ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:33 Agriconnect Türkiye Sürdürülebilir Gelecek Platformu, COP29 Taraflar Konferansı’na katılacak
09:17 Çay içerken yanında yenilenlere dikkat: Kalsiyum ve demir emilimini sıfırlıyor
07:47 Tarım ve Orman Bakanlığı yeni listeyi açıkladı: Sağlığı riske atan tereyağı ve peynirler tek tek ifşa edildi
07:34 AB, “düzensiz göçle mücadele yasalarını sertleştirme” kararı aldı
06:47 Prof. Dr. Mühip Kanko, “Cumhurbaşkanlığı onayıyla yürütülen Kartepe Haddane ve Çevre Tahribatı projesinden vazgeçilmesi son derece önemli”
06:09 CHP’li Bülbül, kayıp çocuk sayısını açıklayamayan TÜİK’i eleştirdi
01:01 Tarımsal destekleme ödemeleri hesaplara aktarılıyor
00:54 Ömer Çelik’ten katil İsrail’in bakanına tepki: Katz bir cinayet şebekesinin üyesidir
00:45 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Azerbaycan’a kutlama mesajı
00:39 İstanbul’daki bebek ölümleriyle ilgili 22 kişi tutuklandı
00:33 Dışişleri’nden soykırımcı katil İsrail’in eli kanlı bakanına fotoğraflı tepki
00:32 İran Dışişleri Bakanı Türkiye’de: Ankara, Tahran’a karşı elini güçlendiriyor mu?
00:21 Hakan Fidan Hamas üyelerini kabul etti
00:13 Cevdet Yılmaz: Barış katliamla değil Filistin halkının haklı talepleri karşılanarak sağlanabilir
00:08 Beyaz Saray: “Yahya Sinvar’ın öldürülmesi Gazze’de olası ateşkes için bir dönüm noktası olabilir”
00:08 İstanbul’da Güney Kafkasya Bölgesel İşbirliği toplantısı: Erdoğan İsrail’e silah ambargosu için BM’ye çağrı yaptı
00:02 Azerbaycan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler ve Kulüpler Birliği (KOBSKA) ve  Su Politikaları Derneği  “Ticari İşletmelerin Yeşil Ekonomiye Geçişinin Desteklenmesi” projesinde işbirliği yapacak
17:35 Ankara ATO’da sanatseverlere kapılarını açan ARTNOUVA sanat fuarı büyük ilgi görüyor
11:19 Trabzon’un Akçaabat ilçesinde yapımı tamamlanan İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi Kompleksi’nden notlar!
10:30 (TSKB) Başekonomisti ve Direktörü Ünüvar, “Mavi ekonomiyi, etki yatırımların finansmanı içerisinde yer alabilecek mavi tahvilleri de ajandamıza eklememiz gerekiyor”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bakan Özdemir’in “et fiyatları artmalı” fikrine halktan destek

Bakan Özdemir’in “et fiyatları artmalı” fikrine halktan destek
6 Ocak 2022
332
A+
A-

BERLİN – UHA HABER / Almanya’da halk, hayvanların daha iyi koşullarda tutulması şartı ile et fiyatlarının artmasına destek veriyor. Almanya Çiftçiler Birliği Başkanı Rukwied, konuyu gündeme getiren Tarım Bakanı Özdemir‘e destek verdi.

Dw - Deutsche Welle Logo Alt - 1172x428 PNG Download - PNGkit(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin haberine göre, Almanya’da yapılan bir ankete göre, halkın çoğunluğu, kesim hayvanlarının yaşam şartlarının iyileştirilmesi karşılığında et ve et ürünlerine daha fazla para ödemeye hazır olduğunu ifade etti.

Augsburger Allgemeine gazetesinin, kamuoyu araştırma şirketi Civey’e yaptırdığı ve sonuçlarını Çarşamba günü duyurduğu ankete katılanların yüzde 61’i, et ürünü fiyatlarının artmasına neden olacak, hayvanların yaşam koşullarının iyileştirilmesine yönelik olası bir yasal düzenlemeyi destekliyor. Yüzde 32’lik bir grup ise buna karşı çıkıyor.

Aralık ayı sonu ile Ocak ayı başında 5 bin 12 kişinin katılımıyla yapılan araştırma sonucunun azami yüzde 2,5 hata payı olabileceği belirtildi.

Joachim RukwiedAlmanya Çiftçiler Birliği Başkanı Joachim Rukwied de sadece etin değil diğer gıda ürünlerinin de fiyatlarında artış yapılması gerektiğini dile getirdi.

“Biz çiftçiler için çiftliğimize daha çok para girmesi belirleyici bir konu” diyen Rukwied, “Bunun için, tüketiciler dahil herkes üzerine düşeni yapmalı” söyleminde bulundu.

Almanya Gıda ve Tarım Bakanı Cem Özdemir’in kısa süre önce gıda ürünlerinin düşük fiyattan satılmasına yönelik eleştirilerine de destek veren Çiftçiler Birliği Başkanı, “Yüksek kaliteli gıda ürünlerimiz daha yüksek bir fiyatlandırmayı hak ediyor. Bu da şu demek: Etin fiyatı artmalı.”

Cem ÖzdemirBakan Özdemir’in açıklamaları

Almanya Gıda ve Tarım Bakanı Cem Özdemir, geçen Aralık ayı sonunda Bild am Sonntag gazetesine verdiği röportajda, çiftlikleri ve üreticileri iflasa sürüklediği için gıda ürünlerinin çok ucuz fiyatlara satılmaması gerektiğini savunmuş ve yine düşük fiyatların, kesim hayvanlarının yaşam koşullarını olumsuz etkilediğini, canlı türlerinin yok oluşunu hızlandırdığını ve iklime de zarar verdiğini ifade etmişti.

Gıda ürünlerinin “lüks mallar” sınıfına girmesine kendisinin de karşı olduğunu belirten Özdemir, diğer yandan “ekolojik gerçeğin daha güçlü bir biçimde ifade edilmesi gerektiğini” vurgulamıştı.

Bakan Özdemir’in bu çıkışına başta Almanya Hayvan Hakları Birliği olmak üzere çok sayıda örgüt destek vermiş ancak önemli bir kesim de, özellikle sosyal yardıma muhtaç insanların maddi durumuna dikkat çekerek, fiyatlandırmada sosyal dengenin gözetilmesi çağrısında bulunmuştu.

EK Kaynaklar *AFP

[UHA Haber Ajansı, 06 Ocak 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.