ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:55 CHP İstanbul Milletvekili Özdemir, Kırmızı Et Sektörü’ndeki Kayıt Dışı Ekonomiyi TBMM Gündemine Taşıdı
12:08 Türkiye çölleşiyor: Yılda 640 milyon ton toprak kaybediliyor ve toprakların yüzde 80’i risk altında
11:16 Olena Zelenska: Savaş, Kırım’ın işgaliyle başladı
10:11 21. Kıbrıs Tiyatro Festivali için üç belediyeden ortak protokol toplantısından notlar!
07:39 Türkiye’nin Irak ve Suriye’de diplomatik temasları
07:33 Çin-Türkiye ilişkileri ve uluslararası konular üzerine Bakan Hakan Fidan’ın Çin Medya Grubu (CMG) muhabirine özel röportajı
07:09 İTO Başkanı Şekib Avdagiç’den UHA Haber’e Texworld Paris 2025 Spring Fuarı’nı değerlendirdi!
06:46 Nitelikli İşgücü Yetiştirme Programı
06:32 MSB kaynakları: GKRY, KKTC’nin haklarını gasp etme siyasetine devam ediyor
06:32 İngiltere Başbakanı gerekirse Ukrayna’ya asker göndermeye hazırız
06:12 Londra’dan ‘Mektup Var!’
20:24 Nizip Ticaret Odası’nda Kan Bağışı Kampanyası’na yoğun katılım
11:00 Kocaeli Matbaacılar Derneği (KOMATDER) yeni başkan Ufuk Zengin!
10:57 Nizip Ticaret Odası’ndan İlk Yardım Eğitimi
10:11 İstanbul Ticaret Odası, 800 bini aşkın üyesiyle dünyanın en büyük ve köklü ticaret odalarından biri
09:52 Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) yönetimi Finlandiya heyetini ağırladı!
07:44 Roche, 2024 yılı global finansal sonuçlarını açıkladı
07:28 Macron, Costa, Meloni: Ukrayna müzakereleri masasında Avrupa’dan kim yer almalı?
07:16 “Spor ve İstihdam Olanakları ile Engelli Kadınların ve Kız Çocuklarının Güçlenmesi” Projesi Lansman Etkinliği Paris’te Gerçekleştirildi!
07:08 Kocaeli Üniversitesi ile Kocaeli Sanayi Odası arasında işbirliği protokolü
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Hazır Giyim Sektörü, Sürdürülebilirlik URGE Projesi kapsamında Kurumsal Karbon Ayakizi Eğitimine başladı

Hazır Giyim Sektörü, Sürdürülebilirlik URGE Projesi kapsamında Kurumsal Karbon Ayakizi Eğitimine başladı
15 Şubat 2025
7
A+
A-

* Hazır Giyim Sektöründe Sürdürülebilirlik URGE Projesi kapsamında verilen Kurumsal Karbon Ayakizi Eğitimi, Oberron Mühendislik ve Sürdürülebilirlik Danışmanlık Kurucu Ortakları Gülsüm Uygun ve Mahmut Özdemir ile Oberron Sürdürülebilirlik Operasyon Müdürü Ali Rüzgar’ın katılımıyla yapıldı. 

* Detayı haberimizde!

UHA / İnternational News Agency

UHA Haber’in haberine göre, Ticaret Bakanlığı destekli Hazır Giyim Sektöründe Sürdürülebilirlik URGE Projesi kapsamında düzenlenen eğitime Bursa’da faaliyet gösteren proje paydaşı 12 hazır giyim ve konfeksiyon firmasının yetkilileri katıldı. 

Proje, Tekstil ve Hazır Giyim Konfeksiyon sektörünün son yıllarda hızla önem kazanan ve yeni trendler oluşturarak oldukça yüksek getiri sağlayan ekolojik ve sürdürülebilir üretime yönelmesini sağlayarak, ülkemiz üretimi ve dış ticaretinin daha çevre dostu bir form kazanarak, küresel normlara uygunluğunun arttırılması ve özellikle gelişmiş ülkeler tarafından uygulanan standartlara uyumun sağlanması amacıyla geliştirildi. 

