ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:44 Türk Devletleri Teşkilatı’nın Gelişmesi Işığında Yükselen “Türk Dünyası” Algısı
07:03 Bakanı Uraloğlu, “Demiryolu ağını dijital çağa uygun hale getirmek için yerli ve milli çözümlerle yapay zeka entegrasyonunu hızlandırdık”
00:25 Kocaeli ve Sakarya’da Ramazan Bayramı boyunca etkili olacak!
00:23 AK Parti Sözcüsü Çelik, “CHP Genel Başkanı’nın siyasi vesayet altında olduğu net görülüyor”
00:16 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Somali Cumhurbaşkanı ile görüştü
00:09 Adalet Bakanı Tunç, “Soruşturma makamı, iddialara vakıf olduktan sonra bir soruşturma başlatmaması düşünülemez”
23:14 İBB’ye yolsuzluk soruşturmasında 12 şirkete el konuldu
22:05 Mikroplastikler halk sağlığı krizi!
13:21 İzmit’in gözbebeği Gölkay Park kaderine terk edildi
11:48 Kocaeli Yüzme Kulübü Teknik Direktörü Sabri Bozca, Türkiye Açık Su Yüzme Teknik Kurul Başkanlığı’na getirildi
10:42 Adalet Bakanı Tunç: “Suç varsa yargının ona el atmaması diye bir durum söz konusu olamaz hukuk devletinde.”
10:00 Arkeoloji Öğrencileri Kültürel Mirası Keşfediyor
09:46 Demokrasi mi istiyorsunuz, anarşi mi?
09:26 Türkiye Varlık Fonu’ndan bir ilk!
08:16 Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Alpaslan; “Sizi arayarak kurasız hac vaadinde bulunanlara sakın inanmayınız”
07:02 Dünyada N’ler Oluyor’:Türkiye- ABD arasında “F-35” Flörtü…
00:55 Gazeteci Aslı Sözbilir’in ‘Orada N’ler Oluyor’da gündeme damgasını vuran haberler!
00:42 CHP Genel Başkanı Özgür Özel İngiliz kanalı BBC’ye konuştu! İngiliz başbakana resmen yalvardı: Bu nasıl dostluk?
00:34 UHA / İnternational News Agency’ndan ‘Ekonomide N’ler Oluyor’da gündeme damgasını vuran haberler!
00:25 İBB’ye yönelik yolsuzluk ve terör soruşturması kapsamında: Firari Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Ebru Özdemir teslim oldu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP),“Ülke yangın yeri Cumhurbaşkanımız ‘Çay için’ diyor!”

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP),“Ülke yangın yeri Cumhurbaşkanımız ‘Çay için’ diyor!”
5 Ağustos 2021
345
A+
A-

UHA HABER / Bağımsız Türkiye Partisi’nden (BTP) günlerdir devam eden orman yangınlarıyla ilgili çarpıcı bir açıklama daha geldi. 
BTP Sözcüsü Emre Polat, “Günlerdir söndürülemeyen yangınlarla Akdeniz bölgemizdeki neredeyse tüm ormanlar kül olma tehdidiyle karşı karşıya. Önce Karadeniz bölgemizdeki sel felaketi, ardından Akdeniz’deki orman yangınları ile ülkemiz ağır bir doğal afet tablosuyla karşı karşıya kalmıştır” değerlendirmesi yaptı.
Açıklamasında, “Bu süreçler millet olarak, devlet olarak birlik ve beraberliğin en üst noktada yaşanması gereken özel dönemlerdir ancak ormanlarımız kül olurken devleti yöneten idarecilerimizin ortaya koydukları tutum ve yangın karşısında milleti de yanına alarak yangında güçlü bir şekilde yangını söndürmeye odaklı bir irade ortaya konulamaması üzüntü vericidir.” İfadelerini kullanan Polat iktidar kanadının bu süreçteki tavrından örnekler verdi.
 “Bu nasıl bir aymazlık ve gaflettir”    
BTP Sözcüsü Polat, “Özellikle bu süreçte bazı bakanların çıkıp “yangını elimizle mi söndüreceğiz”, “yok belediye bu işin şurasında burasında ”tarzında açıklamalar yapmaları, üstüne Cumhurbaşkanı’nın olay mahallinde vatandaşa çay dağıtması anlaşılır gibi değil. Ne yani bu durumu şöyle mi yorumlamalıyız. Ülke yangın yeri, ormanlarımız yanmış, bitmiş kül olmuş, Cumhurbaşkanımız “çay için” mi diyor. Sorun, idarecilerin duyarsızlığı, plansızlığı ve ülkenin geleceğine dair vurdumduymazlığı. Bir belediye başkanı çıkmış, hükümetin vereceği krediden dolayı, “keşke benim evim yansaydı diyeceksiniz” deme gafletinde bulunabiliyor. Bu nasıl bir aymazlık ve gaflettir. Buradan siyaset üretmek, kıt zekayla mikrofon bulduğu her yerde hezeyanlarını ifade etmek nasıl bir ruh halinin yansımasıdır” şeklinde konuştu.
“Yangın kontrol altına alınmadı yanacak ağaç kalmadı”
Yetkililerin birçok bölgede “yangın kontrol altına alındı” açıklaması yaptığına da dikkat çeken Polat şu ifadeleri kullandı, “Birçok bölgede yangın kontrol altına alındı diyorlar. Doğrudur çünkü ormanın tamamı yandı ve yanacak bir şey kalmadığı için yangın bitti. Onların mantığına göre ağaç kalmazsa yangın olmaz. Ama şunun farkında bile değiller ağaç olmazsa hayat olmaz, gelecek olmaz. Biz geleceğimizi düşünüyoruz, onlar günü nasıl kurtaracaklarını.”
“Koca ülkeyi bir yangın söndürme uçağına mahkum ettiler”
BTP Sözcüsü Emre Polat açıklamasında şu ifadeleri de kullandı, “Bu süreçte sabah akşam itibar da itibar diyen bir anlayışın, koca ülkeyi birkaç tane yangın söndürme uçağına mahkum etmeleri konusunda diyecek söz bile bulamıyoruz. Bu konuda Genel Başkanımız Hüseyin Baş’ın bir yıl önce yaptığı şu açıklamanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Genel Başkanımız Hatay yangını ile ilgili “Makam araçları yerine yangın söndürme araçlarına yatırım yapma fikrini artık tartışmalıyız” diyerek olabildiğince kibar bir dille hükümetin yangın söndürme uçaklarına yatırım yapması gerektiği gerçeğini ifade etmişti. Bu konudaki uyarılarımız dikkate alınsaydı hem hükümet bu tartışmaların dışında kalacak hem de ciğerlerimiz, geleceğimiz yanmayacaktı.”

[UHA Haber Ajansı, 05 Ağustos 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.