ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:44 Türk Devletleri Teşkilatı’nın Gelişmesi Işığında Yükselen “Türk Dünyası” Algısı
07:03 Bakanı Uraloğlu, “Demiryolu ağını dijital çağa uygun hale getirmek için yerli ve milli çözümlerle yapay zeka entegrasyonunu hızlandırdık”
00:25 Kocaeli ve Sakarya’da Ramazan Bayramı boyunca etkili olacak!
00:23 AK Parti Sözcüsü Çelik, “CHP Genel Başkanı’nın siyasi vesayet altında olduğu net görülüyor”
00:16 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Somali Cumhurbaşkanı ile görüştü
00:09 Adalet Bakanı Tunç, “Soruşturma makamı, iddialara vakıf olduktan sonra bir soruşturma başlatmaması düşünülemez”
23:14 İBB’ye yolsuzluk soruşturmasında 12 şirkete el konuldu
22:05 Mikroplastikler halk sağlığı krizi!
13:21 İzmit’in gözbebeği Gölkay Park kaderine terk edildi
11:48 Kocaeli Yüzme Kulübü Teknik Direktörü Sabri Bozca, Türkiye Açık Su Yüzme Teknik Kurul Başkanlığı’na getirildi
10:42 Adalet Bakanı Tunç: “Suç varsa yargının ona el atmaması diye bir durum söz konusu olamaz hukuk devletinde.”
10:00 Arkeoloji Öğrencileri Kültürel Mirası Keşfediyor
09:46 Demokrasi mi istiyorsunuz, anarşi mi?
09:26 Türkiye Varlık Fonu’ndan bir ilk!
08:16 Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Alpaslan; “Sizi arayarak kurasız hac vaadinde bulunanlara sakın inanmayınız”
07:02 Dünyada N’ler Oluyor’:Türkiye- ABD arasında “F-35” Flörtü…
00:55 Gazeteci Aslı Sözbilir’in ‘Orada N’ler Oluyor’da gündeme damgasını vuran haberler!
00:42 CHP Genel Başkanı Özgür Özel İngiliz kanalı BBC’ye konuştu! İngiliz başbakana resmen yalvardı: Bu nasıl dostluk?
00:34 UHA / İnternational News Agency’ndan ‘Ekonomide N’ler Oluyor’da gündeme damgasını vuran haberler!
00:25 İBB’ye yönelik yolsuzluk ve terör soruşturması kapsamında: Firari Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Ebru Özdemir teslim oldu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

AKINCI’dan yeni irtifa rekoru

AKINCI’dan yeni irtifa rekoru
23 Haziran 2022
746
A+
A-

ANKARA – UHA HABER / Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, AKINCI’nın 45 bin 118 feet ile yeni bir irtifa rekoru kırdığını açıkladı. Bayraktar AKINCI TİHA, kendisine ait milli havacılık irtifa rekorunu üçüncü kez kırmış oldu.

Savunma Sanayii Başkanlığı liderliğinde yürütülen AKINCI Projesi kapsamında Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar AKINCI TİHA’nın (Taarruzi İnsansız Hava Aracı) 2 adet 750 beygir motor ile donatılan modeli Bayraktar AKINCI B, kendisine ait olan milli havacılık irtifa rekorunu daha yükseğe taşıdı.

AKINCI’dan üçüncü rekor

Baykar açıklamasına göre, Hava Kuvvetleri Komutanlığına teslim edilmek üzere Savunma Sanayii Başkanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı heyetleri huzurunda dayanım, yüksek irtifa ve yüksek hız testleri gerçekleştirmek için 21 Haziran’da havalanan Bayraktar AKINCI B, kendisine ait olan milli bir hava aracıyla ulaşılan en yüksek irtifa rekorunu üçüncü kez kırdı.

Test kapsamında 45 bin 118 feet (13 bin 716 metre) irtifaya kadar yükselen Bayraktar AKINCI B, 20 saat 23 dakikalık uçuşun ardından Çorlu Hava Meydan Komutanlığındaki Bayraktar AKINCI Uçuş, Eğitim ve Test Merkezi’ne döndü.

