ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
01:01 Tarımsal destekleme ödemeleri hesaplara aktarılıyor
00:54 Ömer Çelik’ten katil İsrail’in bakanına tepki: Katz bir cinayet şebekesinin üyesidir
00:45 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Azerbaycan’a kutlama mesajı
00:39 İstanbul’daki bebek ölümleriyle ilgili 22 kişi tutuklandı
00:33 Dışişleri’nden soykırımcı katil İsrail’in eli kanlı bakanına fotoğraflı tepki
00:32 İran Dışişleri Bakanı Türkiye’de: Ankara, Tahran’a karşı elini güçlendiriyor mu?
00:21 Hakan Fidan Hamas üyelerini kabul etti
00:13 Cevdet Yılmaz: Barış katliamla değil Filistin halkının haklı talepleri karşılanarak sağlanabilir
00:08 Beyaz Saray: “Yahya Sinvar’ın öldürülmesi Gazze’de olası ateşkes için bir dönüm noktası olabilir”
00:08 İstanbul’da Güney Kafkasya Bölgesel İşbirliği toplantısı: Erdoğan İsrail’e silah ambargosu için BM’ye çağrı yaptı
00:02 Azerbaycan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler ve Kulüpler Birliği (KOBSKA) ve  Su Politikaları Derneği  “Ticari İşletmelerin Yeşil Ekonomiye Geçişinin Desteklenmesi” projesinde işbirliği yapacak
17:35 Ankara ATO’da sanatseverlere kapılarını açan ARTNOUVA sanat fuarı büyük ilgi görüyor
11:19 Trabzon’un Akçaabat ilçesinde yapımı tamamlanan İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi Kompleksi’nden notlar!
10:30 (TSKB) Başekonomisti ve Direktörü Ünüvar, “Mavi ekonomiyi, etki yatırımların finansmanı içerisinde yer alabilecek mavi tahvilleri de ajandamıza eklememiz gerekiyor”
10:02 NATO Savunma Bakanları Toplantısı’ndan notlar!
09:25 Zeytinyağı piyasası ve küresel ısınma
09:14 Ortadoğu için kader seçimi: Trump mı Harris mi?
08:53 Alman hükümetinin tartışmalı güvenlik paketinde neler var?
07:34 Kitap: Sağlıklı bir toplum, sağlıklı bireylerden geçiyor!
07:15 Ukrayna’daki İngiltere – ABD Rekabeti!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

AB Yetkilisi: Türkiye Yunanistan’dan göçmen almayı sürdürmeli

AB Yetkilisi: Türkiye Yunanistan’dan göçmen almayı sürdürmeli
30 Mart 2021
482
A+
A-

UHA HABER / AB Komisyonu’nun içişlerinden sorumlu üyesi Ylva Johansson, Türkiye’nin Yunan adalarından “göçmenleri geri almayı sürdürmesini” istedi. 

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın (AFP,epd / BÖ,ET)ye dayandırdığı habere göre, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu’nun içişlerinden sorumlu üyesi Ylva Johansson, yaklaşık 8 bin sığınmacının bulunduğu Yunanistan’ın Midilli Adası’nı ziyaret etti.

AB yetkililerinin gelecek hafta yapacağı Türkiye ziyareti öncesi adada açıklamalarda bulunan Johansson, “Türkiye’yi acilen Yunanistan’dan yeniden göçmen kabul etmeyi başlatmaya çağırıyorum” dedi.

Ylva Johansson

Ylva Johansson

Johansson ile bir araya gelen Yunanistan Göç Bakanı Notis Mitarakis de Türkiye’yi, sığınma başvuruları Yunanistan’da reddedilen bin 450 sığınmacıyı geri kabul etmeye davet etti. Midilli, Sakız, Kos ve Leros adalarında yaklaşık 14 bin sığınmacının bulunduğu tahmin ediliyor.

Johansson, daha önce de Türkiye’yi mutabakattan doğan yükümlülüklerini yerine getirmeye çağırmış ve Türkiye’nin geçen yaz Yunan adalarından göçmenleri almayı durdurduğunu belirterek bu sürecin yeniden başlatılması gerektiğini ifade etmişti. AB Komisyonu’nun verilerine göre, mutabakatın yürürlüğe girdiği 2016 Mart’ından bu yana AB topraklarına Türkiye üzerinden giriş yapan toplam 2 bin 140 sığınmacı Türkiye’ye geri gönderildi.

Güncellenmesi gündemde

Türkiye ile AB arasında imzalanan 18 Mart 2016 tarihli göç mutabakatı kapsamında, Türkiye’nin AB’ye yasa dışı yollardan giriş yapan göçmenleri geri kabul etmesi ve insan kaçakçılığı ile mücadele etmesi karşılığında, Türk vatandaşlarına Schengen bölgesinde vize muafiyetinin değerlendirilmesi, sığınmacılar için mali yardım, katılım müzakerelerinin canlandırılması ve Gümrük Birliği’nin güncellenmesi Ankara’ya taahhüt edilmişti.

AB, Türkiye’deki Suriyeli sığınmacılara destek amacıyla dört yıllık bir süre için toplam altı milyar euro yardımda bulunma sözü vermişti. 2019 yılında tarafların yeni dönem mali yardımlarını belirleyebilmek için yeniden masaya oturması bekleniyordu.  AB, 2020 yılının sonunda Türkiye’ye 485 milyon euro ek mali kaynak tahsis etti. Türk tarafı ise AB’nin mali yardımlarını yeterli bulmuyor ve eleştirilerini sürdürüyor.

Mevlüt Çavuşoğlu

Mevlüt Çavuşoğlu

Türk hükümeti, AB’nin adil yük paylaşımı sözünü tutmasını ve mali desteği ciddi oranda artırmasını istiyor.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “2016’dan bu yana Türkiye bu mutabakat gereği yükümlülüklerini yerine getirdi, AB ise getirmedi, getirmek istemedi” demişti. “Bugüne kadar tüm zorluklara rağmen işleyen göç mutabakatının güncellenmesi konusunda AB ve üye ülkeler ile hemfikiriz” diyen Çavuşoğlu, “Ama onun güncellenebilmesi için bizim tekliflerimize AB’nin geri dönmesi gerekiyor” diye konuşmuştu. AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Borrell ise AB-Türkiye mülteci anlaşmasının yenilenmesi gerektiğini savunmuştu.

[UHA Haber Ajansı, 30 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.