ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:33 Agriconnect Türkiye Sürdürülebilir Gelecek Platformu, COP29 Taraflar Konferansı’na katılacak
09:17 Çay içerken yanında yenilenlere dikkat: Kalsiyum ve demir emilimini sıfırlıyor
07:47 Tarım ve Orman Bakanlığı yeni listeyi açıkladı: Sağlığı riske atan tereyağı ve peynirler tek tek ifşa edildi
07:34 AB, “düzensiz göçle mücadele yasalarını sertleştirme” kararı aldı
06:47 Prof. Dr. Mühip Kanko, “Cumhurbaşkanlığı onayıyla yürütülen Kartepe Haddane ve Çevre Tahribatı projesinden vazgeçilmesi son derece önemli”
06:09 CHP’li Bülbül, kayıp çocuk sayısını açıklayamayan TÜİK’i eleştirdi
01:01 Tarımsal destekleme ödemeleri hesaplara aktarılıyor
00:54 Ömer Çelik’ten katil İsrail’in bakanına tepki: Katz bir cinayet şebekesinin üyesidir
00:45 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Azerbaycan’a kutlama mesajı
00:39 İstanbul’daki bebek ölümleriyle ilgili 22 kişi tutuklandı
00:33 Dışişleri’nden soykırımcı katil İsrail’in eli kanlı bakanına fotoğraflı tepki
00:32 İran Dışişleri Bakanı Türkiye’de: Ankara, Tahran’a karşı elini güçlendiriyor mu?
00:21 Hakan Fidan Hamas üyelerini kabul etti
00:13 Cevdet Yılmaz: Barış katliamla değil Filistin halkının haklı talepleri karşılanarak sağlanabilir
00:08 Beyaz Saray: “Yahya Sinvar’ın öldürülmesi Gazze’de olası ateşkes için bir dönüm noktası olabilir”
00:08 İstanbul’da Güney Kafkasya Bölgesel İşbirliği toplantısı: Erdoğan İsrail’e silah ambargosu için BM’ye çağrı yaptı
00:02 Azerbaycan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler ve Kulüpler Birliği (KOBSKA) ve  Su Politikaları Derneği  “Ticari İşletmelerin Yeşil Ekonomiye Geçişinin Desteklenmesi” projesinde işbirliği yapacak
17:35 Ankara ATO’da sanatseverlere kapılarını açan ARTNOVA sanat fuarı büyük ilgi görüyor
11:19 Trabzon’un Akçaabat ilçesinde yapımı tamamlanan İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi Kompleksi’nden notlar!
10:30 (TSKB) Başekonomisti ve Direktörü Ünüvar, “Mavi ekonomiyi, etki yatırımların finansmanı içerisinde yer alabilecek mavi tahvilleri de ajandamıza eklememiz gerekiyor”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Avcılar Belediyesi ve UCİM İstanbul işbirliğinde ’20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Atölyesi’ 

Avcılar Belediyesi ve UCİM İstanbul işbirliğinde ’20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Atölyesi’ 
24 Kasım 2022
227
A+
A-

Advertisement

Avcılar Belediyesi ve Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) işbirliğinde “20 Kasım Çocuk Hakları Günü” kapsamında Firuzköy ve Cihangir Mahalle evlerinde “Çocuk İstismarının Psikolojik ve Hukuki Boyutu konulu” eğitim verildi.

Resim önizlemesi

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’nın haberine göre, Avcılar Belediyesi çalışanlarının ve semt sakinlerinin katılım sağladığı atölye çalışmasına belediyeyi temsilen de birçok kişi katıldı.

Çocuk istismarı konusuna dikkat çekmek üzere; çocuk hakları, mahremiyet, dijital zorbalık, konularında bugüne kadar okullarda, üniversitelerde yüzlerce eğitim veren, farkındalık çalışmaları gerçekleştiren UCIM, aynı zamanda istismar davalarında ve ihbar hattına gelen dosyalarda gönüllü avukatlarıyla ailelere destek oluyor ve rehabilitasyon süreçlerinde rehberlik yapıyor.

Çocuk İstismarı Nedir?

