ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
15:29 İsrail Türkiye Sınırına Yanaşır mı?   
10:43 CHP’li Kanko: Vatandaşa, diğer ülkelerin kabul etmediği ve gümrüklerden geri dönen gıdalar yediriliyor!
10:19 Küresel gıda fiyatlarında 18 ayın en hızlı artışı!
09:24 Enflasyon ATM’leri Nasıl Vuruyor? Kaynak: https://turk-internet.com/enflasyon-atmleri-nasil-vuruyor/
07:49  İzmirlinin öncelikli ihtiyaçlar listesi
07:31 Azerbaycan’ın JF-17 talebi: Türkiye kilit rol oynayabilir
07:15 Trump’ın Kongre Baskını Davasında Kritik Gelişme
07:01 Avusturya’da Özgürlük Partisi’nin Başarısı: Avrupa’da Aşırı Sağ Zaferlerine Bir Yenisi Daha Eklendi
06:37 Bakan Göktaş, “Kadına Yönelik Şiddet Araştırması’nın saha çalışmaları başlıyor”
06:21 Bakan Kurum’dan Kahramanmaraş’ta sanayi esnafına 1,5 milyon Tl’lik destek açıklaması
00:43 Yozlaşmanın İpuçları-3
00:39 TBMM’de ‘Geçen Hafta’
00:35 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Türkiye’de ne diyorsak, BM kürsüsünde de aynı cümleleri kurmaktan asla çekinmiyoruz”
00:33 Antalya Altın Portakal Film Festivali başladı…
00:21 Adalet Bakanı Tunç, Azerbaycan’da çeşitli temaslarda bulundu
00:20 Denizden kıyıya sanat yolculuğu…
00:18 Kriter’in Eylül Sayısı’nda: İsrail Batı’yı Esir Aldı | Soykırım Devam Ediyor
00:09 Üniversite ve Yüksek Okul mezunu Türk gençlerini okul bittikten sonra onları bir araya getiren Inter Talenten Vakfı
00:07 TBMM Başkanı Kurtulmuş, CNN Türk’teki “Hafta Sonu” programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı
00:05 CHP neden birinci parti olma konumunu kaybetti?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

ABD’den Ukrayna’ya yeni silah alımı için 300 milyon dolarlık ‘sürpriz’ yardım paketi

ABD’den Ukrayna’ya yeni silah alımı için 300 milyon dolarlık ‘sürpriz’ yardım paketi
14 Mart 2024
13
A+
A-

Beklenmedik fon kaynağı, Beyaz Saray’ın Ukrayna’ya askeri yardım göndermek için aylardır attığı ilk hamle oldu.

UHA / İnternational News Agency

UHA Haber’den KİEV Temsilcisi Daria KALENİUK’un EuroNews’e dayandırdığı haberinde, Joe Biden yönetimi, Amerika Birleşik Devletleri’nin Ukrayna için 300 milyon dolar değerinde yeni bir askeri yardım paketi göndereceğini açıkladı.

Ulusal güvenlik danışmanı Jake Sullivan, ABD’nin Kiev için 300 milyon dolarlık sürpriz bir tasarrufu kullanacağını söyledi. Yardım paketinin, mühimmat, uçaksavar füzeleri, tanksavar silahları ve Yüksek Mobiliteli Topçu Roket Sistemi ya da HIMARS da dahil olmak üzere topçu mermilerini finanse etmesi bekleniyor.

Sullivan gazetecilere yaptığı açıklamada, gönderilecek mühimmatın Ukrayna’nın silah gücünü kısa bir süre daha devam ettireceğini belirerek “Bu mühimmat Ukrayna’nın savaş alanındaki ihtiyaçlarını karşılamak için yeterli değil ve Ukrayna’nın mühimmatının tükenmesini engellemeyecek.” uyarısında bulundu.

Sullivan’ın beklenmedik maliyet tasarruflarından geldiğini belirttiği finansman, bir süredir başta topçu mermisi olmak üzere savaş alanındaki mühimmatın tükendiği ve 61 milyar dolarlık yardım paketinin Temsilciler Meclisi’nin Cumhuriyetçi başkanı tarafından engellenmeye devam ettiği bir dönemde Ukrayna’ya askeri yardım göndermek için çabalayan Beyaz Saray’a nefes aldırdı.

Geçen yılın sonuna doğru Ukrayna’ya gönderdiği silahları yenilemek için elindeki son parayı da kullanan Savunma Bakanlığı, o zamandan beri Ukrayna’nın savaş çabalarını desteklemenin yollarını arıyordu.

Değerlendirilen yollar arasında diğer ülkelerin Kiev’e silah göndermesi ve Washington’un daha sonra bu silahları yenilemesi, İranlı kaçakçılardan ele geçirilen silahların Ukrayna’ya yönlendirilmesi ve hatta Ukrayna’yı silahlandırmak için elinde kalan son 4 milyar dolarlık yetkiyi kullanmasının da yer aldığı bildiriliyor.

Zelenskiy’den uyarı

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy pazartesi günü yaptığı açıklamada, Rus birliklerinin geçen ay doğudaki Avdiiyka kentini ele geçirmelerinin ardından ilerleyişinin durduğunu bildirdi.

Zelenskiy, Fransız BFM televizyonuna verdiği mülakatta, Ukrayna’nın silah eksikliğine rağmen stratejik konumunu iyileştirdiğini söyledi, ancak yeni malzemeler gelmezse durumun yeniden değişebileceğine dikkat çekti.

Zelenskiy daha önce yaptığı bir açıklamada Rusya’nın mayıs sonu ya da yaz aylarında Ukrayna’ya karşı yeni bir saldırı hazırlığında olduğu uyarısında bulunmuştu.

Who Is Daria Kaleniuk? Ukrainian Journalist Wikipedia & Boris Johnson Video

Gazeteci* Daria KALENİUK
***
Daria Kaleniuk , Kiev merkezli Yolsuzlukla Mücadele Eylem Merkezi’nin yönetici direktörü olan Ukraynalı bir sivil toplum aktivistidir .  2022 Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sırasında, Kaleniuk, Varşova’daki bir basın toplantısında İngiltere başbakanı Boris Johnson’a Londra merkezli bazı Rus oligarklarının neden yaptırımlarla hedef alınmadığını sorduğunda uluslararası medyada öne çıktı. ve neden Ukrayna üzerinde uçuşa yasak bölge kurulmasını desteklemediği. Kaleniuk, Yaroslav Mudryi Ulusal Hukuk Universitesi’nde hukuk okudu ve Fulbright Yabancı Öğrenci Programı tarafından desteklenen Chicago-Kent Hukuk Fakültesi’nden Mali Hizmetler Hukuku alanında yüksek lisansını yaptı. Daria Kaleniuk, Genç Küresel Liderlerin bir üyesidir. Daria, Rusya’nın 24 Şubat 2022’de Ukrayna’ya karşı başlattığı büyük çaplı savaşın ardından, diğer YGL’lerle birlikte, merkezi Polonya’da bulunan Uluslararası Ukrayna Zaferi Merkezi’ni kurdu.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.