Bayraktar AKINCI irtifa rekoru kırdı • Haberton

Test uçuşunda 45 bin 118 feet yüksekliğe çıktı

Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, AKINCI’nın 45 bin 118 feet ile yeni bir irtifa rekoru kırdığını duyurdu.

Bayraktar, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadeleri kullandı:

Sevdamız kuşun kanadında, hayat sırrının suyunu bulutların zirvesinde ararken. AKINCI kendine ait olan milli havacılık irtifa rekorunu tekrar kırdı: 45.118 ft.

Bayraktar AKINCI'dan bir irtifa rekoru daha - Memur 5 Teknoloji

İrtifa rekorunu 45 bin 118 feet’e taşıdı

Bayraktar AKINCI TİHA’nın 2 adet 450 beygirlik motor konfigürasyonuyla görev yapan Bayraktar AKINCI A modeli, 8 Temmuz 2021’de gerçekleştirilen test kapsamında 38 bin 039 feet irtifaya çıkarak rekor kırmıştı.

Bayraktar AKINCI B modeli ise 11 Mart 2022’de 40 bin 170 feet irtifaya çıkarak kendine ait rekoru daha yükseğe taşıdı. 22 Haziran 2022’de ise 45 bin 118 feet irtifaya çıkan Bayraktar AKINCI B, üçüncü kez irtifa rekoru kırmış oldu.

Bayraktar AKINCI'dan bir rekor daha! Tarihi anlar: 3. kez... - Dünya  Haberleri

6 bin 406 kilometre yol kat etti

Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na teslim edilecek Bayraktar AKINCI B’lerin kabul faaliyetleri için Bayraktar AKINCI Uçuş, Eğitim ve Test Merkezi’nde bulunan Savunma Sanayii Başkanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı heyetleri de bu tarihi anlara tanıklık etti.

AKINCI B, yüksek hız denemelerinin de gerçekleştirildiği 20 saat 23 dakika süren uçuş boyunca toplam 6 bin 406 kilometre yol kat ettikten sonra test faaliyetini başarıyla tamamladı.

AKINCI ilk kez Anadolu Kartalı’nda

Bayraktar AKINCI B, halihazırda devam eden test faaliyetlerinin yanı sıra eş zamanlı olarak Anadolu Kartalı Tatbikatı’nda da görev alıyor.

Rekor uçuşunun gerçekleştirildiği sıralarda Doğu Akdeniz’de tatbikat kapsamındaki senaryoda görev uçuşunu gerçekleştiren Bayraktar AKINCI, böylece Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine girdiği 29 Ağustos 2021’den itibaren ilk kapsamlı Hava Kuvvetleri tatbikatında boy göstermiş oldu.

Bayraktar AKINCI TİHA, İzmir Seferihisar’da icra edilen EFES-2022 Müşterek Atışlı Fiili Tatbikatı’nda Batman’da konuşlu olduğu üsten kalkış yaparak Seferihisar’daki Doğanbey Atışlı Tatbikat Bölgesi’nde belirlenen hedeflere atışlarını başarıyla gerçekleştirmiş ve Batman’daki üssüne geri dönmüştü.

Bayraktar AKINCI TİHA'dan yeni irtifa rekoru!

İhracat görüşmeleri sürüyor

Bayraktar AKINCI TİHA için şimdiye kadar 4 ülkeyle, Bayraktar TB2 SİHA için ise 22 ülke ile ihracat sözleşmesi imzalandı.

Yapılan sözleşmeler kapsamında Bayraktar TB2 SİHA’ların teslimatları sürerken, Bayraktar AKINCI TİHA ve yer sistemlerinin 2023’den itibaren periyodik olarak teslim edilmesi hedefleniyor.

2021’de 664 milyon dolarlık S/İHA sistemi ihracatı gerçekleştiren Baykar, Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından açıklanan verilere göre savunma ve havacılık alanında en çok ihracat yapan firma oldu.

Milli TİHA Bayraktar AKINCI ve Bayraktar TB2 SİHA’ya ilgi duyan birçok ülke ile görüşmeler devam ediyor.

[UHA Haber Ajansı, 23 Haziran 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.