UCİM Türkiye İhbar Sorumlusu ve İstanbul Hukuk Koordinatörü Av. Handan Yılmaz, atölye çalışmasında “20 Kasım Çocuk Hakları Günü” kapsamında Çocuk İstismarının Psikolojik ve Hukuki Boyutu” konusunda katılımcıları bilgilendirdi.

Av. Handan Yılmaz, katılımcılara bir istismar vakasından şüphelendiklerinde nasıl bir yol izlemeleri gerektiği konusunda başvurabilecekleri makamlar, ihbar yükümlülükleri, çocuk istismarının türleri ve cezaların miktarları, yargılamada dikkat edilmesi gereken hususların neler olduğunu söyledi.

Çocukların yargılama aşamasında defalarca dinlenilmemesi gerektiğini ifade eden UCİM Türkiye İhbar Sorumlusu ve İstanbul Hukuk Koordinatörü Av. Handan Yılmaz, mağdur çocuğa sürekli konu ile alakalı soruların sorulmasının sakıncalı olduğunu, çocukların unutulma hakları ve kamuoyuna karşı gizlilik konularının bulunduğunu anlattı.

Av. Handan Yılmaz, suçu gören, farkında olan her kişinin özellikle öğretmenlerin bildirim yükümlüğünün olduğuna dikkat çekerek, Türk  Ceza Kanunu’nun 278,289 ve 280’nci maddeleri uyarınca suçu bildirmemenin suç olduğunu ve hapis cezası ön görüldüğünü, suçu bildirmeyen kamu görevlisinin, adli kolluk veya sağlık meslek mensubunun ise daha ağır cezaları bulunduğunun altını çizdi.

İstismar Haberlerinde Çocuğun Temsili - Hukukanaliz

UCİM İstanbul Önleme Merkezi Psikolojik Danışmanı Klinik Psk. Dan. Burak Emre Kadak da atölye çalışmasında çocuk istismarının psikolojik boyutunu ele alarak katılımcıları bilgilendirdi.

Klinik Psk. Dan. Burak Emre Kadak, cinsel istismarın çocukların en yakın ve en güvendikleri kişilerden gelebildiğini belirterek, yabancı kişilerin ise çocuklara güven sağladıktan sonra arkadaşlık ilişkisi adı altında iletişim kurduğunu, sır saklama tekniği ile çocukları zor durumda bıraktıklarından bahsetti.

Özellikle çocuklarla sanal sohbet odalarında bu tarz iletişim kurmaya çalıştıklarını anlatan Klinik Psk. Dan. Burak Emre Kadak, ailelerin bu konuda bilinçlenmesi gerektiğini, çocukların dijital ortamlarda geçirdikleri vakitlerin sınırlandırılmasını ve ailelerin dijital okuryazarlıkla ilgili becerilerini geliştirerek çocukları sanal ortamlarda takip etmesi gerektiğini vurguladı.

UCİM İstanbul Önleme Merkezi Psikolojik Danışmanı Klinik Psk. Dan. Burak Emre Kadak, aynı zamanda UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği olarak “Güçlü UCIM, Güçlü Çocuklar” projesi çerçevesinde çocuklara çok sayıda drama yöntemi, lego parçalarıyla çocuklar için beden güvenliği ve mahremiyet eğitimi verildiğini kaydetti.

Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği’in  (UCİM) gerçekleştirdiği Atölye Çalışmasına belediye çalışanları tarafından yoğun bir ilgi gösterildi.

UCİM Farkındalık Eğitimlerine devam ediyor

Eğitim sonunda belediye çalışanları; daha fazla eğitime katılmak istediklerini, UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği’nin daha kalabalık kitlelerce dinlenilmesi gerektiğini belirterek; UCİM konuşmacılarına plaket takdim ettiler.

UCİM İstanbul Temsilciliği, önleme çalışmaları kapsamında kamu kurum ve kuruluşları başta olmak üzere, farkındalık eğitimleri vermeye devam edecek.

UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği

A: Nisbetiye Mah. Belediye Sitesi Yolu Sok. Belediye Sitesi A6 Blok Müstakil Girişli Bahçe

       Beşiktaş – İstanbul

T: O 538 491 69 79

[UHA Haber Ajansı, 24 Kasım 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.