ABD Kongresi’nde 6. Müslüman Kongre Günü düzenlendi

UHA HABER / ABD’de Müslüman sivil toplum kuruluşlarının çatı organizasyonu olan ABD Müslüman Organizasyonları Konseyi, ABD Kongresinde 6. Müslüman Kongre Günü’nü düzenledi. Etkinlikte Amerikalı Müslümanları etkileyen konular görüşülecek.
(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘TRT Haber‘den aktardığı AA’nın haberine göre, ABD Müslüman Organizasyonları Konseyi (USCMO)’nin düzenlediği ve ABD Kongresi’nde gerçekleşen Müslüman Kongre Günü kapsamında 470 kayıtlı Müslüman delege ve aktivist, Kongre’de Amerikalı Müslümanları etkileyen konuları tartışacak.
Söz konusu konular arasında ABD Temsilciler Meclisinden geçen ve Müslümanlar ile azınlıkların haklarının korunmasına yönelik yasa tasarılarının Senatodan da geçirilmesi, ABD Dışişleri Bakanlığı bünyesinde İslamofobi elçisi atanması, eski Başkan Donald Trump döneminde Müslüman ülkelere getirilen yasaklar nedeniyle rafa kaldırılan vizelerin tekrar açılması, İsrail hükümetinin Filistinlilere yönelik insan hakları ihlallerinden sorumlu tutulması yer alıyor.
“Müslümanların siyasi alandaki varlıklarını sürdürmesi hayati önem taşımaktadır”
USMCO Genel Sekreteri Usame Cemal, yaptığı yazılı açıklamada, “Tüm Amerikan halkını etkileyen tartışmalar yapılırken ve kararlar alınırken, Müslümanların siyasi alandaki varlıklarını sürdürmesi ve genişletmesi hayati önem taşımaktadır.” ifadesini kullandı.
Etkinlik 24 Haziran’a kadar devam edecek.
***
Neden https://www.uhahaberajansi.com/?
Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.
Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.
Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.
https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!
[UHA Haber Ajansı, 22 Haziran 2021]