Beykoz Üniversitesi’nden ücretsiz online psikolojik danışmanlık hizmeti
İSTANBUL-UHA HABER / Beykoz Üniversitesi Klinik Psikoloji yüksek lisans programlarında eğitimlerini tamamlamak üzere olan klinik psikolog adayları tarafından ücretsiz olarak psikolojik danışmanlık hizmeti verilecek. Koronavirüs salgını nedeniyle online olarak sunulacak hizmetten kaygı bozukluğu, depresyon, travma sonrası stres bozukluğu, obsesif kompülsif bozukluk, yeme bozuklukları gibi psikolojik sorunları olan bireyler yararlanabilecek.
Psikolojik danışmanlık hizmeti bu alanda yetkin ve deneyimli uzmanların danışmanlığında Beykoz Üniversitesi Klinik Psikoloji yüksek lisans programlarında eğitimlerini tamamlamak üzere olan klinik psikolog adayları tarafından verilecek. Küresel salgın nedeniyle online olarak Zoom programı üzerinden gerçekleştirilecek hizmetler, randevu ile alınacak gün ve saatte uygulanacak.
Psikolojik danışmanlık hizmetinden yetişkinler yararlanabilecek
Yetişkinlere yönelik olarak gerçekleştirilecek psikolojik danışmanlık hizmetinden günlük yaşamlarını aksatacak ve kişilerarası ilişkilerini etkileyecek düzeyde psikolojik sorunları olan bireyler yararlanabilecek. Bu sorunlar arasında kaygı bozuklukları, depresyon, travma sonrası stres bozukluğu, obsesif kompülsif bozukluk, yeme bozuklukları gibi sorunlar yer alabilecek. Ancak hizmetin kapsamı bununla sınırlı değil, farklı şikâyetleri olup desteğe ihtiyaç duyan kişilere de psikolojik danışmanlık hizmeti sağlanabilecek.
En çok önerilen yaklaşım ile psikolojik danışmanlık sunulacak
Bilişsel ve Davranışçı Terapiler (BDT) yönelimi ile psikolojik danışmanlık hizmeti sunulacağını aktaran, Beykoz Üniversitesi Klinik Psikoloji Lisansüstü Programları Koordinatörü, Prof. Dr. Ebru Şalcıoğlu, ihtiyacı olan kişilerin randevu alarak hizmetten yararlanabileceğini belirterek, şunları söyledi:
“Beykoz Üniversitesi olarak toplumda psikolojik sorunları olan ama ekonomik maliyetinden dolayı psikolojik yardım alamayan bireyler için ücretsiz psikolojik danışmanlık hizmeti başlatıyoruz. Psikolojik yardım ihtiyacı için başvuran kişilere Klinik Psikoloji yüksek lisans programlarımızda eğitimlerini tamamlamak üzere olan klinik psikolog adayları hizmet verecek. Öğrencilerimiz danışmanlık hizmetini klinik psikoloji ve psikoterapi alanlarında yetkin hocaların danışmanlığında sürdürecekler. Bu danışmanlık hem yardım alan kişilerin doğru bir uygulamayla hizmet almasını sağlamak hem de klinik psikolog adaylarımızın bilgi ve becerilerini güçlendirerek yetkinliklerini artırmak amacıyla düzenlendi. Psikolojik sorunları nedeniyle hizmetimize başvuran danışanlara ‘Bilişsel ve Davranışçı Terapiler (BDT)’ yönelimi ile psikolojik danışmanlık hizmeti sunulacak. BDT genel hatlarıyla kişinin psikolojik sorunlarıyla ilişkili duygu, düşünce ve davranışları hedef alarak iyileşme sağlamayı amaçlayan bir psikoterapi ekolü olarak tanımlanabilir. Etkili olduğu bilimsel kanıtlarla gösterilmiş olduğu için BDT günümüzde çok sayıda psikolojik sorun için kullanılması ilk sırada önerilen psikoterapi yaklaşımıdır. Klinik psikoloji adaylarımız bu psikoterapi yaklaşımına yönelik 84 saatlik teorik eğitimlerini tamamladılar. Şimdi klinik pratiklerinde bu yaklaşımla çalışan yetkin ve deneyimli hocalarımızın danışmanlığında uygulama yaparak ihtiyaç sahiplerine destek sunacaklar. Psikolojik yardım ihtiyacı olduğunu düşünen kişiler, Beykoz Üniversitesi’nin sunduğu bu hizmetten randevu alarak, ücretsiz bir şekilde yararlanabilirler.”
Online yapılacak görüşmeler için randevular 8 Ekim’de başladı. Randevular http://aday.beykoz.edu.tr/ads/psikolojik-danismanlik/ adresinden ya da 0530 253 96 12 numaralı telefondan alınabilecek.
EDİTÖRE NOT: Yenilikçi vizyonu temsil eden, kalite odaklı, uluslararası yeni nesil bir üniversite olarak dikkat çeken Beykoz Üniversitesi’nin temeli İstanbul Kavacık’ta 2008 yılında Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu’nun kurulması ile atıldı. Türkiye Lojistik Araştırmaları ve Eğitimi Vakfı tarafından 2016 yılında kurulan üniversitenin kurucu rektörlüğünü, halen üniversitenin Rektörü olan Prof. Dr. Mehmet Durman yaptı. Beykoz Üniversitesi bünyesinde bir lisansüstü programlar enstitüsü, dört fakülte, iki yüksekokul, iki meslek yüksekokulu bulunuyor. Üniversitede, “İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi, Sosyal Bilimler Fakültesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi” lisans eğitimi verirken, “Yabancı Diller Yüksekokulu ve Sivil Havacılık Yüksekokulu” ile “Meslek Yüksekokulu, Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu” da önlisans eğitimi veriyor. “Fark yaratan bir üniversite olma” hedefiyle akademik hayatta varlığını sürdüren Beykoz Üniversitesi’nin öğrenci sayısı 5 bin 133 iken, bugüne kadar verilen mezun sayısı 6 bine yaklaştı. İstanbul Beykoz’daki beş yerleşkede eğitim-öğretime devam eden Beykoz Üniversitesi, 231 akademisyen ve 74 idari personel, uygulamalı ve kişiye özel eğitim programları ile öğrencilerini hayata ve hayallerindeki mesleğe hazırlıyor.
HABER : Sinem UYANIK
[UHA Haber Ajansı, 26 Ekim 2021]