ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:48 TBMM’de yoğun mesai başlıyor: İşte gündem maddeleri…
00:34 Katil İsrail Beyrut’u şimdiye kadarki en ağır bombardımanla vurdu
00:32 İzmir Körfezi’ne ‘nefes’ olacak eylem planı bugün açıklanacak
00:30 Türkiye’den Bosna Hersek’e yardım eli
00:29 7 Ekim’in yıldönümü öncesinde dünyanın dört bir yanında Filistin yanlısı gösteriler düzenlendi
00:28 Bağımsız milletvekili Nadir Bedir, “Savaş bittikten sonra Hizbullah ile oturup konuşmalıyız”
00:25 Irak ve Suriye’nin kuzeyinde 4 terörist etkisiz hale getirildi
00:20 Bakan Fidan Lübnan Başkakanı Mikati ile görüştü
00:10 Bakan Göktaş: Şiddetin kök nedenlerini ortadan kaldırmak için çalışmaları sürdüreceğiz
00:03 Astana Zirvesi; Şanghay İş Birliği Örgütü Büyüyor mu?
00:02 Irak’ın kuzeyinde 12 terörist etkisiz hale getirildi
15:29 İsrail Türkiye Sınırına Yanaşır mı?   
10:43 CHP’li Kanko: Vatandaşa, diğer ülkelerin kabul etmediği ve gümrüklerden geri dönen gıdalar yediriliyor!
10:19 Küresel gıda fiyatlarında 18 ayın en hızlı artışı!
09:24 Enflasyon ATM’leri Nasıl Vuruyor? Kaynak: https://turk-internet.com/enflasyon-atmleri-nasil-vuruyor/
07:49  İzmirlinin öncelikli ihtiyaçlar listesi
07:31 Azerbaycan’ın JF-17 talebi: Türkiye kilit rol oynayabilir
07:15 Trump’ın Kongre Baskını Davasında Kritik Gelişme
07:01 Avusturya’da Özgürlük Partisi’nin Başarısı: Avrupa’da Aşırı Sağ Zaferlerine Bir Yenisi Daha Eklendi
06:37 Bakan Göktaş, “Kadına Yönelik Şiddet Araştırması’nın saha çalışmaları başlıyor”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

“Bir Sürçen Atın Başı Kesilmez”

“Bir Sürçen Atın Başı Kesilmez”
13 Eylül 2024
10
A+
A-

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, İzmir’de bir sokak röportajında AK Partiye oy veren seçmene “geri zekâlısınız” diyerek hakaret eden Dilruba Kayserilioğlu’nu İzmir Fuarının açılışında onur konuğu olarak kabul etmesi, başkan seçildiğinden itibaren o ana kadar izlediği politikalarla çok açık seçik bir çelişki ifade ediyordu. Çünkü aynı Özgür Özel, 2007 genel seçimlerinden sonra yazdığı bir yazıda AK Partiye oy veren seçmene “bidon kafa” dediği için Yılmaz Özdil’i eleştirmiş, bu kafadaki insanların kutuplaşmadan beslendiğini söylemişti. Özel’in sözleri tam olarak şöyle:

“O, ‘hatamız nerede’ demek yerine, oy vermeyen seçmene ‘bidon kafa’ diyen zihniyet. 47 yıldır ilk kez birinci parti olmamızın sebebi, bu zihniyetten yaşadığımız kopuş. Seçmen dediğin kişi birer insan, işsiz, aç, yoksul, ötekileştirilmiş, yalnız, endişeli. Ona diyorsun ki bu ülkeyi kim yönetsin. Sen ona güven vermediysen, o da sana oy vermediyse bidon kafa olan sensin. Yani, siyasetçinin kendisi. Seçmene kafa tutan bir yaklaşımı reddediyorum. Arkadaş, seçmene sövüyor. Bunlar kutuplaşma olmadıkça yaşayamazlar. İki taraf birbiriyle sürekli çatışma halinde olsun biz de bu tarafa mermi satalım derdindeler.”

Yılmaz Özdil’in kendini savunma sadedinde Özgür Özel’e verdiği kibirli, kasıntılı, “Ben sana bu sözlerini yediririm” gibi nezaket sınırlarını aşan, reytingini yükseltme amacı güden cevapları da epeyi gündem olmuştu. Bunlara da CHP’li yetkilerce karşılıklar verildi. Anılmaya değer karşılıklardan birini de Parti Meclisi Üyesi Ali Haydar Fırat vermişti:

“Meslek hayatı bu ülkede en büyük katliamları savunarak geçti. Solun, devrimcilerin, hak arayan herkesin düşmanı olarak haber yapıp Uzan’ın medyasında yöneticilik yapmış Yılmaz Özdil şimdi de Genel Başkanımız Özgür Özel’e laf atıyor. Derin devletin kullanışlı aparatı haysiyet sahibi olsa döner yaptığı haberlere bakıp insan içine çıkamazdı. Şimdi muhaliflik saflarında poz kesiyor. Senin meslek hayatın en alçak haberleri yaparak geçti. Seni tanıyoruz ve iktidara muhalif olman bu kirli geçmişi temize çıkarmaz. Sen bir faşist ve ırkçısın…”

Özgür Özel ve adamlarının iktidara oy veren seçmene hakaret etmiş bir yazara bu sözleri söyledikten sonra aynı seçmene aynı hakareti yapan başka bir kişiyi bir açılışta onur konuğu yapması çok göze batan bir çelişki, bir sürçme değil midir?

Bu çelişki, Özgür Özel’in başkan seçildiğinden bu yana ilk ciddi sürçmesidir. Bunun dışında ana muhalefet lideri olarak bugüne kadar Türk kamuoyunun büyük çoğunluğunun takdir ve onayına konu olan politikalar izledi. Toplumda mevcut gerginlik ve kutuplaşmayı yumuşatmada üzerine düşeni çok iyi yaptı. Türkiye, “Benden sonra tufan” diyen muhalefet liderleri gördü. Özgür Özel, “önce kavga değil, önce ülke çıkarları” diyebilen bir lider.

Ne yazık ki demokrasilerde popülizm hem iktidar hem de muhalefet için halktan puan toplama aracı olarak işlev görebiliyor. Özgür Özel, içine düştüğü çelişkiyle radikal/fanatik muhaliflerden elbette epeyi puan topladı. Ama ülke için çok önemli olan güvenilirlik, tutarlılık kaybetti. Demokrasilerin bilinen zaaflarından biri de ne pahasına olursa olsun ülke çıkarına olan gerçekleri söyleme zorluğudur. Bunun az bilinen istisnalarından biri şudur:

İkinci Dünya Savaşından sonraki günlerde İngiltere’de seçime gidilmektedir. Churchill de politika sahnesindedir ve Muhafazakâr Partinin başbakan adayıdır. Bir mitingde halkın hiç hoşuna gitmeyecek şu gerçekleri söylemiş, ama seçimi de kazanmıştır:

“Çok büyük zararlara uğramış bir ülke olarak savaştan çıktığımız şu günlerde sizlere iyilikler, bolluk ve refah vaat edemiyorum. Tam tersine açlığa, çeşitli zorluk ve sıkıntılara hazırlıklı olun diyorum!..” 

Ben bir vatandaş olarak her şeye rağmen ana muhalefet lideri Özgür Özel’e güvenmeye devam ediyorum. Atalarımız ne demiş: “Bir sürçen atın başı kesilmez!”

İki şey bağdaşmaz: Para sevgisi ve dindarlık - DÜŞÜNENLERİN DÜŞÜNCESİ

İsmail ÖZCAN & Eğitimci Yazar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.