ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
15:35 Bayram tatilinin ilk 2 gününde 19 kişi hayatını kaybetti
15:24 Altun: Mehmet Selim Kiraz adaletin simgesi olarak hatırlanmaya devam edecek
15:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehit savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı
14:49 Siyasi partilerde bayramlaşma
11:23 Bir Başkadır Eşme’nin Bayramları!…
10:07 Adalet Bakanı Tunç, “Bu bayram Terörsüz Türkiye’ye adım attığımız bir bayram olsun.”
09:22 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Ramazan ayında bakanlık hizmet modellerinden yararlanan 155 bin aileye ziyaret etti!…
09:00 MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yıldız’dan tutuklama çıkışı…
08:35 (RTÜK) Başkanı Şahin’den “Günlerdir ‘özgür basın’ nutukları atanların riyakarlığını bir kez daha gördük…
08:22 Bakan Uraloğlu: Anadolu’nun kalbinde yolculuk!
00:53 Bakan Tunç: Uludağ’ki otel yangınının tüm yönleriyle  aydınlatılması için  soruşturma hassasiyetle yürütülüyor 
00:39 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Göktaş, bakanlık personeli ile bayramlaştı
00:36 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan Bayramı vesilesiyle AK Parti teşkilatlarına video mesaj gönderdi…
00:23 Ekrem İmamoğlu’nun teslim etmediği telefonunun HTS kayıtlarına ulaşıldı
00:13 Dışişleri Bakanlığı, İsrail Dışişleri Bakanı Gideon Saar tarafından yapılan açıklamayı “küstahça” olarak nitelendirdi ve reddetti.
00:13 Bakan Kurum’dan “Uluslararası Sıfır Atık Günü” paylaşımı
09:53 Türkiye’nin petrol üretim üssü halinde gelen Şırnak Gabar’da iki yeni sahada daha üretim başladı…
09:45 Külliye’de Ramazan programına 450 binden fazla kişi katıldı
06:37 Avrupa Savunmasının Geleceği: Trump politikaları gölgesinde yeni bir yol arayışı
00:54 İletişim Başkanı Altun’dan Özgür Özel’in boykot çağrısına tepki
TÜMÜNÜ GÖSTER →

BM: Dünya küresel ısınma sınırını aşmaya hiç bu kadar yakın olmadı

BM: Dünya küresel ısınma sınırını aşmaya hiç bu kadar yakın olmadı
23 Mart 2024
118
A+
A-

Birleşmiş Milletler, dünyanın küresel düzeyde ısınma sınırını aşmaya yakın olduğu konusunda uyarıda bulundu.

UHA / İnternational News Agency

UHA Haber’in The Guardian’aya dayandırdığı haberine göre, Birleşmiş Milletler ‘in hava durumu ajansı, dünyanın küresel ısınma sınırını geçici olarak da olsa aşmaya hiç bu kadar yakın olmadığı uyarısında bulundu.

Dünya Meteoroloji Örgütü (WMO) yaptığı açıklamada 2023 yılının açık ara farkla kayıtlara geçen en sıcak yıl olduğunu doğruladı. İklimle ilgili bir raporda, sera gazı kirliliği, yüzey sıcaklıkları, okyanus ısısı ve asitlenmesi, deniz seviyesinin yükselmesi, Antarktika deniz buzu örtüsü ve buzulların geri çekilmesi gibi temel göstergeler için “bir kez daha rekor kırıldığı” tespit edildi.

Celeste Saulo, Secretary-General of the World Meteorological Organization: 'There's a disconnect between what the science shows, and the speed of our response' | Climate | EL PAÍS English

WMO Genel Sekreteri Andrea Celeste Saulo, “dünyanın artık kırmızı alarm verdiğini” söyledi.

Rapor, dünya üzerindeki sıcaklıkların geçen yıl, insanların endüstriyel ölçekte doğayı tahrip etmeye ve büyük miktarlarda kömür, petrol ve gaz yakmaya başladığı 1800’lü yılların sonlarına göre 1.45 derece daha yüksek olduğunu ortaya koydu.

Sıcaklık tahminindeki 0.12 derecelik hata payı, dünyanın halihazırda 1.5 derece daha  ısınmış olabileceğini gösterecek kadar büyük. Ancak bilim insanları dünya liderlerinin 2015 yılında Paris’te verdikleri, yüzyılın sonuna kadar küresel ısınmayı bu seviyede tutma sözünü yerine getirmedikleri anlamına gelmeyeceği konusunda uyarıyor. Çünkü küresel ısınmayı tek bir yıldaki ani artışlar yerine, 30 yıllık ortalamayı kullanarak ölçüyorlar.

Rapor, her kıtada şiddetli hava olaylarının- özellikle de sıcaklığın – yaşandığını belgelemiştir. Yapılan analizler, bazı hava olaylarının iklim değişikliği nedeniyle daha güçlü ya da daha olası hale geldiğini göstermiştir.

Imperial College London’da iklim bilimci Friederike Otto şunları söyledi: “Fosil yakıtları yakmayı durdurmazsak, iklim ısınmaya devam edecek ve yeryüzündeki milyarlarca insan için hayatı daha tehlikeli, daha öngörülemez ve daha pahalı hale getirecek.” (The Guardian)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.