ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
01:01 Tarımsal destekleme ödemeleri hesaplara aktarılıyor
00:54 Ömer Çelik’ten katil İsrail’in bakanına tepki: Katz bir cinayet şebekesinin üyesidir
00:45 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Azerbaycan’a kutlama mesajı
00:39 İstanbul’daki bebek ölümleriyle ilgili 22 kişi tutuklandı
00:33 Dışişleri’nden soykırımcı katil İsrail’in eli kanlı bakanına fotoğraflı tepki
00:32 İran Dışişleri Bakanı Türkiye’de: Ankara, Tahran’a karşı elini güçlendiriyor mu?
00:21 Hakan Fidan Hamas üyelerini kabul etti
00:13 Cevdet Yılmaz: Barış katliamla değil Filistin halkının haklı talepleri karşılanarak sağlanabilir
00:08 Beyaz Saray: “Yahya Sinvar’ın öldürülmesi Gazze’de olası ateşkes için bir dönüm noktası olabilir”
00:08 İstanbul’da Güney Kafkasya Bölgesel İşbirliği toplantısı: Erdoğan İsrail’e silah ambargosu için BM’ye çağrı yaptı
00:02 Azerbaycan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler ve Kulüpler Birliği (KOBSKA) ve  Su Politikaları Derneği  “Ticari İşletmelerin Yeşil Ekonomiye Geçişinin Desteklenmesi” projesinde işbirliği yapacak
17:35 Ankara ATO’da sanatseverlere kapılarını açan ARTNOUVA sanat fuarı büyük ilgi görüyor
11:19 Trabzon’un Akçaabat ilçesinde yapımı tamamlanan İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi Kompleksi’nden notlar!
10:30 (TSKB) Başekonomisti ve Direktörü Ünüvar, “Mavi ekonomiyi, etki yatırımların finansmanı içerisinde yer alabilecek mavi tahvilleri de ajandamıza eklememiz gerekiyor”
10:02 NATO Savunma Bakanları Toplantısı’ndan notlar!
09:25 Zeytinyağı piyasası ve küresel ısınma
09:14 Ortadoğu için kader seçimi: Trump mı Harris mi?
08:53 Alman hükümetinin tartışmalı güvenlik paketinde neler var?
07:34 Kitap: Sağlıklı bir toplum, sağlıklı bireylerden geçiyor!
07:15 Ukrayna’daki İngiltere – ABD Rekabeti!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Azerbaycan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler ve Kulüpler Birliği (KOBSKA) ve  Su Politikaları Derneği  “Ticari İşletmelerin Yeşil Ekonomiye Geçişinin Desteklenmesi” projesinde işbirliği yapacak

Azerbaycan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler ve Kulüpler Birliği (KOBSKA) ve  Su Politikaları Derneği  “Ticari İşletmelerin Yeşil Ekonomiye Geçişinin Desteklenmesi” projesinde işbirliği yapacak
19 Ekim 2024
3
A+
A-

Azerbaycan Cumhuriyeti’nin Sivil Toplum Kuruluşlarına Devlet Desteği Ajansı’nın hibe projesi’ne  Azerbaycan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler ve Kulüpler Birliği (KOBSKA) ana başvurucu olarak başvurma kararı aldı.

Su Politikaları Derneği (SPD) Başkanı Dursun Yıldız’ın projeyle ilgili UHA Haber‘e verdiği bilgiye göre, Proje’nin eş başvurucusu olarak Türkiye’den Su Politikaları Derneği’ne teklif getirildi. Su Politikaları Derneği’nin teklifi kabul etmesi sonrasında “Ticari işletmelerin yeşil ekonomiye geçişinin desteklenmesi” projesi  kapsamında proje önerisi geliştirildi. Proje önerisi Azerbaycan Ajansı tarafından kabul edildi. 

Azerbaycan KOBİ'lerinin Çatı Kuruluşu KOBSKA İle Su Politikaları Derneği Arasında Proje İşbirliği Yapılıyor – Su Politikaları Derneği

Proje’nin amacı ve süresi  

 (SPD) Başkanı Dursun Yıldız, bu yılın sonunda başlayacak ve 4 ay sürecek olan Projenin temel amacının;  Azerbaycan’daki küçük ve orta ölçekli ticari işletmelerin yeşil ekonomiye geçişini sağlamak, işyerlerinin (üretim, ofis vb.) yeşil ofislere geçişine yönelik koşulları oluşturmak olduğuna dikkat çekti.  

