ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
14:49 Siyasi partilerde bayramlaşma
11:23 Bir Başkadır Eşme’nin Bayramları!…
10:07 Adalet Bakanı Tunç, “Bu bayram Terörsüz Türkiye’ye adım attığımız bir bayram olsun.”
09:22 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Ramazan ayında bakanlık hizmet modellerinden yararlanan 155 bin aileye ziyaret etti!…
09:00 MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yıldız’dan tutuklama çıkışı…
08:35 (RTÜK) Başkanı Şahin’den “Günlerdir ‘özgür basın’ nutukları atanların riyakarlığını bir kez daha gördük…
08:22 Bakan Uraloğlu: Anadolu’nun kalbinde yolculuk!
00:53 Bakan Tunç: Uludağ’ki otel yangınının tüm yönleriyle  aydınlatılması için  soruşturma hassasiyetle yürütülüyor 
00:39 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Göktaş, bakanlık personeli ile bayramlaştı
00:36 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan Bayramı vesilesiyle AK Parti teşkilatlarına video mesaj gönderdi…
00:23 Ekrem İmamoğlu’nun teslim etmediği telefonunun HTS kayıtlarına ulaşıldı
00:13 Dışişleri Bakanlığı, İsrail Dışişleri Bakanı Gideon Saar tarafından yapılan açıklamayı “küstahça” olarak nitelendirdi ve reddetti.
00:13 Bakan Kurum’dan “Uluslararası Sıfır Atık Günü” paylaşımı
09:53 Türkiye’nin petrol üretim üssü halinde gelen Şırnak Gabar’da iki yeni sahada daha üretim başladı…
09:45 Külliye’de Ramazan programına 450 binden fazla kişi katıldı
06:37 Avrupa Savunmasının Geleceği: Trump politikaları gölgesinde yeni bir yol arayışı
00:54 İletişim Başkanı Altun’dan Özgür Özel’in boykot çağrısına tepki
00:40 Ramazan Bayramı dolayısıyla, Polis ve jandarma yolcu gibi otobüslere binip şoförleri denetliyor…
00:27 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, “Her kim gençlerimizi kamu düzenini bozmaya çağırıyorsa ülkemizin geleceğini karartmaya çalışıyordur”
00:23 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Cezayir ve Ürdün Meclisi Başkanlarıyla telefom görüşmesi yaptı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Atıl araziler üretime kazandırılıyor

Atıl araziler üretime kazandırılıyor
21 Mart 2022
522
A+
A-

KONYA – UHA HABER / Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan; atıl durumdaki arazilerde hububat, baklagiller ve yağlı tohumlu bitki üretimi yapanlara hibe desteği sağlanması kararının ardından ilk destek Konya’da gerçekleşti. Tarım Bakanlığı ve Konya Büyükşehir Belediyesi 27 ilçede 1.100 çiftçiye yüzde 75 hibe destekli toplam 736 bin 500 kilo sertifikalı arpa, nohut ve mercimek tohumu desteğinde bulundu.

Konya haberleri: Atıl araziler üretime kazandırılıyor
Tarım ve Orman Bakanlığı ile Konya Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle Konya Valiliği koordinasyonunda toplam 736 bin 500 kilo sertifikalı arpa, nohut ve mercimek 27 ilçede 38 bin 900 dekar alandaki atıl halde bulunan ve nadasa bırakılan arazilere ekilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren; boş bırakılan, atıl durumda olan veya nadasa bırakılan arazilerde hububat, baklagil ve ayçiçeği, kanola, soya, aspir gibi yağlı tohumlu bitki üretimine hibe desteği verilmesiyle ilgili karar sonrası ilk destek programı geçtiğimiz hafta Konya’da gerçekleşti.

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Konya Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle Konya Valiliği koordinasyonunda Konya’da atıl durumda bulunan tarım arazilerini ekonomiye kazandırmak amacıyla Konyalı çiftçiye yüzde 75 hibe destekli sertifikalı arpa, nohut ve mercimek tohumu desteğinde bulunuldu.

Uğur İbrahim Altay
Uğur İbrahim Altay

‘KONYA’NIN ÜRETMESİ DÜNYA İÇİN ÖNEMLİ’

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Sayın Cumhurbaşkanı’mızın kararnamesiyle yeni bir döneme başlıyoruz. Türkiye’de ekilmedik toprak kalmasın diye Sayın Cumhurbaşkanı’mızın talimatı doğrultusunda biz de Konya Büyükşehir Belediyesi olarak valiliğimizle birlikte 1.100 çiftçimize tohum desteğinde bulunduk. Zaten Yeni Büyükşehir Yasası’ndan itibaren çiftçimizin her zaman yanında olduk, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Konya’nın üretmesi önemli. Konya’nın üretmesi sadece Türkiye için değil, dünya için önemli. Çiftçilerimiz ürettiği sürece biz destek olmaya devam edeceğiz.” ifade etti.

3 YILDA 120 MİLYON LİRA KAYNAK

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Özellikle Yeni Büyükşehir Yasası’ndan sonra ilçelerimizde kalkınmanın anahtarı olarak gördüğümüz tarım konusunda çok ciddi desteklerde bulunuyoruz. Son 3 yılda yaklaşık 55 milyon liralık fide, fidan ve tohum makinesi desteğinde bulunduk. Ayrıca KOP İdaresi desteğiyle küçük ölçekli sulama projelerine de 65 milyon olmak üzere toplamda 120 milyon liralık bir kaynak aktardık” dedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi olarak atıl arazilerin değerlendirilmesi konusunda başka örnek çalışmalar da yürüttüklerini kaydeden Başkan Altay, “Kullanılmayan atıl arazilerin tarımsal üretime susuz tarım modeliyle dahil edilmesi için geçen yıl Meram ve Kulu ilçelerimizde üretim yaptığımız yaklaşık 2 milyon metrekare araziden elde edilen arpayı Kastamonu ve çevresinde selden zarar gören üreticilerimize göndermiştik. Yine Kulu Acıkuyu’da bulunan arazimize bu yıl buğday ekimi gerçekleştirdik. Meram Çomaklı’daki arazimize de bu ay kurak iklim koşullarına dayanıklılığı ile dikkat çeken, Türkiye’nin İç Anadolu bölgesinde yetiştirilen ve ekonomiye önemli katkısı olan ASPİR ekimini gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Konya Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle Konya Valiliği koordinasyonunda toplam 736 bin 500 kilo sertifikalı arpa, nohut ve mercimek 27 ilçede 38 bin 900 dekar alandaki atıl halde bulunan ve nadasa bırakılan arazilere ekilecek.

Yaklaşık 10 milyon lira bütçeye sahip olan proje doğrultusunda 255’i kadın olmak üzere toplam 1.100 çiftçiye tohum desteği sağlanarak hem üreticilere hem de ülke ekonomisine önemli katkı sunuldu.

[UHA Haber Ajansı, 21 Mart 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.