ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
06:09 CHP’li Bülbül, kayıp çocuk sayısını açıklayamayan TÜİK’i eleştirdi
01:01 Tarımsal destekleme ödemeleri hesaplara aktarılıyor
00:54 Ömer Çelik’ten katil İsrail’in bakanına tepki: Katz bir cinayet şebekesinin üyesidir
00:45 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Azerbaycan’a kutlama mesajı
00:39 İstanbul’daki bebek ölümleriyle ilgili 22 kişi tutuklandı
00:33 Dışişleri’nden soykırımcı katil İsrail’in eli kanlı bakanına fotoğraflı tepki
00:32 İran Dışişleri Bakanı Türkiye’de: Ankara, Tahran’a karşı elini güçlendiriyor mu?
00:21 Hakan Fidan Hamas üyelerini kabul etti
00:13 Cevdet Yılmaz: Barış katliamla değil Filistin halkının haklı talepleri karşılanarak sağlanabilir
00:08 Beyaz Saray: “Yahya Sinvar’ın öldürülmesi Gazze’de olası ateşkes için bir dönüm noktası olabilir”
00:08 İstanbul’da Güney Kafkasya Bölgesel İşbirliği toplantısı: Erdoğan İsrail’e silah ambargosu için BM’ye çağrı yaptı
00:02 Azerbaycan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler ve Kulüpler Birliği (KOBSKA) ve  Su Politikaları Derneği  “Ticari İşletmelerin Yeşil Ekonomiye Geçişinin Desteklenmesi” projesinde işbirliği yapacak
17:35 Ankara ATO’da sanatseverlere kapılarını açan ARTNOUVA sanat fuarı büyük ilgi görüyor
11:19 Trabzon’un Akçaabat ilçesinde yapımı tamamlanan İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi Kompleksi’nden notlar!
10:30 (TSKB) Başekonomisti ve Direktörü Ünüvar, “Mavi ekonomiyi, etki yatırımların finansmanı içerisinde yer alabilecek mavi tahvilleri de ajandamıza eklememiz gerekiyor”
10:02 NATO Savunma Bakanları Toplantısı’ndan notlar!
09:25 Zeytinyağı piyasası ve küresel ısınma
09:14 Ortadoğu için kader seçimi: Trump mı Harris mi?
08:53 Alman hükümetinin tartışmalı güvenlik paketinde neler var?
07:34 Kitap: Sağlıklı bir toplum, sağlıklı bireylerden geçiyor!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya’ya iş gücü göçü: Reform yetmez, koşullar iyileşmeli

Almanya’ya iş gücü göçü: Reform yetmez, koşullar iyileşmeli
21 Haziran 2023
22
A+
A-

Almanya’da bu hafta Federal Meclis’te onaylanması beklenen Nitelikli İş Gücü Göçü Yasa Tasarısı‘nda ek iyileştirmelere gidilmesi Alman basınında yorum köşelerinde değerlendiriliyor.

UHA / Europe İnternational News Agency

Dw - Deutsche Welle Logo Alt - 1172x428 PNG Download - PNGkitAlmanya’yı nitelikli yabancı iş gücü için daha cazip hale getirmeyi amaçlayan yeni göç yasasında bu amaç doğrultusunda bazı değişikliklere gidilmesi Alman basınının yorum köşelerinde ele alınıyor.

Straubinger Tagblatt gazetesindeki yorumda yeni yasanın nitelikli gençleri Almanya’ya kazandırmada etkili olup olmayacağı sorgulanıyor:

“Reform tek başına, yüksek nitelikli ve uluslararası bağlantılı insanları Almanya’ya kitleler halinde çekemez. Asya, Afrika veya Latin Amerika’dan genç ve başarılı insanlar, geleceklerini nerede şekillendireceklerini dikkatlice değerlendiriyorlar. Örneğin, Almanya’nın neredeyse hiçbir ülkede olmadığı kadar yüksek vergi ve harç talep ettiğini biliyorlar. Geçmişte bu durum caydırıcı olmadı. Çünkü karşı argümanlar daha güçlüydü. Almanya’ya gelenleri, iyi bir altyapı, güvenilir kurumlar, kapsamlı sağlık hizmetleri ve çocukları için yüksek kaliteli, ücretsiz eğitim beklerdi. Ancak son zamanlarda bu alanlarda durum pek de memnuniyet verici şekilde gelişmedi.”

Augsburger Allgemeine de benzer görüşlere yer veriyor:

“Bilgisayar uzmanları, yaşlı bakıcıları, mühendisler veya belirli zanaatkarlar bugün dünya çapında talep görüyor. Almanya’nınşu anda bazı sorunları olduğunun ise dünya farkında. Bu sorunlar çözüldüğünde, nitelikli iş gücü konusunda daha iyi bir sonuç elde edilebilir. Ancak bunlar zor sorunlar ve çözümleri de kolay deği.”

Berlin’de yayımlanan Tageszeitung gazetesi ise koalisyon hükümetinin nitelikli işgücü göçü yasası üzerinde uzlaşmasını memnuniyetle karşılıyor:

“Koalisyonu oluşturan partiler, Bina Enerji Yasası’nın aksine Almanya’nın gereksinim duyduğu Nitelikli İş gücü Yasası’nı nispeten gürültüsüz patırtısız ve etkili bir şekilde ortaya koymayı başardı. Oluşan yeni taslak, muhtemelen bu hafta içinde Federal Meclis tarafından da kabul edilecek. Yasa uzun zamandır beklenen çok sayıda iyileştirmeyi içeriyor. Örneğin, nitelikli yabancı iş gücünü Almanya’dan uzak tutan bürokratik engellerin azaltılması planlanıyor. Ayrıca planlanan puanlama sistemi de iyi bir fikir.”

Lausitzer Rundschau ise başka bir soruna dikkati çekiyor:

“Yabancı iş gücünün Almanya’ya akın edeceği ve gelecekte ülkedeki refahı artıracağı varsayılsa bile, madalyonun diğer yönüne de bakmakta fayda var. Elbette düzenli göç, düzensiz göçten daha iyidir. Belki de ölümcül kaçış rotaları üzerinden artık daha az insan Almanya’ya gelir. Ancak şu anda yaratılan, muhtemelen güzel ve mükemmel bir göç dünyası. Faydalı yabancılar Almanya girebilirken, diğerleri Avrupa sınırlarındaki kamplarda unutulacak.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.