ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:48 TBMM’de yoğun mesai başlıyor: İşte gündem maddeleri…
00:34 Katil İsrail Beyrut’u şimdiye kadarki en ağır bombardımanla vurdu
00:32 İzmir Körfezi’ne ‘nefes’ olacak eylem planı bugün açıklanacak
00:30 Türkiye’den Bosna Hersek’e yardım eli
00:29 7 Ekim’in yıldönümü öncesinde dünyanın dört bir yanında Filistin yanlısı gösteriler düzenlendi
00:28 Bağımsız milletvekili Nadir Bedir, “Savaş bittikten sonra Hizbullah ile oturup konuşmalıyız”
00:25 Irak ve Suriye’nin kuzeyinde 4 terörist etkisiz hale getirildi
00:20 Bakan Fidan Lübnan Başkakanı Mikati ile görüştü
00:10 Bakan Göktaş: Şiddetin kök nedenlerini ortadan kaldırmak için çalışmaları sürdüreceğiz
00:03 Astana Zirvesi; Şanghay İş Birliği Örgütü Büyüyor mu?
00:02 Irak’ın kuzeyinde 12 terörist etkisiz hale getirildi
15:29 İsrail Türkiye Sınırına Yanaşır mı?   
10:43 CHP’li Kanko: Vatandaşa, diğer ülkelerin kabul etmediği ve gümrüklerden geri dönen gıdalar yediriliyor!
10:19 Küresel gıda fiyatlarında 18 ayın en hızlı artışı!
09:24 Enflasyon ATM’leri Nasıl Vuruyor? Kaynak: https://turk-internet.com/enflasyon-atmleri-nasil-vuruyor/
07:49  İzmirlinin öncelikli ihtiyaçlar listesi
07:31 Azerbaycan’ın JF-17 talebi: Türkiye kilit rol oynayabilir
07:15 Trump’ın Kongre Baskını Davasında Kritik Gelişme
07:01 Avusturya’da Özgürlük Partisi’nin Başarısı: Avrupa’da Aşırı Sağ Zaferlerine Bir Yenisi Daha Eklendi
06:37 Bakan Göktaş, “Kadına Yönelik Şiddet Araştırması’nın saha çalışmaları başlıyor”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, “Hayat glütensiz de güzel”

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, “Hayat glütensiz de güzel”
16 Ekim 2022
246
A+
A-

Çölyak hastalığı (ya da Gluten Enteropatisi); bağırsaklardaki besin emilimini sağlayan villus denilen yapıların bozulmasına sebep olan ve dolayısıyla da yiyeceklerdeki besinin emilmesini engelleyen ve ince bağırsakta hasarlar oluşturan bir sindirim sistemi hastalığı.

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)dan Veysel KAVRAYAN’ın haberine göre, Afyonkarahisar Belediyesi, şehirde çölyak hastası vatandaşlarına sahip çıkarak glutensiz ürünlerin yer aldığı gıda paketi desteğinde bulunuyor.

Afyonkarahisar Belediyesi Başkanı Mehmet Zeybek’in talimatlarıyla Belediyemiz Muhtarlık ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü öncülüğünde, glutensiz gıda temininde sıkıntı yaşayan çocuklara temin edilen gıda pakete desteğinin beşincisi gerçekleştirildi.

Hayat Glutensiz de Güzel

Çölyak Farkındalık konulu “Hayat Glutensiz de Güzel” adlı seminerin düzenlendiği etkinliğe Manisa’dan katılan İşletmeci Emine Yılmaz ve Bülent Kılıçarslan glütensiz ekmek, pandispanya, poğaça ve pişmaniye yaptılar.

Emrindeyiz 

Afyonkarahisar Belediyesi Başkanı Mehmet Zeybek, Afyonkarahisar genelinde çölyak tanısı konulmuş çocuklara yardım eli uzatmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, her konuda olduğu gibi sosyal sorumluluk anlayışı gereği Çölyak hastası olan çocuklara da kucak açmanın önemine dikkat çekti.

Çölyak hastası ailelere ‘Emrinizdeyiz‘ mesajı veren Başkan Mehmet Zeybek, Afyonkarahisar Belediyesi çalışanları olarak her zaman gönüllere dokunmaya devam edeceklerini söyledi.

“Sıkıntılarınızı yakinen biliyoruz”

Afyonkarahisar Belediyesi olarak çölyak hastası hemşerilerinin ve ailelerinin her zaman yanında olduklarını söyleyen Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, özellikle sağlık açısından glütensiz ürünlerin yer aldığı gıda paketini belirli aralıklarla vermeye devam edeceklerini ifade etti.

Gluten proteininin tetiklediği bağışıklık sitemindeki bozukluk ile alakalı bir hastalık olan çölyak hastalığının, sadece yetişkinlerde değil, bebek ve çocuklarda da görülebildiğine dikkat çeken Başkan Mehmet Zeybek, şunları söyledi:

“Afyonkarahisar Belediyesi olarak, beslenmelerinde ciddi sıkıntılar yaşayan çölyak hastası çocuklarımız ve ailelerine bir nebze de olsun katkıda bulunmak istedik.  Sizlerin çektiği sıkıntıları yakından biliyoruz. Allah kimseye vermesin böyle bir derdi.  Biliyorum zor durumdasınız. Glütensiz gıda bulmak Afyonkarahisar’da bir hayli zor. Çocuk ruhu gördüğü her şeyden canı ister, anne baba alamadığı zaman vicdan azabı çeker. Her dört ayda bir hazırladığımız paketleri ulaştırmayı kendimize hedef edindik. Bir kez daha vurgulamak istiyorum; yalnız değilsiniz, yanınızdayız. Bu bir sosyal sorumluluk projesidir. Bu projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Programın sonunda Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, İşletmeci Emine Yılmaz ve Bülent Kılıçarslan, Yüntaş Genel Müdürü Arif Birsen, Muhtarlık ve Sosyal Hizmetler Müdürü Mustafa Demirhüyük ve Yardım Birim Sorumlusu Zeynel Abidin Ay’a projeye desteklerinden dolayı teşekkür plaketi verdi.

Başkan Zeybek’den projeye  destek verenlere teşekkür plaketi

Programın sonunda Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, İşletmeci Emine Yılmaz ve Bülent Kılıçarslan, Yüntaş Genel Müdürü Arif Birsen, Muhtarlık ve Sosyal Hizmetler Müdürü Mustafa Demirhüyük ve Yardım Birim Sorumlusu Zeynel Abidin Ay’a projeye desteklerinden dolayı teşekkür plaketi verdi.

Veysel Eroğlu Parkında düzenlenen ekinliğe Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in yanı sıra Yüntaş Genel Müdürü Arif Birsen, Özel Kalem Müdürü Mehmet Savaş, Muhtarlık ve Sosyal Hizmetler Müdürü Mustafa Demirhüyük, İşleme Müdürü Bekir Bayram, Yardım Birim Sorumlusu Zeynel Abidin Ay ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Gazeteci * Veysel KAVRAYAN

[UHA Haber Ajansı, 16 Ekim 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.