ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
20:21 Özgür Özel’in rakibi Dilek İmamoğlu mu olacak
15:35 Bayram tatilinin ilk 2 gününde 19 kişi hayatını kaybetti
15:24 Altun: Mehmet Selim Kiraz adaletin simgesi olarak hatırlanmaya devam edecek
15:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehit savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı
14:49 Siyasi partilerde bayramlaşma
11:23 Bir Başkadır Eşme’nin Bayramları!…
10:07 Adalet Bakanı Tunç, “Bu bayram Terörsüz Türkiye’ye adım attığımız bir bayram olsun.”
09:22 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Ramazan ayında bakanlık hizmet modellerinden yararlanan 155 bin aileye ziyaret etti!…
09:00 MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yıldız’dan tutuklama çıkışı…
08:35 (RTÜK) Başkanı Şahin’den “Günlerdir ‘özgür basın’ nutukları atanların riyakarlığını bir kez daha gördük…
08:22 Bakan Uraloğlu: Anadolu’nun kalbinde yolculuk!
00:53 Bakan Tunç: Uludağ’ki otel yangınının tüm yönleriyle  aydınlatılması için  soruşturma hassasiyetle yürütülüyor 
00:39 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Göktaş, bakanlık personeli ile bayramlaştı
00:36 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan Bayramı vesilesiyle AK Parti teşkilatlarına video mesaj gönderdi…
00:23 Ekrem İmamoğlu’nun teslim etmediği telefonunun HTS kayıtlarına ulaşıldı
00:13 Dışişleri Bakanlığı, İsrail Dışişleri Bakanı Gideon Saar tarafından yapılan açıklamayı “küstahça” olarak nitelendirdi ve reddetti.
00:13 Bakan Kurum’dan “Uluslararası Sıfır Atık Günü” paylaşımı
09:53 Türkiye’nin petrol üretim üssü halinde gelen Şırnak Gabar’da iki yeni sahada daha üretim başladı…
09:45 Külliye’de Ramazan programına 450 binden fazla kişi katıldı
06:37 Avrupa Savunmasının Geleceği: Trump politikaları gölgesinde yeni bir yol arayışı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

“ABD ve İngiltere Kuzey Akım Konusunda Algı Yaratıyor”

“ABD ve İngiltere Kuzey Akım Konusunda Algı Yaratıyor”
14 Mart 2023
222
A+
A-

Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Nikolay Patruşev, Rus doğalgazını Avrupa’ya ulaştıran Kuzey Akım boru hatlarında geçen Eylül’deki patlamalardan Ukraynalı grupların sorumlu olduğu haberlerini şüpheyle karşıladı.

Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’e yakın isimlerden biri olan Patruşev, ABD ve İngiltere’nin, Kiev’i destekleyen bir grubun geçen yıl Baltık Denizi yatağındaki Kuzey Akım doğalgaz boru hatlarını havaya uçurduğu algısı yarattığını söyledi.

New York Times gazetesi geçen hafta, Amerikalı yetkililerce incelenen istihbaratın, muhtemelen Ukraynalı ya da Ruslar’dan oluşan Ukrayna yanlısı bir grubun Eylül ayında boru hatlarına saldırı düzenlediğini gösterdiğini bildirmişti.

Ancak Patruşev, Ukrayna yanlısı bir grubun Rusya’nın Avrupa’ya giden en önemli enerji koridorunda böylesine cüretkar bir sabotaj eylemi düzenleme kapasitesine temkinli yaklaştı.

Patruşev, Argumenti i Fakti gazetesine yaptığı açıklamada, New York Times’ın haberi ile ilgili “Suçun arkasındaki gerçek kişileri örtbas etmek amacıyla, hükümet yanlısı Anglo-Sakson medya yukarıdan gelen emirlerle bir grup Ukraynalı teröristi suçlu ilan etti” dedi.

Patruşev, Rusya’nın patlamalarla ilgili soruşturmaya dahil edilmediğinden, saldırının arkasında kimin olduğunu hala kesin olarak bilmediklerini söyledi.

   Patruşev, “Eğer gazeteler hararetle sabotajın bir grup Ukraynalı terörist tarafından yapıldığını iddia ediyorsa, böyle bir grubun gerçekten var olup olmadığını ve bunu gerçekleştirebilecek kapasitesinin bulunup bulunmadığını sorgulamak gerekir” dedi.

Patruşev, ABD ve İngiltere’nin böyle bir boru hattını havaya uçurma kapasitesine sahip olduğunu söyledi. İki ülke de bu iddiaları şiddetle reddediyor.

Eski bir Sovyet casusu olan Patruşev, Putin’i 1970’lerden beri tanıyor. Diplomatlar, Patruşev’i “Anglosaksonları” Kuzey Akım’ı terör saldırısıyla sabote etmekle suçlayan Putin’in üzerinde en fazla nüfuza sahip isimlerden biri olarak görüyor.

26 Eylül’de Kuzey Akım’ın iki boru hattının basıncında keskin bir düşüş görülmüştü. Sismologlar borularda patlama tespit etmişti.

İsveçli ve Danimarkalı müfettişler, patlamalardan kimin sorumlu olduğunu henüz belirlemediler.

Pulitzer ödüllü araştırmacı gazeteci Seymour Hersh, Şubat ayındaki bir blog gönderisinde kimliği belirsiz bir kaynağın, ABD donanmasına ait dalgıçların Başkan Joe Biden’ın emriyle boru hatlarını patlattıklarını söylediğini yazdı.

Beyaz Saray, Hersh’in haberini “tamamen yanlış ve kurgu” olarak değerlendirdi. Norveç iddiaların “saçma” olduğunu söyledi.

Kuzey Akım 1 ve Kuzey Akım 2 boru hatlarının ortak yıllık kapasitesi 110 milyar metreküp. Bu miktar, Rusya’nın normal gaz ihracat hacminin yarısından fazlasına denk.

Rusya’dan Almanya’ya uzanan 1224 kilometre uzunluğundaki boru hatlarının bazı bölümleri 80 ile 110 metre arası derinlikte bulunuyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.