ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
15:29 İsrail Türkiye Sınırına Yanaşır mı?   
10:43 CHP’li Kanko: Vatandaşa, diğer ülkelerin kabul etmediği ve gümrüklerden geri dönen gıdalar yediriliyor!
10:19 Küresel gıda fiyatlarında 18 ayın en hızlı artışı!
09:24 Enflasyon ATM’leri Nasıl Vuruyor? Kaynak: https://turk-internet.com/enflasyon-atmleri-nasil-vuruyor/
07:49  İzmirlinin öncelikli ihtiyaçlar listesi
07:31 Azerbaycan’ın JF-17 talebi: Türkiye kilit rol oynayabilir
07:15 Trump’ın Kongre Baskını Davasında Kritik Gelişme
07:01 Avusturya’da Özgürlük Partisi’nin Başarısı: Avrupa’da Aşırı Sağ Zaferlerine Bir Yenisi Daha Eklendi
06:37 Bakan Göktaş, “Kadına Yönelik Şiddet Araştırması’nın saha çalışmaları başlıyor”
06:21 Bakan Kurum’dan Kahramanmaraş’ta sanayi esnafına 1,5 milyon Tl’lik destek açıklaması
00:43 Yozlaşmanın İpuçları-3
00:39 TBMM’de ‘Geçen Hafta’
00:35 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Türkiye’de ne diyorsak, BM kürsüsünde de aynı cümleleri kurmaktan asla çekinmiyoruz”
00:33 Antalya Altın Portakal Film Festivali başladı…
00:21 Adalet Bakanı Tunç, Azerbaycan’da çeşitli temaslarda bulundu
00:20 Denizden kıyıya sanat yolculuğu…
00:18 Kriter’in Eylül Sayısı’nda: İsrail Batı’yı Esir Aldı | Soykırım Devam Ediyor
00:09 Üniversite ve Yüksek Okul mezunu Türk gençlerini okul bittikten sonra onları bir araya getiren Inter Talenten Vakfı
00:07 TBMM Başkanı Kurtulmuş, CNN Türk’teki “Hafta Sonu” programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı
00:05 CHP neden birinci parti olma konumunu kaybetti?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Diyarbakır anneleri 2022’de ‘dünyanın en büyük vicdan nöbeti’ne imza attı”…

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Diyarbakır anneleri 2022’de ‘dünyanın en büyük vicdan nöbeti’ne imza attı”…
5 Ocak 2023
529
A+
A-

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Diyarbakır annelerinin 2022’de “dünyanın en büyük vicdan nöbeti”ne imza attığını söyledi.

Diyarbakır annelerinin evlat nöbeti

Çelik, şöyle konuştu:

“Bugüne kadar 346 ailemizden 39’u çocuklarına kavuştu. Teröre karşı insan hakları temelinde, çocuklarına sahip çıkma, evlatlarına kavuşma temelinde yapılmış dünyadaki en büyük eylemlerden biridir. Onlara destek vermeyenler utansın. Türkiye ile ilgili raporlarında en ufak ayrıntılara, yalan yanlış bilgilere bile yer verenlerin Diyarbakır annelerini bu raporlarda zikretmemeleri bir utanç kaynağıdır, onlar utansın. Halen terörü mazur göstermek üzere TBMM üyesi sıfatı taşıdığı halde bütün bu vicdansızlıkları bir siyasi konjonktür ya da bir siyasi bağlam meselesi gibi görenler utansınlar.”

Terörle mücadele

Çelik, 2022’de terörle mücadelenin; içeride emniyet teşkilatının ve jandarmanın, sınır ötesinde Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığının tam koordinasyonuyla tamamen Cumhuriyeti ve egemenlik haklarını korumak üzere yürütülen en meşru mücadele olduğunu belirterek, “Dünyada hiçbir devlet, hukukun içinde kalarak bu kadar uzun süre, bu kadar etkili bir mücadele yürütememiştir.” dedi.

Balkanlar’daki gelişmeler

Çelik, Kosova ve Sırbistan arasındaki gerginliği, bunun yanı sıra Bosna Hersek’teki hükümet kurma çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirterek, “Balkanlar’da herhangi bir şekilde vekalet çatışmalarına müsaade etmeyecek tek irade Türkiye’dir. Birilerinin başka projeleri buraya taşıma çabasına karşı Türkiye, net bir şekilde Balkan halklarından ve o devletlerden yana tutumunu barışçıl bir şekilde sürdürmeye devam edecektir.” diye konuştu.

“Türkiye her zaman Suriye halkından ve Suriye’nin toprak bütünlüğünden yana”

Türkiye-Rusya-Suriye Savunma Bakanlarının Rusya’nın başkenti Moskova’daki görüşmesine ilişkin soru üzerine Çelik, Türkiye’nin her zaman Suriye halkından ve Suriye’nin toprak bütünlüğünden yana olduğunu belirtti.

