ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:53 Bakan Tunç: Uludağ’ki otel yangınının tüm yönleriyle  aydınlatılması için  soruşturma hassasiyetle yürütülüyor 
00:39 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Göktaş, bakanlık personeli ile bayramlaştı
00:36 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan Bayramı vesilesiyle AK Parti teşkilatlarına video mesaj gönderdi…
00:23 Ekrem İmamoğlu’nun teslim etmediği telefonunun HTS kayıtlarına ulaşıldı
00:13 Dışişleri Bakanlığı, İsrail Dışişleri Bakanı Gideon Saar tarafından yapılan açıklamayı “küstahça” olarak nitelendirdi ve reddetti.
00:13 Bakan Kurum’dan “Uluslararası Sıfır Atık Günü” paylaşımı
09:53 Türkiye’nin petrol üretim üssü halinde gelen Şırnak Gabar’da iki yeni sahada daha üretim başladı…
09:45 Külliye’de Ramazan programına 450 binden fazla kişi katıldı
06:37 Avrupa Savunmasının Geleceği: Trump politikaları gölgesinde yeni bir yol arayışı
00:54 İletişim Başkanı Altun’dan Özgür Özel’in boykot çağrısına tepki
00:40 Ramazan Bayramı dolayısıyla, Polis ve jandarma yolcu gibi otobüslere binip şoförleri denetliyor…
00:27 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, “Her kim gençlerimizi kamu düzenini bozmaya çağırıyorsa ülkemizin geleceğini karartmaya çalışıyordur”
00:23 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Cezayir ve Ürdün Meclisi Başkanlarıyla telefom görüşmesi yaptı…
00:04 Dışişleri: Rümeysa Öztürk için girişimler sürüyor
00:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’nin sıradan bir ülke olmadığının farkına onlar da varacaklardır”
20:51 Çelik: Fanatiklerin eğitim hakkını engellemesi açık bir faşizmdir
20:38 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan bayram diplomasisi
18:19 Sapanca Gölü’nde kum fırtınasına yakalanan sporcuların kanoları battı: 15 yaşındaki gencin kanosuna ulaşıldı, arama çalışmaları sürüyor
07:17 SETA 2025 Bahar Dönemi Seminer Programı Başlıyor!
07:00 Suriye’de Yaşanan Son Gelişmeler ve Muhtemel Riskler
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Alibeyoğlu göleti tamamlandığında Kastamonulu üreticilere büyük kazanç sağlayacak!

Alibeyoğlu göleti tamamlandığında Kastamonulu üreticilere büyük kazanç sağlayacak!
6 Temmuz 2024
42
A+
A-

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nce (DSİ) Kastamonu’nun Devrekani ilçesindeki Alibeyoğlu göletinin inşaatı devam ediyor.

Kastamonu Açıksöz Gazetesi’nden Gazeteci Nihan Kıran’ın haberine göre, Alibeyoğlu göleti tamamlandığında Kastamonulu üreticilere büyük kazanç sağlayacak.

Kastamonu Devrekani Alibeyoğlu Göleti inşaatında, gövde dolgusu ve dolusavak imalatları da devam ediyor. Devlet Su İşleri’nce (DSİ) yapımı gerçekleşen projenin yüzde 35’lik fiziki bölümü tamamlandı.

Çalışmalarla ilgili olarak Açıksöz Gazetesi’nden Gazeteci Nihan Kıran’a bilgi veren Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, bölge için son derece önemli bir olduğunu hatırlatarak, projeyi bitirmek için adeta zamanla yarıştıklarını söyledi.

 DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Devrekani Alibeyoğlu Göleti inşaatını en kısa sürede tamamlamayı ve su tutmayı hedeflediklerini belirterek, göletin tamamlanmasıyla, Kastamonulu üreticilerin 2024 yılı rakamlarıyla yılda yaklaşık 31 milyon 950 bin lira daha fazla kazanacaklarını ifade etti.

Kastamonulu üreticilere büyük kazanç sağlayacak!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BALTA; “EN KISA SÜREDE TAMAMLAMAYI PLANLIYORUZ “

Alibeyoğlu Gölet’inde şu anda dolusavak ve gövde dolgu imalatlarının devam ettiğini vurgulayan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta; “Gövde ve yol kazıları, cebri boru imalatlarını tamamladık. 275 bin metreküplük gövde dolgusunun ise 126 bin metreküplük kısmını tamamladık. Çalışmalarımız  aralıksız devam edecek. En kısa sürede projeyi bitirip, gölette su tutmayı amaçlıyoruz.” diye konuştu.

Kastamonulu üreticilere büyük kazanç sağlayacak!
“MALİYET DÜŞECEK VERİM ARTACAK”

Kastamonulu  üreticilere yılda 31milyon 950 bin lira ek gelir 4 bin 260 dekar araziye can suyu verecek Alibeyoğlu Göleti bölge tarımı için büyük önem taşıdığını belirten DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta;  “Gölet sayesinde çiftçilerimiz modern sulama ile tanışacak. 4 bin 260 dekar arazide sulama maliyetleri düşecek, verim artacak. Sulu tarıma geçilmesiyle birlikte çiftçimiz farklı ürünler ekip, dikebilecek. Kazançları artacak. Kastamonulu üreticiler, 2024 yılı rakamlarıyla yılda yaklaşık 31 milyon 950 bin lira daha fazla kazanacak” dedi.

Kastamonulu üreticilere büyük kazanç sağlayacak!

874 bin metreküp su depolayacak temelden yüksekliği 37 metre olarak projelendirilen Devrekani Alibeyoğlu Gölet’inin gövdesi ön yüzü membran kaplı kaya dolgu tipinde projelendirildi. 874 bin metreküp depolama hacmine sahip olacak baraj, 4 bin 260 dekar araziye can suyu verecek.

Nihan Kıran
Gazeteci* Nihan Kıran
https://www.aciksoz.com.tr/haber/20784741/kastamonulu-ureticilere-buyuk-kazanc-saglayacak
***
Yazar hakkında
Nihan KIRAN, 2019 yılında, Üniversite eğitimini tamamlamasının ardından, Doğrusöz Gazetesi’nde muhabirliğe başladı. 2022 yılı Haziran ayında Açıksöz Gazetesi’nde 10 ay boyunca Yazı İşleri Müdürlüğü görevini üstlendi.
Şu anda, www.aciksoz.com.tr’de Yazı İşleri Müdürlüğü görevini icra ediyor.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.