ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:48 TBMM’de yoğun mesai başlıyor: İşte gündem maddeleri…
00:34 Katil İsrail Beyrut’u şimdiye kadarki en ağır bombardımanla vurdu
00:32 İzmir Körfezi’ne ‘nefes’ olacak eylem planı bugün açıklanacak
00:30 Türkiye’den Bosna Hersek’e yardım eli
00:29 7 Ekim’in yıldönümü öncesinde dünyanın dört bir yanında Filistin yanlısı gösteriler düzenlendi
00:28 Bağımsız milletvekili Nadir Bedir, “Savaş bittikten sonra Hizbullah ile oturup konuşmalıyız”
00:25 Irak ve Suriye’nin kuzeyinde 4 terörist etkisiz hale getirildi
00:20 Bakan Fidan Lübnan Başkakanı Mikati ile görüştü
00:10 Bakan Göktaş: Şiddetin kök nedenlerini ortadan kaldırmak için çalışmaları sürdüreceğiz
00:03 Astana Zirvesi; Şanghay İş Birliği Örgütü Büyüyor mu?
00:02 Irak’ın kuzeyinde 12 terörist etkisiz hale getirildi
15:29 İsrail Türkiye Sınırına Yanaşır mı?   
10:43 CHP’li Kanko: Vatandaşa, diğer ülkelerin kabul etmediği ve gümrüklerden geri dönen gıdalar yediriliyor!
10:19 Küresel gıda fiyatlarında 18 ayın en hızlı artışı!
09:24 Enflasyon ATM’leri Nasıl Vuruyor? Kaynak: https://turk-internet.com/enflasyon-atmleri-nasil-vuruyor/
07:49  İzmirlinin öncelikli ihtiyaçlar listesi
07:31 Azerbaycan’ın JF-17 talebi: Türkiye kilit rol oynayabilir
07:15 Trump’ın Kongre Baskını Davasında Kritik Gelişme
07:01 Avusturya’da Özgürlük Partisi’nin Başarısı: Avrupa’da Aşırı Sağ Zaferlerine Bir Yenisi Daha Eklendi
06:37 Bakan Göktaş, “Kadına Yönelik Şiddet Araştırması’nın saha çalışmaları başlıyor”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Buna da şükür: “1 attık 3 puan aldık”