Çelik, gelinen noktada yine çözümün siyasi olduğunu düşündüklerini söyleyerek, şöyle devam etti:

“Defalarca söyledik, sınırımızın dibinde bir Afganistan istemiyoruz. O zaman herkesin bölgeyi istikrarsızlaştırıcı tutumuna karşı Türkiye istikrar üreten, Suriye halkının tamamını gözeten ve Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunması için ortaya irade koyan bir ülke olarak ortaya çıkıyor. Burada Cumhurbaşkanımız iradesini net bir şekilde ortaya koydu. Milli istihbarat teşkilatları arasındaki görüşme, şu anda Rusya’da yapılan görüşmede olduğu gibi Milli Savunma Bakanları arasında bir görüşmeye evrilmiştir.

Bundan sonrasında diğer siyasi temaslarla bütün bu süreçler olgunlaşarak en üst düzeyde görüşmenin ajandası oluşturulacaktır. Şimdiye kadar gelinen noktadan memnunuz. Teröre karşı işbirliği olmak üzere diğer alanlarda konuşmamız gereken meseleler var. Bazen şöyle söylenir, ‘Bu kadar sorun var arada, niye konuşuyorsunuz?’ Zaten diplomasi, müzakere ve konuşma, sorunu çözmek için üretilmiştir. Sorununuz olmayan biriyle ne konuşacaksınız? Asıl sorununuz olanla konuşacaksınız. Burada köprü kurma zamanıdır. Bu köprüler kurularak bu yola devam edilecektir.”

“Karşılıklı büyükelçi ataması hayırlı olsun”

İsrail’le karşılıklı büyükelçi atanmasına yönelik soru üzerine Çelik, Kudüs, Mescid-i Aksa’nın statüsü, yasa dışı yerleşimler, iki devletli çözüm konularında hassasiyetlerini koruduklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

“Bütün bunlar içerisinde sorunları konuşmaya devam edeceğiz. Peki her şey güllük gülistanlık mı? Tabii ki değil. Sorunlar, gerilimler ortaya çıkacak ama her halükarda müzakere ve diplomasi iradesini sürdüreceğiz. Cumhurbaşkanımızın emir ve talimatlarıyla Türk diplomasisi bütün bu sorunları aşabilecek ve ‘ortak kazan kazan alanları’ çıkarabilecek kapasitesini ortaya koyacaktır. Karşılıklı büyükelçilerin atanması da hayırlı olsun.”

DEVA ve Gelecek partilerine tepki: Siyasi olgunluk taşımayan yaklaşımlar

“DEVA ve Gelecek partilerinin genel başkanlarının AK Parti’deyken partinin ‘demokratik’, ayrıldıktan sonra ise ‘antidemoktratik’ olduğunu söylediklerine” ilişkin soru üzerine Çelik, “‘Biz oralardayken AK Parti’de işler iyiydi, ayrıldıktan sonra kötü oldu’ gibisinden yaklaşımlar siyasi olgunluk taşımayan yaklaşımlar.” açıklamasını yaptı.

“Kim terörü himaye ederse, yarın bir gün bununla yüzleşmek zorunda kalır”

Paris’te terör örgütü PKK destekçilerinin neden olduğu olaylara ilişkin bir soru üzerine Çelik, şu ifadeleri kullandı:

“PKK terör örgütünün en güçlü şekilde faaliyet yürüttüğü ülkelerinden bir tanesi Fransa. Onların faaliyetleri doğrudan Fransa tarafından himaye ediliyor. Defalarca terör örgütü bayrakları ve sembolleriyle eylemler yaptılar. Biz, ‘terörü himaye etmeyin’ demiştik. Cumhurbaşkanımız, ‘Terör denilen yılanı kim korursa o yılan yarın onu sokar’ demişti. Şimdi ortaya çıkan tablo bu. Günlerce Paris’i yakıp yıktılar. Tabii ki ondan önce gerçekleşen o faşist ırkçı saldırıyı da kınıyoruz. Avrupa’yı da bu yükselen faşizm dalgası karşısında ciddi bir şekilde uyarıyoruz. Kim terörü himaye ederse, kim terörist faaliyetlere müsaade ederse yarın bir gün bununla yüzleşmek zorunda kalır. Daha büyük olaylarla da yüzleşmek durumunda kalabilirler. Bunun çaresi belli. Gelin hiçbir ayrım yapmadan terör örgütleriyle ortak mücadele temelinde işbirliği yapalım.”

[UHA Haber Ajansı, 05  Ocak 2023] 

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.