ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:48 TBMM’de yoğun mesai başlıyor: İşte gündem maddeleri…
00:34 Katil İsrail Beyrut’u şimdiye kadarki en ağır bombardımanla vurdu
00:32 İzmir Körfezi’ne ‘nefes’ olacak eylem planı bugün açıklanacak
00:30 Türkiye’den Bosna Hersek’e yardım eli
00:29 7 Ekim’in yıldönümü öncesinde dünyanın dört bir yanında Filistin yanlısı gösteriler düzenlendi
00:28 Bağımsız milletvekili Nadir Bedir, “Savaş bittikten sonra Hizbullah ile oturup konuşmalıyız”
00:25 Irak ve Suriye’nin kuzeyinde 4 terörist etkisiz hale getirildi
00:20 Bakan Fidan Lübnan Başkakanı Mikati ile görüştü
00:10 Bakan Göktaş: Şiddetin kök nedenlerini ortadan kaldırmak için çalışmaları sürdüreceğiz
00:03 Astana Zirvesi; Şanghay İş Birliği Örgütü Büyüyor mu?
00:02 Irak’ın kuzeyinde 12 terörist etkisiz hale getirildi
15:29 İsrail Türkiye Sınırına Yanaşır mı?   
10:43 CHP’li Kanko: Vatandaşa, diğer ülkelerin kabul etmediği ve gümrüklerden geri dönen gıdalar yediriliyor!
10:19 Küresel gıda fiyatlarında 18 ayın en hızlı artışı!
09:24 Enflasyon ATM’leri Nasıl Vuruyor? Kaynak: https://turk-internet.com/enflasyon-atmleri-nasil-vuruyor/
07:49  İzmirlinin öncelikli ihtiyaçlar listesi
07:31 Azerbaycan’ın JF-17 talebi: Türkiye kilit rol oynayabilir
07:15 Trump’ın Kongre Baskını Davasında Kritik Gelişme
07:01 Avusturya’da Özgürlük Partisi’nin Başarısı: Avrupa’da Aşırı Sağ Zaferlerine Bir Yenisi Daha Eklendi
06:37 Bakan Göktaş, “Kadına Yönelik Şiddet Araştırması’nın saha çalışmaları başlıyor”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Adalet Bakanı Bozdağ, “Yargı yetkisinin kullanılmasına ilişkin benim söylediğim tek cümle yoktur”

Adalet Bakanı Bozdağ, “Yargı yetkisinin kullanılmasına ilişkin benim söylediğim tek cümle yoktur”
28 Ağustos 2022
180
A+
A-

YOZGAT – UHA HABER / Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “helalleşmeden” bahsettiğini açıkladı.

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’nın ‘TRT Haber, AA’ kaynaklı haberine göre, Bekir Bozdağ, şunları söyledi:

Bu ayrımcılığı, bu kini, bu nefreti kusanlara, iftirayı atanlara tek cümle söylediğini Sayın Kılıçdaroğlu’nun bugüne kadar duydunuz mu? Ben duymadım. Duyan varsa söylesin. Ama hakimleri tehdit eden ve hakimlere talimat verip ‘derhal serbest bırakın’ diyen, bir üstten buyurmacı tavır ortaya koydu. Benim anladığım ‘helalleşme’ diye çıktığı bu yolda Sayın Kılıçdaroğlu’nun helalleşmeden anladığı şey imam hatiplilerle, imam hatip lisesi öğrenci ve velileriyle, mezunlarıyla helalleşmesi samimi değildir. AK Parti iktidarları ayrımcılık ve nefret dilini besleyen bütün yolları kapamayı kendine şiar edinen bir iktidar. Bu milletin evlatlarını kutuplaştıran, birbirinin karşısına diken söylemin hiçbir zaman sahibi biz olmadık. Son tartışmada bile sanki bu lafları ona söyleten bizmişiz gibi bir hava yaratmaya çalışıyorlar. Ayrımcılığı yapan kim, milletin evlatlarını okuduğu okula göre saygısızlıkla anan, ayrımcılık yapan, nefret dilini kullanan kim?