Üretici firmalar için farklı teknolojik altyapılar gerektirecek bir üretim sürecine geçilerek, nitelikli insan kaynağı oluşturmak ve yeni istihdam sahaları açmanın amaçlandığı projede, uzun vadede ise Türkiye’nin Hazır Giyim ve Konfeksiyon alanında bir dünya markası haline gelmesini sağlayarak, ihracat hacmini geliştirmek amaçlanıyor. 

Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, 30 yılı aşkın süredir iki binin üzerinde üyesi ile ülkenin hazır giyim ve konfeksiyon sektöründeki gücünün ve rekabet edebilirliğinin arttırılmasını görev edinerek, sürekli değişim gösteren ekonomik dinamikler sebebiyle, gelişen tüketici profili ve artan pazar kitlesinin ihtiyaçlarını karşılayabilmek ve bu süreçte mevcut ihtiyaca yönelik en verimli üretimi yapabilmek adına sektörün gelişmesi için çalışmalarını sürdürüyor. 

Özellikle son dönemde sıklıkla çalışılan sürdürülebilirlik; ekonomi, çevre ve toplum üçgeninin kesişiminden doğarak, günümüz dünyasının vazgeçilmez bir unsuru haline geldi. Türkiye’nin de mevcut hedef ve beklentileri göz önünde bulundurulduğunda, “temiz üretim” kavramının özellikle tekstil gibi çevre kirliliğine büyük oranda etki eden endüstri kollarında uygulanması zorunlu hale gelmesi sebebiyle eğitimlerin daha da önem arz etmesi ön plana çıktı. 

Bu gelişmeler çerçevesinde Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, Türk hazır giyim ve konfeksiyon sektörünün lider firmaları, dünya ekonomisinde bugün olduğu gibi gelecekte de söz sahibi konumlarını korumuş ve sürekli gelişim prensibi içinde rekabetçi yapılarını devam ettirmesi sebebiyle üyelerine “Kurumsal Karbon Ayakizi Eğitimi” toplantısı gerçekleştirdi. 

Online olarak gerçekleşen sunumun ilk bölümünde sera etkisinin nasıl oluştuğu, sera gazlarının neler olduğu, iklim değişikliğinin etkileri, sürdürülebilirlik kavramı ve karbon ayak izi tanımları yapıldı. Kurumsal Sera Gazı Ölçümü konu başlığı altında ise ISO 14064 Standardı ve Çalışmanın Kapsamının Belirlenmesi konularına değinildi. 

Programın ikinci bölümünde Emisyon Kategorileri konuklara aktarıldı. Kategori kavramının ilk olarak tanımı yapılırken sırasıyla 1. Kategori Doğrudan Emisyonlar, 2. Kategori Tedarik Edilen Enerjiler, 3. Kategori Ulaşım Kaynaklı Dolaylı Emisyonlar, 4. Kategori Kullanılan Ürün ve Hizmetlerden Kaynaklanan Dolaylı Emisyonlar, 5. Kategori Satılan Ürünlerin Kullanımı ve son olarak 6. Kategori Diğer Dolaylı Emisyonlar güncel örnekler verilerek neler olduğu anlatıldı. 

Hükûmetlerarası İklim Değişikliği Paneli olan IPCC Klavuzları konusunun da verildiği sunumda hükümetler tarafından seragazı emisyonlarını ve temizleme çalışmalarını tahmin etmek için kullanılan metodolojide güncelleme yapıldığı bilgisi hatırlatıldı.

Sera Gazı Emisyonlarının Raporlanması ve Yönetim Prosedürü’nden de bahsedildiği eğitimde Bilimsel Tabanlı Hedefler (SBTİ) ve Kurumsal Karbon Ayak İzi Yazılımları konuları da anlatıldı. 

Kurumsal Karbon Ayakizi Eğitimi programı, Gülsüm Uygun, Mahmut Özdemir ve Ali Rüzgar’ın katılımcıların sorularını cevaplandırmasıyla son buldu. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.