ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:53 Bakan Tunç: Uludağ’ki otel yangınının tüm yönleriyle  aydınlatılması için  soruşturma hassasiyetle yürütülüyor 
00:39 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Göktaş, bakanlık personeli ile bayramlaştı
00:36 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan Bayramı vesilesiyle AK Parti teşkilatlarına video mesaj gönderdi…
00:23 Ekrem İmamoğlu’nun teslim etmediği telefonunun HTS kayıtlarına ulaşıldı
00:13 Dışişleri Bakanlığı, İsrail Dışişleri Bakanı Gideon Saar tarafından yapılan açıklamayı “küstahça” olarak nitelendirdi ve reddetti.
00:13 Bakan Kurum’dan “Uluslararası Sıfır Atık Günü” paylaşımı
09:53 Türkiye’nin petrol üretim üssü halinde gelen Şırnak Gabar’da iki yeni sahada daha üretim başladı…
09:45 Külliye’de Ramazan programına 450 binden fazla kişi katıldı
06:37 Avrupa Savunmasının Geleceği: Trump politikaları gölgesinde yeni bir yol arayışı
00:54 İletişim Başkanı Altun’dan Özgür Özel’in boykot çağrısına tepki
00:40 Ramazan Bayramı dolayısıyla, Polis ve jandarma yolcu gibi otobüslere binip şoförleri denetliyor…
00:27 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, “Her kim gençlerimizi kamu düzenini bozmaya çağırıyorsa ülkemizin geleceğini karartmaya çalışıyordur”
00:23 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Cezayir ve Ürdün Meclisi Başkanlarıyla telefom görüşmesi yaptı…
00:04 Dışişleri: Rümeysa Öztürk için girişimler sürüyor
00:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’nin sıradan bir ülke olmadığının farkına onlar da varacaklardır”
20:51 Çelik: Fanatiklerin eğitim hakkını engellemesi açık bir faşizmdir
20:38 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan bayram diplomasisi
18:19 Sapanca Gölü’nde kum fırtınasına yakalanan sporcuların kanoları battı: 15 yaşındaki gencin kanosuna ulaşıldı, arama çalışmaları sürüyor
07:17 SETA 2025 Bahar Dönemi Seminer Programı Başlıyor!
07:00 Suriye’de Yaşanan Son Gelişmeler ve Muhtemel Riskler
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Antony Blinken: İsrail-Hamas savaşı kolayca yayılabilir

Antony Blinken: İsrail-Hamas savaşı kolayca yayılabilir
11 Ocak 2024
16
A+
A-

ABD ve AB diplomatları İsrail – Hamas savaşının yayılmasını önlemek için Orta Doğu’daki çabalarını sürdürüyor.

UHA / İnternational News Agency

Bu haberin orjinalinin yayınlandığı dil İngilizce

Türk bayrağı ve Atatürk siluetiOrta Doğu’ya bir başka acil diplomatik ziyarette bulunan Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Antony Blinken, pazar günü Arap ortaklarıyla bir araya gelerek İsrail’in Gazze’de Hamas’a karşı yürüttüğü savaşın yayılabileceği yönündeki endişelerin yatıştırılmasını istedi.

Doha’da Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al Thani ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdülrahman Al Thani ile görüşen Blinken, İsrail’in askeri operasyonlarını sivil kayıpları azaltacak şekilde ayarlaması gerektiğinden bahsetti.

Blinken ayrıca İsrail bombardımanlarıyla yerle bir olan Filistin topraklarının çatışma sonrası geleceği için ayrıntılı planlar hazırlanmasının önemini vurguladı.

Blinken, Şeyh Muhammed ile düzenlediği ortak basın toplantısında gazetecilere “Bu çatışma kolayca metastaz yapabilecek, daha fazla güvensizliğe ve daha fazla acıya neden olabilecek bir çatışma” dedi.

Bu nedenle ilk günden itibaren, diğer önceliklerimizin yanı sıra, yoğun bir şekilde çatışmanın yayılmasını önlemek için çalışmaya odaklandık.

U.S. Secretary of State Antony Blinken, left, shakes hands with Qatar's Emir Sheikh Tamim Bin Hamad Al Thani.[U.S. Secretary of State Antony Blinken, left, shakes hands with Qatar’s Emir Sheikh Tamim Bin Hamad Al Thani.Evelyn Hockstein/AP]

Gazze’deki felaket boyutundaki insani duruma da değinen Blinken, önceliğinin çatışmanın yayılmasını önlemek ve Gazze’ye ulaşan insani yardım miktarını arttırmak olduğunu söyledi.

Çok sayıda Filistinli sivil gıda, su, ilaç ve diğer temel ihtiyaç maddelerine yeterince erişemediği için acı çekiyor. En çok da çocuklar.

Washington’a dönmeden önce Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, İsrail, Batı Şeria ve Mısır’ı da ziyaret edecek olan Blinken, savaşın başlamasından bu yana bölgeye yaptığı dördüncü ziyaret.

Alman Dışişleri Bakanı İsrail’de temaslarda bulundu

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock da İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ve İsrailli mevkidaşı Israel Katz ile bir araya gelerek ülkenin kendini savunma hakkı ile Filistinli sivilleri koruma ihtiyacını teyit etti.

Baerbock “İsrail ordusunun Gazze’deki sivilleri korumak için daha fazlasını yapması gerektiği giderek daha açık hale geliyor. Bu kadar çok Filistinlinin hayatına zarar vermeden Hamas’la savaşmanın yollarını bulmalıdır.” dedi.

Katz da, Almanya’nın İsrail’e verdiği destek ve Gazze Şeridi’ndeki rehinelerin serbest bırakılması konusundaki kararlılığı için teşekkür etti.

Toplantıya Gazze Şeridi’nde halen tutulmakta olan rehinelerin yakınları da katıldı.

Katy Dartford's Profile | Euronews Journalist | Muck Rack

Gazeteci* Katy Dartford

***

Yazar hakkında

Katy Dartford, Fransa merkezli bir gazeteci olupyaklaşık 15 yıldır Televizyon medyasında, aynı zamanda yazar, editör, fotoğrafçı, sosyal medya yöneticisi ve You Tuber.  EuroNews’de Dijital Editör, Serbest Multimedya Gazetecisi ve Seyahat Yazarı, serbest çalışan, haberler, macera sporları, Avrupa haberleri, uluslararası haberler, 2012’den beri Chamonix’te ve şu anda Lyon’da yaşıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.