enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:28 Su Güvenliğinde Doğal Çevrenin Önemi Çok Büyük
08:54 Parkinson hastalığının tedavisinde etkili yöntemler ve düzenli kontrollerin rolü
08:31 Ürdün’lü bir doktorun Facebook’ta yazdığı ibretlik bir yazı!…
07:54 Bakan Fidan: PKK silah bırakırsa bölge ülkeleri ve halkları büyük istifade eder
00:52 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Özel’e hakaret davası
00:48 Hollanda’dan mutlu bir haber: Liselerdeki imtihanlarda Türkçe dersi tercih edilebilecek!…
00:48 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ortaya çıkanlar, ortaya çıkacakların habercisidir
00:37 Kolay çizer CHP delegesi
00:37 “Muhalefette boş ses çok ama görev alanlarında hizmet yok”
00:35 Liseli gençler bu ay yapay zeka ve inşaat mühendisliğinin dönüşümüne odaklanıyor
00:34 CHP’li Vekillerden Hereke’deki Taş Ocağı Talanına Tepki: “Doğamıza, Halkımıza Zarar Veren Her Projenin Karşısındayız!” 
00:30 CHP’li İzmir Gaziemir Belediye Başkanı Işık, “Gaziemir’in ekonomik sorunlarının çözümü için Cumhurbaşkanı ile görüşmeye hazırım”
00:29 Kocaeli’nin Derince ilçesindeki, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin inşaatı durdu!
00:25 Kurban Bayramı’na sayılı günler kala, 2025 yılı büyükbaş ve küçükbaş kurbanlık fiyatları belli oldu.
00:24 Avrupa pazarlarında ürünlerin imhasının ardından şimdi de yurda sokulmasında zorluk yaşanıyor…
00:24 Yerlikaya: Kahraman polislerimiz, milletimizin huzur ve güvenliği için gece gündüz görevde
00:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “CHP marjinal bir örgüt gibi hareket etmektedir”
00:18 Doğum yardımı başvuruları başladı
00:07 İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) odaklı soruşturmalara karşı düzenlenen eylemlerle ilgili toplam 20 soruşturma açıldı…
00:02 Bayram tatilinde kazalarda 74 kişi yaşamını yitirdi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Biden ile Putin Ukrayna’yı görüşecek

Biden ile Putin Ukrayna’yı görüşecek
6 Aralık 2021
473
A+
A-

WASHINGTON-UHA HABER / ABD Başkanı Joe Biden ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna gerginliğini ele almak üzere Salı günü yapılacak bir sanal zirvede bir araya geleceği bildirildi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in salı günü yapılacak bir video konferansta Ukrayna gerginliğini ele alacağı bildirildi.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, Biden’ın Rusya’nın Ukrayna sınırındaki askeri faaliyetlerinden duyduğu rahatsızlığı dile getireceği ifade edildi.

Biden’ın görüşmede, ABD’nin Ukrayna’nın bağımsızlığı ve egemenliğine verdiği desteğin de altını çizmesi bekleniyor. Rusya kaynakları da görüşmede Ukrayna konusunun ele alınacağını doğruladı.

Beyaz Saray’ın açıklamasına göre, iki liderin görüşmesinde stratejik istikrar, siber saldırılar ve bölgesel konuların da gündeme gelmesi bekleniyor.

ABD Başkanı Joe Biden, cuma günü yaptığı açıklamada Putin’i Ukrayna’ya olası bir askeri müdahaleye karşı uyarmış ve Ukrayna’yı korumak için bir dizi girişimler üzerinde çalışıldığını açıklamıştı. Biden, Rusya’nın Ukrayna konusundaki “kırmızı çizgilerinin” kabul edilmeyeceğini ifade etti.

ABD: Endişelenmek için neden var

ABD Savunma Bakanı Llyod Austin, cumartesi günü yaptığı açıklamada ABD’nin bölgedeki durumu “oldukça ciddiye aldığını” söyledi.

Rusya’nın Kırım’ı ilhakine atıfta bulunan Bakan, “Daha önce bir kez işgalde bulundular. Sınır bölgesindeki askerlerin sayısına bakıldığında, endişelenmek için neden olduğu görülüyor” diye konuştu.

Rusya’nın sınır bölgesine asker ve teçhizat yığdığına ilişkin iddialar Ukrayna ile Rusya arasındaki gerginliği yeniden tırmandırdı. Washington Post gazetesinin Cumartesi günü yayımlanan haberine göre, Rusya, gelecek yıl Ukrayna’yı işgale hazırlanıyor. Gazetenin ABD istihbarat belgelerine dayandırdığı haberinde, işgal operasyonunun 175 bin asker ile yürütüleceği iddia edildi. Pentagon söz konusu iddialara ilişkin bir değerlendirmede bulunmazken Moskova Ukrayna’nın işgal edileceği yönündeki iddiaları reddediyor.

Biden ile Putin ilk olarak haziran ayında İsviçre’nin Cenevre kentinde yapılan zirvede bir araya gelmişti. Zirve sonrası yayımlanan ortak bildiride, nükleer bir savaşın başlatılmamasına yönelik bağlılık teyit edilmişti.

EK Kaynaklar *dpa,AFP

[UHA Haber Ajansı, 06 Aralık 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.