ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:33 Agriconnect Türkiye Sürdürülebilir Gelecek Platformu, COP29 Taraflar Konferansı’na katılacak
09:17 Çay içerken yanında yenilenlere dikkat: Kalsiyum ve demir emilimini sıfırlıyor
07:47 Tarım ve Orman Bakanlığı yeni listeyi açıkladı: Sağlığı riske atan tereyağı ve peynirler tek tek ifşa edildi
07:34 AB, “düzensiz göçle mücadele yasalarını sertleştirme” kararı aldı
06:47 Prof. Dr. Mühip Kanko, “Cumhurbaşkanlığı onayıyla yürütülen Kartepe Haddane ve Çevre Tahribatı projesinden vazgeçilmesi son derece önemli”
06:09 CHP’li Bülbül, kayıp çocuk sayısını açıklayamayan TÜİK’i eleştirdi
01:01 Tarımsal destekleme ödemeleri hesaplara aktarılıyor
00:54 Ömer Çelik’ten katil İsrail’in bakanına tepki: Katz bir cinayet şebekesinin üyesidir
00:45 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Azerbaycan’a kutlama mesajı
00:39 İstanbul’daki bebek ölümleriyle ilgili 22 kişi tutuklandı
00:33 Dışişleri’nden soykırımcı katil İsrail’in eli kanlı bakanına fotoğraflı tepki
00:32 İran Dışişleri Bakanı Türkiye’de: Ankara, Tahran’a karşı elini güçlendiriyor mu?
00:21 Hakan Fidan Hamas üyelerini kabul etti
00:13 Cevdet Yılmaz: Barış katliamla değil Filistin halkının haklı talepleri karşılanarak sağlanabilir
00:08 Beyaz Saray: “Yahya Sinvar’ın öldürülmesi Gazze’de olası ateşkes için bir dönüm noktası olabilir”
00:08 İstanbul’da Güney Kafkasya Bölgesel İşbirliği toplantısı: Erdoğan İsrail’e silah ambargosu için BM’ye çağrı yaptı
00:02 Azerbaycan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler ve Kulüpler Birliği (KOBSKA) ve  Su Politikaları Derneği  “Ticari İşletmelerin Yeşil Ekonomiye Geçişinin Desteklenmesi” projesinde işbirliği yapacak
17:35 Ankara ATO’da sanatseverlere kapılarını açan ARTNOUVA sanat fuarı büyük ilgi görüyor
11:19 Trabzon’un Akçaabat ilçesinde yapımı tamamlanan İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi Kompleksi’nden notlar!
10:30 (TSKB) Başekonomisti ve Direktörü Ünüvar, “Mavi ekonomiyi, etki yatırımların finansmanı içerisinde yer alabilecek mavi tahvilleri de ajandamıza eklememiz gerekiyor”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Binlerce Kişi Eski Papa’nın Naaşını Görmek için Sırada

Binlerce Kişi Eski Papa’nın Naaşını Görmek için Sırada
3 Ocak 2023
537
A+
A-

Binlerce kişi, eski Papa 16. Benedict’e saygılarını sunmak için Vatikan’daki Aziz Petrus Bazilikası’na akın etti. Katolik Kilisesi’nin bir önceki lideri Papa Benedict, 95 yaşında hayatını kaybetmişti.

Reuters Moves to Paywall Model Online, Will Charge $35 per Month - VarietyBenedict 600 yıllık papalık tarihinde görevinden istifa eden ilk papa olarak tarihe geçmişti.

Ziyaretçiler bazilikaya girmeden önce sıkı güvenlik önlemleri arasında kurulan kontrol noktalarından geçti. Kalabalığın bir kısmı naaşı gördükten sonra dua etmek için durdu veya bazilikanın içindeki şapellerde düzenlenen ayine katıldı.

Vatikan polisi, ilk beş saat içinde 40 bin kişinin eski papanın naaşını gördüğünü bildirdi.

Benedict’in kırmızı ve altın renkli ayin kıyafetleri giydirilmiş ve sade bir kürsüye yerleştirilmiş naaşı, şafaktan hemen önce Vatikan Bahçeleri’nden geçerek manastırdan Hıristiyan aleminin en büyük kilisesinin ana mihrabının önündeki bir noktaya taşındı.

İki İsviçreli Muhafız, üzerinde haçlı gümüş asa ya da başpiskoposların boynuna taktığı pallium gibi papalık nişanı ya da kıyafeti bulunmayan naaşın her iki yanında, hazır olda bekledi.

Bu simgeler, 2005 yılındaki cenaze töreninde Papa II. John Paul’un naaşında mevcuttu.

Papalık haçının ya da kullandığı diğer eşyaların kendisiyle birlikte gömülüp gömülmeyeceği netlik kazanmadı; ancak halka açık ayin sırasında bunların bulundurulmamasına, öldüğünde artık papa olmadığının altını çizmek için karar verildiği yorumları yapılıyor.

Vatikan sözcüsü Matteo Bruni, Benedict’in, cenazesinin 2011’de bazilikadaki bir şapele taşınmadan önce Papa II. John Paul’un ilk olarak 2005’te defnedildiği Aziz Petrus Bazilikası’nın altındaki mahzenlerde kendi isteği doğrultusunda toprağa verileceğini açıkladı.

Eski Papa’nın naaşı kilisede halka açılmadan önce, ziyaret eden ilk isimler İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella ve Başbakan Georgia Meloni oldu.

Benedict Çarşamba akşamına kadar burada yatacak. Cenazesi Perşembe günü Aziz Petrus Meydanı’nda düzenlenecek ve Papa Francis tarafından yönetilecek. Vatikan, Benedict’in isteklerine uygun olarak törenin sade, ciddi ve ağırbaşlı olacağını söyledi.

Vatikan’ın, görevdeki bir papanın hayatını kaybetmesi halinde uygulanacak gelenekler konusunda bir mevzuatı var, ancak eski papalar için böyle bir mevzuat söz konusu değil. Bu nedenle gelecek günlerdeki uygulamaların eski papaların cenaze törenleri için bir emsal teşkil edebileceği sanılıyor.

Eski Papa Benedict’in naaşını ziyarete gelen binlerce kişi olsa da Papa II. John Paul’un naaşını görmeye giden milyonlara kıyasla bu kalabalık daha azdı.

Alman asıllı Benedict 19 Nisan 2005 tarihinde papa olarak seçilmiş ve 2II. John Paul’ün 27 yıllık hizmetinin ardından bu göreve gelmişti.

Benedict kendi döneminde kilisede ortaya çıkan çocuk tacizi skandalları ve bilgilerin sızmasıyla ilgili sorunların ardından istifa eden ve görevi bırakan ilk papa olarak tarihe geçti.

[UHA Haber Ajansı, 03 Ocak 2023] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.