enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:33 “Yeni Filistin için mekansal vizyon”
09:09 Satır Aralarında Sanat
07:14 Kayseri’nin geleceğini inşa eden büyükşehir’e, ‘Akıllı Şehircilik’ alanında bir ödül daha
00:59 Devlet Bahçeli: CHP Genel Başkanı’nın otokontrolünü kaybettiği ortadadır…
00:48 Narin Güran cinayetinde ikinci dava…
00:43 Öcalan’ın haziran sonuna kadar serbest kalacağı iddialarına ilişkin açıklama
00:36 Minguzzi’nin mezarını tahrip eden şüpheli yakalandı
00:30 Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde, 2022’de şehit olan ve naaşına ulaşılamayan Piyade Uzman Çavuş Nurettin Tokyürek’in naaşına ulaşıldı…
00:29 TBMM’de görüşülmekte olan İklim Kanun teklifi hakkında açıklama
00:17 AK Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram, 21 Mart’ın, “Nevruz Günü Tatili” ilan edilmesi için kanun teklifi verdi…
00:10 9 ilde FETÖ operasyonunda 20 şüpheli yakalandı
00:07 Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç’ı ziyaret eden SP Genel Başkanı Arıkan: “Üzerimde emeği olan bir büyüğümdür”
23:16 Milletvekili Doğan Demir’in acı günü 
10:36 Antalya Diplomasi Forumu’ndan yansımalar!…
10:16 Avusturya’da “Türk Kültür Fuarı”na sayılı günler kaldı…
09:54 AB’de mikrokirleticilerin  atık su arıtım maliyetleri ilaç ve kozmetik sektörüne yükleniyor…
09:26 Strateji Enstitisü Stratejik Araştırmalar Merkezi ‘Güçlü Türkiye’ için çalışıyor!…
07:13 Avrupa’da Savaş Hazırlıkları!…
06:49 Dünya Haberleri ve Dünya Gündemindeki En Son Gelişmeler!…
06:49 Müslümanlar için ayrımcılığın çok fazla arttığı Hollanda’da, bazı Müslümanlar Hollanda’yı terk etmeyi düşünüyor…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

“Ticaret değil uyuşturucu savaşı”

“Ticaret değil uyuşturucu savaşı”
5 Şubat 2025
11
A+
A-

* Günaydın! Bugün günlerden 5 Şubat Çarşamba. Dünya ABD Başkanı Trump’ın başlattığı ticaret savaşının yankılarını konuşuyor.

* Gazeteci* Aslı Sözbilir ‘Sabah Kahvesi’ için hazırladı!

* İyi okumalar!…

UHA / İnternational News Agency

Gazeteci Aslı Sözbilir'in 'Ekonomi Gündemi' - (UHA) Uluslararası Haber Ajansı

Gazeteci* Aslı SÖZBİLİR

“TİCARET DEĞİL UYUŞTURUCU SAVAŞI”

NEC Director Kevin Hassett on Pres. Trump's tariffs: This is not a trade war, this is a drug war

“Vietnam Savaşı’ndan daha fazla insan öldü” Beyaz Saray Ulusal Ekonomi Konseyi Direktörü Kevin Hassett, CNBC’ye verdiği röportajda, Trump’ın 1 Şubat’ta imzaladığı, Kanada ve Meksika’dan yapılan ithalata yüzde 25, Çin’den yapılan ithalata ise yüzde 10 ek gümrük vergisi getirilmesini öngören kararnameye ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Hikayenin tamamen yanlış anlatıldığını düşündüğünü belirten Hassett, kararnamenin okunması gerektiğini ve Trump’ın bunun “bir ticaret savaşı değil, uyuşturucu savaşı” olduğu konusunda kesinlikle net olduğunu aktardı.

Hassett, hafta sonu yaptıkları görüşmelerde Meksikalıların kararnamede belirtilenleri yapma konusunda “çok ciddi” olduğunu fark ettiklerini ancak Kanadalıların kararnameyi yanlış anladığını ve bunu bir ticaret savaşı olarak yorumladığını ifade etti.

