<>.theiaStickySidebar:after {content: ""; display: table; clear: both;}
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:28 Su Güvenliğinde Doğal Çevrenin Önemi Çok Büyük
08:54 Parkinson hastalığının tedavisinde etkili yöntemler ve düzenli kontrollerin rolü
08:31 Ürdün’lü bir doktorun Facebook’ta yazdığı ibretlik bir yazı!…
07:54 Bakan Fidan: PKK silah bırakırsa bölge ülkeleri ve halkları büyük istifade eder
00:52 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Özel’e hakaret davası
00:48 Hollanda’dan mutlu bir haber: Liselerdeki imtihanlarda Türkçe dersi tercih edilebilecek!…
00:48 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ortaya çıkanlar, ortaya çıkacakların habercisidir
00:37 Kolay çizer CHP delegesi
00:37 “Muhalefette boş ses çok ama görev alanlarında hizmet yok”
00:35 Liseli gençler bu ay yapay zeka ve inşaat mühendisliğinin dönüşümüne odaklanıyor
00:34 CHP’li Vekillerden Hereke’deki Taş Ocağı Talanına Tepki: “Doğamıza, Halkımıza Zarar Veren Her Projenin Karşısındayız!” 
00:30 CHP’li İzmir Gaziemir Belediye Başkanı Işık, “Gaziemir’in ekonomik sorunlarının çözümü için Cumhurbaşkanı ile görüşmeye hazırım”
00:29 Kocaeli’nin Derince ilçesindeki, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin inşaatı durdu!
00:25 Kurban Bayramı’na sayılı günler kala, 2025 yılı büyükbaş ve küçükbaş kurbanlık fiyatları belli oldu.
00:24 Avrupa pazarlarında ürünlerin imhasının ardından şimdi de yurda sokulmasında zorluk yaşanıyor…
00:24 Yerlikaya: Kahraman polislerimiz, milletimizin huzur ve güvenliği için gece gündüz görevde
00:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “CHP marjinal bir örgüt gibi hareket etmektedir”
00:18 Doğum yardımı başvuruları başladı
00:07 İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) odaklı soruşturmalara karşı düzenlenen eylemlerle ilgili toplam 20 soruşturma açıldı…
00:02 Bayram tatilinde kazalarda 74 kişi yaşamını yitirdi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Afganistan’da sokağa çıkma yasağı

Afganistan’da sokağa çıkma yasağı
25 Temmuz 2021
311
A+
A-

UHA HABER / Afganistan’da hükümet artan şiddet olayları nedeniyle ülkenin geniş kesimlerinde sokağa çıkma yasağı uygulaması başlattı. ABD yönetimi ise Afgan mülteciler için 100 milyon dolarlık fon oluşturdu.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın ‘Deutsche Welle‘den aktardığı haberine göre, Afgan hükümeti, Afganistan’da yabancı birliklerin çekilmeye başlamasıyla yeniden tırmanışa geçen şiddet olayları nedeniyle sokağa çıkma yasağı uygulanmasını kararlaştırdı.

Afganistan İçişleri Bakanlığı’nın verdiği bilgiye göre, yasak 22.00 ile 04.00 saatleri arasında geçerli olacak. Açıklamada, yasağın “şiddet olaylarının azaltılması ve Taliban’ın haraketliliğinin kısıtlanması için” 34 vilayetten 31’inde uygulanacağı bildirildi. Uygulamadan sadece Kabil, Pencşir ve Nengrehar vilayetleri muaf tutuldu.

NATO birliklerinin Afganistan’dan çekilmeye başlamasıyla birlikte ülkede Taliban ile güvenlik güçleri arasındaki çatışmalar tırmanışa geçmiş, Taliban çok sayıda sınır noktasında ve 400 vilayetin yaklaşık yarısında kontrolü ele geçirdiğini duyurmuştu. Ancak ABD yönetimi artan şiddet ve Taliban’ın yeniden güçlenmesine karşın Amerikan birliklerinin yaklaşık 20 yıl sonra 31 Ağustos’a Afganistan’dan ayrılma planında değişiklik yapmadı.

ABD’den mülteciler için fon

Afganistan’da güvenlik durumunun kötüleşmesi düzensiz göçü körüklerken, giderek daha fazla sayıda Afgan vatandaşı İran ve Türkiye gibi ülkelere sığınmak için ülkesini terk ediyor. ABD yönetimi, Afgan mülteciler için 100 milyon dolarlık bir fon oluşturulduğunu açıkladı.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada söz konusu fonun “ülkedeki durumdan ötürü tehlikede olan kişilerin ani ortaya çıkan acil ihtiyaçlarını karşılamak” için kullanılacağı bildirildi.,

Fonun aynı zamanda ABD askerlerini bölgede desteklemiş olan ve ABD’ye özel göç vizesi başvurusunda bulunmuş olan Afgan yardım görevlilerini desteklemekte kullanılacağı belirtildi.

Amerikan birliklerinin tamamen Afganistan’dan ayrılmasının ardından sadece ülkedeki ABD Büyükelçiliği’ni korumak için az sayıda Amerikan askerinin ülkede kalması bekleniyor.

Gözlemciler uluslararası birliklerin Afganistan’dan ayrılma sürecinin tamamlanmasının ardından yönetimin yeniden Taliban’a geçmesinden endişe ediyor. Taliban ile Afgan hükümeti arasında Doha’da yürütülen barış görüşmeleri aylar öncesinde çıkmaza girmişti.

EK Kaynaklar : AFP,dpa

[UHA Haber Ajansı, 25 Temmuz 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.