ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
17:35 Ankara ATO’da sanatseverlere kapılarını açan ARTNOUVA sanat fuarı büyük ilgi görüyor
11:19 Trabzon’un Akçaabat ilçesinde yapımı tamamlanan İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi Kompleksi’nden notlar!
10:30 (TSKB) Başekonomisti ve Direktörü Ünüvar, “Mavi ekonomiyi, etki yatırımların finansmanı içerisinde yer alabilecek mavi tahvilleri de ajandamıza eklememiz gerekiyor”
10:02 NATO Savunma Bakanları Toplantısı’ndan notlar!
09:25 Zeytinyağı piyasası ve küresel ısınma
09:14 Ortadoğu için kader seçimi: Trump mı Harris mi?
08:53 Alman hükümetinin tartışmalı güvenlik paketinde neler var?
07:34 Kitap: Sağlıklı bir toplum, sağlıklı bireylerden geçiyor!
07:15 Ukrayna’daki İngiltere – ABD Rekabeti!
06:02 Biden İsrail’in İran’ın Nükleer Tesislerini Hedef Almasına Karşı
02:27 BakanTunç, “Adalet ve eğitim kalkınmanın ön şartı”
02:19 TBMM’de bütçe maratonu başlıyor
00:51 Florlu sera gazlarına ilişkin yönetmelik yayımlandı
00:37 Almanya’nın Düzensiz Göçü Önleme Çabaları
00:30 Dünya Gıda Üretimi Su Krizi Nedeniyle Risk Altında
00:29 Yılmaz: “2025 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifimiz, bu kazanımlarımızı sürdürülebilir hale getirecek”
00:23 İsrail’in Hamas lideri Yahya Sinvar’ı öldürdüğü iddia edildi
00:18 Trabzon’un Akçaabat ilçesinde yapımı tamamlanan İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi Kompleksi’nden notlar!
00:11 İzmir-Bremen hattında ticaret-bilim-kültür zirvesi
11:35 Pazar günü 81 ilde eş zamanlı orman temizliği yapılacak
TÜMÜNÜ GÖSTER →

ABD’de başkanlık seçimleri

ABD’de başkanlık seçimleri
30 Ağustos 2024
7
A+
A-

Bugün 30 Ağustos cuma.

Herkese merhaba. ABD’de başkanlık seçimlerinin yapılmasına 65 gün kaldı. Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump ve Kamala Harris arasındaki yarış başa baş giderken yapılan imalar da haliyle çirkinleşmeye başladı.

Biz de Dış Haberler Servisi olarak her gün bu gelişmeleri yakından, çoğu zaman da eğlenerek takip ediyoruz. Adaylardan biri Trump gibi aklına gelen her şeyi akıl süzgecinden geçirmeden söyleyen biri olunca eğlenmemek pek de mümkün olmuyor zaten.

Ve Zincire Vurulmuş Prometheus‘taki şu sözle: “Yönetimi ele geçirmiş nice iktidar sahibi kişiler ya da partiler vardır ki, karşılarına dikilen tek tük düşünce sahiplerini susturup yok edebileceklerini sanırlar, oysa sonuç umduklarının tersine çıkar: İktidar sahipleri devrilir gider, düşünce sahipleri yener ve kalır.”

Hazırsak başlıyoruz!

Editörler

Beyza TOPÇU, Editör

Mezarlığa siyaset taşınır mı?

Trump, Afganistan’dan alelacele tahliyeler sırasında düzenlenen bombalı saldırıda ölen 13 Amerikan askerini anmak için günler önce Irak ve Afganistan’da ölen askerlerin gömüldüğü mezarlığa gitti. O ziyarette ABD Başkanı Joe Biden ve Harris’in Afganistan politikasını bir güzel eleştirdi, işte o ziyaret konuşulmaya devam ediyor. Yeni tartışmalarıyla birlikte.

“Sabah sabah mezarlık mı konuşacağız gerçekten?” eleştirilerinizi duyar gibiyim. Ama dünün en tartışmalı seçim maddesi Trump’ın ziyareti sırasında mezarlıkta çıkan kavgaydı… Trump’ın kampanyasından “iri yarı bir erkek”, mezarlık çalışanını iteleyivermişti. Sebebi mezarlıkta görüntü alabilmekti.

Tartışmaya ABD ordusu bile dahil oldu yahu!

Gaziler de “Siyaset yapmaya uygun birçok yer var. Bunlardan biri ordu mezarlığı değil ama” sözleriyle tartışmaya nokta koydu.

O ziyaretten geriye de işte yukarıda gördüğünüz fotoğraf kaldı.

????Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Bel altı vurmalar da başladı

Trump’ın rakiplerini bel altı vurmayı sevdiğini biliyoruz. Ön seçimlerdeki rakibi Nikki Haley hakkında, eşi Afrika’da asker olarak çalışmasına rağmen ““Kocası nerede? Aaa uzaktaydı. Kocasına ne olmuş? Nerede o? Gitmiş” diyen de Trump’tı, 2016 seçimlerinde Demokrat rakibi Hillary Clinton’un yıllar önce aldatılmasını gündeme getiren de…

Bu kez Trump Harris ve Clinton’un ikisini birden hedef alarak kombo yapmak istemiş: Bir takipçisi Harris ve Clinton’un fotoğrafını paylaşmış, diğer takipçisi de altına “Saksonun bu ikilinin kariyerini bu kadar farklı etkilediğini görmek çok komik” yazmıştı. Trump da bunun ekran görüntüsünü Truth Social’da paylaştı işte…

Eh, yarış bu kadar kızışmışken ve Trump kıl payı geriden gelirken rakibini olabilecek her şekilde hedef alması beklenmedik bir şey değil. Ama yarışa daha iki ay var ve şimdiden bu tür şeyler görüyorsak ileride neler göreceğiz kim bilir…

___________________________________

????Ne izlemeli: Yemek yerken ya da bir şeylerle uğraşırken arkada ses olsun diye bir şeyler izlemeyi seviyorsanız bugünkü videonuz belki Harris’in adaylığını koyduğundan beri verdiği ilk büyük mülakat olur. Biliyorum bugüne kadarki en iyi önerim sayılmaz ama 10 Eylül’deki büyük mülakata kadar elimizdekilerle idare etmek zorunda kalacaksınız.

Canınız videoyu izlemek istemedi mi? Öyleyse sizi daha detaylı yazdığımız seçim günlüğüne alalım. Orada mülakattan öne çıkanları not düştük çünkü.

Emeklilik o kadar kötü bir şey değil

Sadece bir ay öncesine kadar Demokratların çekilmesi için ağır baskı yaptığı bir liderdi Biden. Covid-19 nedeniyle yataklara bile düşmüştü. Şimdi meşaleyi Harris’e verdikten sonra ne kadar dinçleştiğine bir bakın.

Trump yok, iki ay sonra Gazze ve Ukrayna savaşının getirdiği yüklerden kurtulacak, sınırdaki göçmen sorununu dert etmek zorunda kalmayacak, bütçe meclisten geçmemiş mi? Kimin umurunda!

????️Delaware’deki Rehoboth Plajı’nda güneşin altında, şezlonglar açılmış, kıyıya vuran dalgaların sesi eşliğinde usul usul okunacak bir kitabı kim istemez ki?

Biden’a çok da gıpta etmeyin, sonuçta hafta sonu geldi sayılır. Bol bol dinlenme sırası size geçecek. Ama biz sizi hafta sonu da son gelişmelerden haberdar edeceğiz, o yüzden maillerinizi kontrol etmeyi unutmayın.

Bir dahaki görüşmemize kadar güç sizinle olsun!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.