Direktör Hassett, “Bu yüzde 100 uyuşturucu savaşı. Fentanil ile ilgili. Geçen yıl Vietnam Savaşı’ndan daha fazla insan öldü ve Başkan Trump bunu durdurmaya söz verdi” değerlendirmesinde bulundu.

ABD'nin Meksika'ya tarifeleri bir ay ertelendi | Son dakika ekonomi haberleri

Meksika tarifeleri 1 ay ertelendi ABD tarafından Meksika’ya uygulanacak tarifelerin bir ay ertelediği belirtildi. ABD Başkanı Donald Trump, Meksika’nın sınır güvenliğini artırması karşılığında, bu ülkeye getirilen yüzde 25’lik gümrük vergisini 1 ay durdurduğunu açıkladı.

Trump, Meksika Devlet Başkanı Claudia Sheinbaum ile bugün yaptığı telefon görüşmesinin çok iyi geçtiğini ve karşılıklı olarak sınır güvenliği konusunda mutabık kaldıklarını belirtti.

Trump, açıklamasında, “Az önce Devlet Başkanı Sheinbaum ile çok dostane bir görüşme gerçekleştirdik. (Sheinbaum) Meksika ile ABD’yi ayıran sınıra derhal 10 bin asker göndermeyi kabul etti. Ayrıca müzakerelerde bulunacağımız bir aylık süre için öngörülen gümrük vergilerini derhal durdurma konusunda anlaştık” ifadesini kullandı.

Söz konusu adımla birlikte ABD’ye fentanil ve düzensiz göçmenlerin geçişinin önleneceğini kaydeden Trump, Meksika ile yapılacak ticari müzakereleri de sabırsızlıkla beklediğini belirtti.

Öte yandan Birleşmiş Milletler (BM), ABD Başkanı Donald Trump’ın Kanada, Meksika ve Çin’e uygulayacağı ek gümrük vergilerinin küresel ekonomi üzerindeki etkisinden endişeli olduğunu açıkladı.

AB, Trump dönemine hazırlanıyor

AB’ye tarife kapıda Meksika ve Kanada’ya uyguladığı gümrük vergilerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Trump, tarifelerin genişletilip genişletilmeyeceğine ilişkin soruyu yanıtladı.

Trump, “Ne olacağını göreceğiz fakat Avrupa Birliği’ne kesin (tarife) uygulanacağını söyleyebilirim. Çünkü bizden faydalandılar ve 300 milyar doları aşkın açığımız var” diye konuştu.

AB’nin ABD’den yerli ürünler satın almadığını savunan Trump, “Avrupa Birliği çizgiyi aştı” ifadesini kullandı. Trump, AB’ye tarifeler konusunda bir zaman veremeyeceğini ancak “yakında” uygulanacağını, İngiltere’nin de “sınırı aştığını ancak bu konunun kolayca halledilebileceğini” söyledi.

Almanya Başbakanı Scholz'dan ABD'nin AB'ye olası ek gümrük vergisine tepki - Son Dakika Haberleri

Almanya Başbakanı Scholz, Trump’ın ABD’nin AB’ye ek gümrük vergisi açıklamalarına tepki gösterdi. Scholz, Avrupa Birliği’nin (AB) ABD’nin yeni gümrük tarifelerine tepki verme kapasitesine sahip olduğunu söyledi ve “Bu ABD için de Avrupa için de kötü olur” dedi.

Scholz, “Açık olan şu ki güçlü bir ekonomik bölge olarak tarifelere karşılık kendi politikalarımızı kendi tarifelerimizle şekillendirebiliriz, bu, yapmamız gereken ve yapacağımız bir şey. Hedef, nihayetinde işbirliğine yol açacak bir şekilde ilerlemek olmalıdır” değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.