)’nın Dünyaca ünlü Ateşli silahlar markası olup Türkiye, ABD ve Birleşik Krallık’ta ana üretim tesisleri bulunan ve sahipleri Türk olan global bir savunma sanayi şirketidir. SYS, devlet öncülüğünde başlatılan Doğu Karadeniz Silah Projesi’nin Samsun ayağının temsilcisi olarak 1998 yılında kuruldu. Aradan geçen yılda SYS; CANiK markasıyla silah, silah aksesuarları, silah sistem tasarımı ve üretimi konusunda Türk savunma sanayinin önemli kuruluşlarından biri haline geldi. Merkezi İstanbul’da bulunan SYS, Samsun Organize Sanayi Bölgesi’ndeki toplam 100 bin ve ABD’de 20.000 metrekare kapalı alanda kurulu 7 tesisinde 1.000’den fazla çalışanı ile üretimini sürdürüyor. Aral Ailesi tarafından yönetilen SYS, hafif silah pazarında CANiK markasıyla adını dünyaya duyurdu. SYS Türkiye’deki tesislerinde yıllık 450 bin adet tabanca, 6.000 adet uçaksavar, İngiltere ve Türkiye’deki tesislerinde 250 adet orta kalibre top ve İstanbul’daki tesisinde de bu silahların atış kontrol sistemlerini üretimi gerçekleştiriyor. Türkiye ve İngiltere’nin yanı sıra Amerika’daki tesislerinde yıllık 150 bin adet tabanca üretimi gerçekleştiriyor. Ayrıca dünyanın 24 ülkesinin ilgili kurumlarınca ‘devlet ihalesi kapsamında’ resmi silah olarak tercih ediliyor. Üretiminin yüzde 95’ini 70 ülkeye ihraç eden firma, 2010 yılından beri ABD’deki faaliyetlerini, kurduğu CANiK USA firması üzerinden yürütüyor; 2020 ve 2021 yıllarında dünyadan Amerika’ya en çok tabanca ihraç eden üçüncü firma oldu ve 2021 yılında SSB tarafından Türkiye’nin Namlulu Silahlar kategorisinde en büyük ihracatçısı olarak ödüllendirildi. 2022 ve 2023 yıllarında da Türkiye’nin en büyük 10 savunma sanayi ihracatçısı arasında tek özel sektör silah üreticisi olarak yerini aldı.  Özgün yerli tabancadan, milli uçaksavar üretimine kadar birçok yerli ve milli savunma sanayi projesinin partneri olan SYS, dünya çapında bir savunma sanayi şirketi olarak çalışmalarını sürdürüyor. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.