Hükümet kutuplaştırıyormuş. Ne diyeceğim ben? Adalet Bakanı konuşmazmış. Yahu bana hakaret ediyor” diyen Bozdağ, “Cumhurbaşkanımız imam hatipli, ona hakaret ediyor. Biz konuşmayacak mıyız? Milyonlarca imam hatipli var. Onlar, siz bize bu ithamlarda bulunurken, bu okullarda okuyan öğrenciler, veliler, niye sustunuz demeyecekler mi? Biz hakkımızı, bize karşı yapılan saldırılara karşı hukukumuzu savunmayacak mıyız? Bu yargıya müdahale değildir. Yargı yetkisinin kullanılmasına ilişkin benim söylediğim tek cümle yoktur görüşünü paylaştı.

“Helalleşme, hesaplaşmadır”

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun helalleşme” söyleminin samimi olmadığını kaydeden Bozdağ, Bunların helalleşme şeyi samimi değildir. Helalleşme, hesaplaşmadır ve bunlar Türkiye’nin 20 yılda elde ettiği kazanımları, bu kazanımları kazandıranlarla hesaplaşmayı başlatacaklarını bilenler için şimdiden apaçık ilan ediyorlar. Her seçim bunu yaptılar. ‘Geleceğiz, şunu yapacağız’. Avuçlarını yaladılar düşüncesini dile getirdi.

Yozgat’ın Aydıncık ilçesinde toplu açılış töreninde konuşan Bozdağ, AK Parti iktidarlarının ülkenin dört bir yanında her türlü gelişmeyi, kalkınmayı ve refahı arttıran adımlar attığını söyledi.

Dünyada yaşanan ekonomik krizlerin Türkiye’yi de etkilediğine değinen Bozdağ, Son dönemde pandemi, Rusya-Ukrayna savaşı, enerji fiyatlarının artması, tedarik zinciri ve üretimdeki aksamalar bütün dünyayı etkilediği gibi Türkiye’yi de etkilemiştir. Ama şunu bilmek lazım. Bu etki, hükümetin eksiğinden, yanlış politikalarından kaynaklanan bir etki değil. Çünkü bundan etkilenmeyen Amerika’sı dahil, Avrupa’sı dahil hiçbir ülke yok. Her ülke etkilendi” diye konuştu.

Bozdağ, işçi, memur ve çiftçiyi artan fiyatlar karşısında koruduklarını, 1500 lira civarında olan en düşük emekli maaşını 3 bin liraya, asgari ücreti 5 bin 500 liraya çıkardıklarını, memur maaşına yüzde 42 zam yaptıklarını anlattı.

“İnşallah yeni tedbirler yolda geliyor”

Şeker pancarı, buğday, arpa, mercimek, nohut, çay, fındık ve diğer bütün tarım ürünlerine, üretim maliyetlerinin üzerinde katbekat fiyat verdiklerine değinen Bozdağ, Mazotun, gübrenin fiyatı arttı ama buna karşılık biz de vatandaşımızın ürettiğinin fiyatlarını arttırdık. İşçimizi, çiftçimizi ve bütün üreticilerimizi artan fiyat karşısında korumak için tedbirler aldık. İnşallah yeni tedbirler yolda geliyor. Bunu şunun için söylüyorum. Bu ekonomik sorunları biz dün aştık. 2001 enkazını kaldırdık. Türkiye’yi şantiyeye çevirdik. Şimdi dışımızdan kaynaklanan sorunları da Allah’ın izniyle biz aşacağız. Bize güvenin görüşünü paylaştı.

Bozdağ, her alanda güçlenen Türkiye’nin yürüyüşünü durdurmak isteyenlerin olduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi:

Biden’dan tutun, Macron’una kadar başka başka ülkeler ve örgütleri, istihbarat örgütleri hep beraber el birliğiyle Türkiye’yi durdurmak için çalışıyorlar. Türkiye’yi durdurmanın yolunun Erdoğan ve Cumhur İttifakı’nı iktidardan indirmekten geçtiğini biliyorlar. Onun için de yedi düvel bir olmuş. Bu seçim sadece 6+1… O ‘1’ de masanın altında mı, üstünde mi nerede saklı bilmiyoruz. Dünyayla yapılan bir mücadeleyle karşı karşıyayız. Terör örgütleriyle yapılan bir mücadeleyle karşı karşıyayız. Daha Biden işbaşına gelmeden önce artık Tayyip Erdoğan’ı iktidardan indirmek için ‘şöyle şöyle yöntemler takip edeceğiz’ dedi.

[UHA Haber Ajansı, 28 Ağustos 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.