ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
14:11 Nizip Ticaret Odası (NTO) Meclis Başkanı ve Genel Sekreteri 2. Gaziantep Melek Yatırımcılık Zirvesi’ne katıldı
12:13 UDİAD Başkan Yardımcısı Özçubukçu,İnsanlık tarihinin kara lekesi: Hocalı Katliamı Konferansı’nda konuştu
10:16 Çiçekler, ultrason ile yenilebilir gıda ürünlerine dönüştürülüyor!
10:12 Yurt Dışına Yatırımlarda Memnuniyet ve Verimlilik Artıyor
10:00 Prof. Dr. Yusuf Demir, “Yağış miktarının 2050’ye kadar yüzde 25 azalacağı öngörülmektedir”
09:38 Türk Bulguru Yale Üniversitesi’nde!
09:05 Üretimi 10 yılda 10 kat arttı: Dünya Antep Fıstığı Günü
08:56 Nehirden Denize, Özgür Filistin Olsun Ramazan Gazze’ye Umut Olsun…
08:17 Türkiye’nin bölgesel enerji merkezi olma hedefi doğrultusundaki gelişmeler
06:07 Analiz: Soykırım suçu siyasallaştırılmamalı!
18:57 TSK’da yıllar sonra ilk: Yeni zırhlı araç alımı ne anlama geliyor?
17:57 AK Parti’den İmralı’nın silah bırakma çağrısıyla ilgili ilk açıklama
17:52 Ömer Çelik: Özgür Özel, TSK komuta heyetini saygısızca hedef almıştır
17:44 MSB kaynakları: Kuvvet komutanlarımızı hedef alan açıklamalar kabul edilemez
17:29 İmralı, “Tüm gruplar silah bırakmalı, PKK kendini feshetmeli” çağrısında bulundu
16:02 Türkiye Belediyeler Birliği ile Filistin Yerel Yönetimler Birliği arasında Mutabakat Zaptı imzalandı
14:29 Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Prof. Dr. Ümit Özdağ, basın açıklaması yaptı
12:06 Şirketlerden N’aber?…
11:21 Dünya dönüyor!…
11:01 İmralı’dan “silahları bırakın” çağrısı bekleniyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

“Endonezya, TEKNOFEST’e ev sahipliği yapma niyetini ifade etti”

“Endonezya, TEKNOFEST’e ev sahipliği yapma niyetini ifade etti”
13 Şubat 2025
8
A+
A-

İletişim Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Endonezya Cumhurbaşkanı Prabowo Subianto tarafından yapılan 64 maddelik ortak beyan arasında yer alan “Endonezya, TEKNOFEST’e ev sahipliği yapma niyetini ifade etti” anlaşmasını paylaştı.

UHA /  İnternational News Agency

“Endonezya, TEKNOFEST’e ev sahipliği yapma niyetini ifade etti”

İki ülkenin, geleceğin liderleri olacak gençleri hazırlamak için burslar, ortak araştırma programları ve üniversiteler arası işbirlikleri de dahil olmak üzere akademik ve eğitim ortaklıklarını genişletmeye istekli olduğu ifade edilen ortak beyanda, şunlar kaydedildi:

“Özellikle bilim, teknoloji, mühendislik ve tıp disiplinlerine odaklanılacaktır. Ayrıca, işbirliğini güçlendirmek amacıyla karşılıklı gençlik merkezi ziyaretleri, inceleme ziyaretleri, gençlik ve uzman değişim programları düzenlenecektir. Her iki taraf, ortaöğretim alanında işbirliğini geliştirmek amacıyla okul kurulmasına yönelik girişimleri desteklemiştir. İki ülke, bilimsel ekosistemi güçlendirmenin ve gençler arasında teknolojiye olan ilgiyi artırmanın önemini kabul etmişlerdir. Bu vizyon doğrultusunda Endonezya, Türkiye’nin öncü havacılık ve teknoloji festivali TEKNOFEST’e 2026’da veya en geç 2027’de ev sahipliği yapma niyetini ifade etmiştir.”

Ortak beyanda, her iki liderin, dirençli ulusal sağlık sistemleri oluşturmanın önemini vurguladığı, bunu desteklemek üzere, tıbbi altyapının geliştirilmesi konusu ile aşı ve ilaçların ortak üretimi konularında işbirliği yapmaya karar verdiği bildirildi.

İki Cumhurbaşkanının, ayrıca, uluslararası toplumun gelecekteki salgınlara karşı hazırlıklı olmasını sağlamak üzere küresel sağlık mimarisinin dayanıklılığının güçlendirilmesinin önemini güçlü bir şekilde vurguladığı dile getirildi.

Doğal afetlere eğilimli uluslar olarak, liderlerin afet riskinin azaltılması, hazırlık, müdahale ve toparlanma konularında işbirliğini güçlendirmek için mutabık kaldığı anlatılan ortak beyanda, her iki tarafın, personelin kapasitesini artırmak, en iyi uygulamaları paylaşmak ve dirençli altyapı ve teknolojiler inşa etmek için sürdürülebilir dirençlilik paradigmasını karşılıklı işbirliği ve ortak çalışma suretiyle uygulamanın önemini vurguladığı belirtildi.

Ortak beyanda, Türkiye ve Endonezya arasındaki derin kültürel, tarihi, dini ve halklar arasındaki bağları tanıyan iki liderin, kültürel alanda işbirliğini güçlendirmeye yönelik kararlılıklarını bir kez daha teyit ettiği vurgulandı.

Her iki liderin, Türkiye ve Endonezya arasındaki tarihi bağları, özellikle de 16. yüzyıldan bu yana Osmanlı İmparatorluğu ve Açe Sultanlığı arasındaki bağları takdir ettiği dile getirilen ortak beyanda, şu ifadeler kullanıldı:

“Bu tarihi bağları daha da ileriye götürme arzularını ifade etmişler ve bu mirası vurgulamak üzere ortak bir film yapımında işbirliği yapılmasını memnuniyetle karşılamışlardır. Her iki lider, kültürel mirasın korunması, muhafazası ve dijitalleştirilmesine yönelik ortak girişimlerin yanı sıra, üçüncü ülkelerden gelen kültürel eserlerin menşe ülkelerine iadesi konusunda en iyi uygulamaların paylaşımı, kapasite geliştirme ve uzman istişaresinin geliştirilmesi yönündeki kararlılıklarının altını çizmektedir. İki lider, küresel diyaloğu ve İslam kültürünün değerinin anlaşılmasını teşvik etmek amacıyla, uzmanlık ve kurumsal kapasiteyi güçlendirmek için kültürel miras yönetimi, el yazmalarının korunması ve İslam sanatı çalışmaları konularında eğitim alanında değişimler yapılmasına yönelik işbirliğini geliştirme konusunda mutabık kalmışlardır.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.