Buna da şükür: “1 attık 3 puan aldık”
12 Ekim 2021
1.320
A+
A-

UHA HABER / Futbolda kazan da ister 1 atarak da kazan ister daha fazla gol atarak kazan diye bu sözler hep söylenir. Bu sözleri adeta teyid eden maçta İnegölspor daha maçın 4 dakikasında Ersel Aslıyüksek’in attığı golle Diyarbekirspor’u 1-0 ‘lık skorla yenmesi oldu.
Mustafa Kemal Atatürk TRT'nin yeni kanalı TRT Spor Yıldız tanıtıldı Afjet Afyonspor yenilgisinin ardından Pazar günü seyircisiz olarak oynanan Diyarbekirspor maçı ya kazanılacak ya kazanılacak maçlardan biri halinde olması gerginliğini kaldırmak çok kolay bir durum olmasa gerek.
İnegölspor 8 olan puanını 11 çıkartmak, deneyimli teknik adam Levent Eriş’in çalıştırdığı Diyarbekirspor ise var olan 4 puanını 7’ye çıkartarak, gurupta alt sıralardan yukarıya çıkma düşüncesi ve maçı kazanan taraf olma düşüncesi ile gelmesi her iki takım adına son haftaların en çekişmeli mücadelesinin oynandığı bir maç izlendi.
Daha maçın 4. dakikasında Ersel Aslıyüksek’in ceza sahası dışından attığı golle 1-0 öne geçen taraf İnegölspor olması maçın gidişatı erken bir dakikada değişti.
Bir taraftan İnegölspor elde ettiği üstünlük avantajını koruma hesapları içersinde savunmaya ağırlık veren görüntüsü, diğer taraftan Diyarbekirspor yenilgiden kurtulmaya yönelik daha fazla topu İnegölspor yarı alanında tutma hesapları maçın hemen hemen tamamının gergin bir ortamda oynanmasına neden oldu.
Diyar'da kötü sonuçlar devam ediyor. Diyarbekirspor deplasmanda İnegölspor'a mağlup oldu – Spor 72 İnegölspor’un Diyarbekirspor karşısında alacağı galibiyetle üst sıralara çıkma şansını arttırması gereken maçın 4. dakikasında bulduğu golü maçın sonuna kadar taşıması önceliği ön planda yer alması maçın geneline yansıdı.
Takımı rahatlatacak İkinci gol gelmiş olsaydı herşey çok daha farklı olabilecek maçta 2. golün gemlememesi ortaya farklı bir mücadelenin çıkmasına neden oldu.
Atamıyorsam yemeyim‘ hesaplarının yapıldığı maçta orta alanı boş bırakmamak, savunmayı sağlam tutmayı ön gören bir oyun anlayışı ortaya çıkmış oldu. Hal böyle olunca Ömer Faruk Ermeç ilerde tek başına rakip savunmanın arasında top beklemek zorunda kaldı.
İnegölspor’un 4. dakikada Ersel ile bulduğu golle öne geçmesi, 30. dakikada ise Diyarbekirspor’un kazandığı penaltıyı kendini affettiren kaleci Gökhan Siverek’in Utku Şen’in penaltısını kurtarması ile rakibe beraberlik şansı tanımaması maçın kırılma anları içersinde yer aldı.
Maçta başka kayde değer şeyler olmadı mı tabiî ki oldu. İnegölspor adına Ömer Faruk’un ve Diyarbekirspor’dan Serdar Göncü’nün filelere giden topları opsayit gerekçesi ile geçersiz sayılmaları, Konuk ekipten Hasan Bilal ve İnegölspor’dan Selimcan Temel’in toplarının filelere gitmeyip direklerden geri gelmesi maçın içersinde yaşanan önemli anlardı.
İnegölspor 1 Diyarbekirspor 0Her yönü ile heyecan içersinde geçen maçta İnegölspor’un zor da olsa Diyarbekirspor’u 1-0 yenmesi çok değerli 3 puanın alınması  sevinç yaşatmış oldu. Her iki takımın mücadelesinden dolayı kutlamak istiyorum.
Konuk ekip oyunu çirkinleştirmeden iyi bir mücadele ortaya koydu. İnegölspor’lu futbolcuların tek amacı vardı o da sahadan galibiyetle ayrılmaktı. Nitekim bu başarıldı. Ançak sanki deplasmanda oynuyormuşsun gibi oyunu daha çok kendi yarı alanında kabul etme düşüncesi bu maçta tuttu, ama her maçın böyle olmayacağını hatırlatmak istiyorum.
Bu nedenle oyun performansı mutlaka daha yukarıya taşınması gerekiyor. Top kayıplarında İnegölspor daha dikkatli olmak zorundayız. Sahaya sürülen 11’in mutlaka alternatifleri bir an önce hazır hale getirilmesi uzun lig maratonunun sağlıklı gidebilmesi için büyük önem taşıyor.
İnegölspor’un, Diyarbekir karşısında aldığı galibiyet ile puanını 11’e çıkartarak haftayı 9. sırada tamamlaması şu anda işlerin iyi gittiğini gösteriyor. Lider Hekimoğlu Trabzon’un 17 puanı bulunurken, gurupta 5. sırada bulunan Bayburt Özel idare spor’un 14 puanı olması da İnegölspor’un hedefinin yakınında olduğunu gösteriyor.
Daha çok maçın olduğunu göz önünde tutarsak işleri maç maç olarak planlayıp yola öyle devam etmek en iyisi. Bu hafta sonu deplasmanda gurupta 1 puanla son sıralarda bulunan Ergene Velimeşe ile oynanacak maçın hem değerini hem de zorluğunu söylememe bile gerek yok.
Niğde deplasman galibiyeti sonrasında Ergene Velimeşe deplasmanında alınacak galibiyet 23 Ekimde Sakaryaspor ile oynayacağımız büyük maçın havasının çok başka olmasını sağlayacaktır. Şimdi Pazar günü oynanacak olan Ergene Velimeşe maçına odaklanıp, avantajlı bir skorun elde edilmesi yolumuza daha sağlıklı bir şekilde devam edilmesini sağlayacak.
Pazar günü deplasmanda oynanacak olan Ergene Velimeşe maçında İnegölspor’a başarılar diliyorum.

sadullah organ (@sadullahorgan) | Twitter

Sadullah ORGAN & Gazeteci, Yazar

[UHA Haber Ajansı, 12 Ekim 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.