Projenin amacının, iş yerlerinde (ofisler, küçük imalathaneler ve diğer çalışma ortamları) yeşil ofislere geçiş sürecini teşvik etmek ve bu geçişin başarıyla uygulanmasını sağlamak olduğunun altını çizen Dursun Yıldız, “Yeşil ofis” kavramının, çevreye daha az etkisi olan, kaynakları verimli kullanan, sürdürülebilirlik ilkelerini esas alan işyerlerinin oluşturulmasını içerdiğini ve söz konusu Proje kapsamında yaklaşık 200’den fazla kişinin (şirket çalışanları) eğitim ve seminerlere katılacak, 10 ticari kuruluşun  “Yeşil Ofis”e geçmelerinin destekleneceğini kaydetti. 

A Project Collaboration is Established Between KOBSKA, the Umbrella Or

[Su Politikaları Derneği (SPD) Başkanı Dursun Yıldız]

Proje uygulamaları  

Su Politikaları Derneği (SPD) Başkanı Yıldız, Proje kapsamında işletme çalışanlarına yönelik sürdürülebilirlik, enerji verimliliği ve çevre koruma konularında bilinçlendirme programları ve eğitimlerin düzenleneceğini hatırlatarak, “Ofislerde atıkların ayrıştırılması ve geri dönüştürülmesine yönelik konteynerler ve toplama noktaları kurulacaktır. Kağıt kullanımının en aza indirilmesi amacıyla elektronik belge sistemleri ve e-imza gibi dijital çözümler hayata geçirilecektir. Projede suyun verimli kullanılması konusunda eğitim verilecek ve gerekirse her işletmeye özel bir yaklaşım uygulanacaktır. Seçilen ticari iş kollarının her birinde meydana gelen değişiklikleri içeren ayrı ayrı videolar hazırlanacak ve kamuoyuyla paylaşılacaktır” şeklinde konuştu.  

Proje kapsamında “Yeşil Ofis” Standartlarının Oluşturulması için çalışmalar yapılacaktır

Dursun Yıldız, Projenin desteklediği iş konularında “Yeşil Ofis” uygulamalarının ise uzun vadede sürdürülecek ve yaygınlaştırılacağını belirterek, bu uygulamaların diğer işletmelere de örnek olacağını ifade etti. 

Projenin tüm aşamalarının medyada da geniş yer alacağına vurgu yapan (SPD) Başkanı Dursun Yıldız, “Projenin uygulanmasına ilişkin kamuoyu ilk basın bülteni ile bilgilendirilecektir. Daha sonra televizyon ve yazılı basın her aşamada sürece aktif olarak dahil olacak. Aynı zamanda projenin tamamlanmasının ardından sonuçlara ilişkin bir basın toplantısı düzenlenecek” dedi.  

Hydropolitics Association

Proje işbirliği konusunda da ilave bilgi veren Başkan Yıldız,  Azerbaycan  KOBİ’lerinin Çatı Kuruluşu KOBSKA İle Su Politikaları Derneği arasındaki  Proje işbirliğinin önemli sonuçlar doğuracağına dikkat çekerek, “Öncelikle projenin konusu olan “Yeşil Ofisler “in Azerbaycan’da oluşturulmasına yönelik  olarak çalışmalar yapılacak. Proje kapsamında yapılacak olan çalışmaların bu anlayışın ülkemizde de gelişmesine katkıda  bulunacağını düşünüyorum” diye konuştu. 

Ülkemizde  2021 yılında yeşil  mutabakat eylem planının yayınlandı ve bir geçiş programının hazırlandığını hatırlatan Dursun Yıldız, burada yeşil ve döngüsel bir ekonomi için belirlenen hedefler arasında  Yeşil OSB ve Yeşil Endüstri bölgelerin de olduğunu, ancak bu anlayışın geliştirilmesi için öncelikle işe ‘Yeşil Ofisler’’ ile başlamak gerektiğini, bu projenin Yeşil Ofis uygulamalarının yaygınlaştırılmasında her iki ülke için de önemli ve faydalı sonuçlar yaratacağını açıkladı.  

(SPD) Başkanı Dursun Yıldız, “Çünkü Yeşil ofis uygulamaları ile sadece ofis içinde değil aynı zamanda ofisin dışında da bir farkındalık yaratılması amaçlanıyor. Gündelik hayatının çoğunu ofiste geçiren kesim için oldukça önemli olan yeşil ofis ile çevreye yapılan baskı ,bu uygulamanın yayılması ve gelişmesi ile , azalacak. Bu konudaki toplumsal bilincin artmasına da katkıda bulunulacak.  Bu nedenle  pek çok kurum tarafından da benimseniyor” şeklinde konuştu.

Başkan Dursun Yıldız konuşmasının sonunda, Azerbaycan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler ve Kulüpler Birliği (KOBSKA) ile Su Politikaları Derneği (SPD) arasındaki işbirliğinin bu yıl Kasım ayında Bakü’de düzenlenecek olan COP 29′ da da işbirliği yapma imkanı olacağını kaydetti.

Gazeteci* Ataner YÜCE, TRT

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.