enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:41 Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’ndan (PFDK), Serdal Adalı’nın cezası belli oldu…
11:29 Futbolda Trendyol Süper Lig’e 32, Trendyol 1. Lig’e 35, Nesine 2. Lig’e 32, Nesine 3. Lig’e ise 29. hafta maçlarıyla devam edilecek…
10:06 Su Politikaları Derneği, Türkiye Belediyeler Birliği ‘Çözüm odaklı eğitim çalıştayı’na katıldı…
06:55 Hollanda’ya Türk göçünün 60. yılı röportajında (Hollanda’daki Türk kadınının kimliği) 2. bölümü…
00:59 Trendyol Süper Lig’in 32. haftasında Beşiktaş, Göztepe deplasmanında…
00:48 MSB kaynakları: Yunanistan’ın deniz yetki alanları planlaması uluslararası hukuka aykırıdır
00:41 CHP’nin 4-5 Kasım 2023 tarihlerinde gerçekleşen 38. Olağan Kurultayı’nın iptaline ilişkin açılan davaya başlandı.
00:41 Doktorlardan, Önder açıklaması: Genel durumu düne göre iyi
00:31 Adalet Bakanı Tunç, Kocaeli’nde “Sırrı Süreyya Önder’in rahatsızlığı nedeniyle ‘Terörsüz Türkiye’ süreci ötelendi”…
00:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörsüz Türkiye hedefimize ulaşacağız…
00:25 İletişim Başkanı Altun’dan İstanbul Havalimanı‘ndaki üçlü pist operasyonuna ilişkin paylaşım
00:22 Devlet Bahçeli: CHP ve yönetimi bitmiş bir hikayenin siyaset ayağıdır
00:12 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin sulama amaçlı en büyük tüneli olan Silvan Tüneli’nde Kazı Başlangıç Töreni’ne canlı bağlantıyla katıldı…
00:01 Kocaeli’nde katıldığı Yargı ve İş Dünyası Sempozyumu’da konuşan Adalet Bakanı Tunç, “Yargı, kendi mecrasında yürür”…
22:25 Kitap: “Son Teknoloji Faciası-Zeki Ama Çalışmıyor”…
08:50 “Sınırlarla Yüzleşmek: Beceriler ve Değerler” uluslararası konferans gerçekleşecek…
07:22 (SETA) bünyesinde hazırlanan Kriter Dergi’nin 100. sayısı yayında…
06:59 Merkez Bankası (TCMB) yönetimine bugün yapılacak yılın 3. Faiz kararı öncesinde önemli bir öneride bulundu…
06:52 DSÖ’nün pandemi anlaşması hakkında internette yer alan iddialar doğru mu?
00:54 Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM), İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Macaristan ziyaretine soruşturma…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya’dan sınırdışı edilenler arasında Türk vatandaşları ilk sırada

Almanya’dan sınırdışı edilenler arasında Türk vatandaşları ilk sırada
8 Ocak 2025
11
A+
A-

* Almanya, 2024 yılında bir önceki yıla kıyasla daha fazla kişiyi sınırdışı etti. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, 2024 yılının Ocak-Kasım döneminde toplam 18 bin 384 kişi sınırdışı edildi.

* Bu, 2023 yılının aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 21’lik bir artışı gösteriyor. 2023 yılının aynı döneminde bu sayı 15 bin 155’ti. Aynı yıl toplamda 16 bin 430 sınırdışı işlemi gerçekleştirilmişti.

UHA / İnternational News Agency

Berlin’den Gazeteci* Cem DALAMAN’ın haberine göre,VOA - TGRT Haber 25 Ocak Almanya’dan 2024’te geri gönderilenler arasında Türk vatandaşları ilk sırada yer aldı. 1720 Türk vatandaşının Almanya’dan sınırdışı edildiği açıklandı. Türkiye’nin ardından sırasıyla Gürcistan, Suriye, Afganistan, Kuzey Makedonya, Arnavutluk, Sırbistan ve Irak’tan gelenler yer aldı.

Başbakan Olaf Scholz, yüzde 21’lik artışı “gerçek bir ilerleme” olarak gördüklerini ifade etti. İçişleri Bakanı Nancy Faeser, hükümetin geçen yıl geri göndermeleri arttırmak amacıyla eyaletlerin sınırdışı işlemlerini daha etkili bir şekilde gerçekleştirebilmesi için daha fazla imkan sağlandığını belirtti. Artan iade sayılarının bu başarının bir göstergesi olduğunu vurgulayan Faeser, Afganlarla ilgili olarak da, Almanya’nın tehlikeli suçluları Afganistan’a geri gönderen Avrupa’daki ilk ülke olduğunu, bu uygulamanın devam edeceğini açıkladı.

İltica başvuruları ve yasadışı girişler de azaldı

Geride bıraktığımız yıl Almanya’da yapılan iltica başvurularının sayısı da 2023 yılındaki başvuru sayısının altında kaldı. Federal Göç ve Mülteciler Dairesi (BAMF) tarafından bugün yapılan açıklamaya göre, yılın ilk 10 ayında toplam 217 bin 780 iltica başvurusu yapıldı. 2023‘te Ocak-Ekim dönemindeki yapılan iltica başvuru sayısı 267 bin olmuştu.

Öte yandan Almanya’da sınır kontrollerinin yeniden yürürlüğe girmesinin ardından Almanya sınırlarından yasadışı girişlerin 2023‘ün aynı dönemine kıyasla belirgin bir şekilde azaldığı açıklandı. Alman İçişleri Bakanlığı’nın açıklamasına göre, 2024 yılının Ocak-Kasım döneminde Almanya sınırlarında tespit edilen yasadışı geçiş sayısı 62 bin 493 oldu. 2023 yılının aynı döneminde bu sayı 103 bin 526 idi.

Aynı dönemde yapılan geri çevirmelerde ise artış kaydedildi. 2023 yılında 29 bin civarında olan geri çevirmeler, 2024 yılında 34 binin üzerine çıktı. Ayrıca, geçen yıla kıyasla yaklaşık 2 bin daha fazla tutuklama kararı yerine getirildi. Ancak kaçakçılık yapanların tespiti azaldı ve bu sayı 2 bin 501’den 1433’e düştü. İçişleri Bakanı Nancy Faeser, sınır kontrollerinin Ortak Avrupa İltica Sistemi kapsamında Mart 2025 sonrasına kadar devam edeceğini duyurdu.

Hristiyan Birlik: “Suç işleyen göçmenlere karşı sıfır tolerans”

Almanya’da 23 Şubat’ta yapılacak erken seçimlerde iktidara gelmek isteyen Hristiyan Birlik partileri CDU/CSU, suç işleyen sığınmacıları sınırdışı etmekte ve sığınmacıların yaşamlarını zorlaştırma konusunda kararlı olduklarını duyurdu.

Seçim hazırlıkları kapsamında biraraya gelen Hristiyan Demokrat (CDU) ve Hristiyan Sosyal Birlik (CSU) partilerinin önde gelen politikacıları, Almanya’ya gelen göçmenler için daha sert bir göçmenlik politikası izleyeceklerini açıkladı. Bu kapsamda suç işleyen göçmenlerin sınırdışı edilmesi ve yasadışı göçmenler için etkili bir giriş yasağı getirilmesi planlanıyor.

CSU’nun önerdiği yeni düzenlemelere göre, Almanya’da kalmak isteyen göçmenlerin kendi geçimlerini sağlamak için çalışmaları gerekecek. Sosyal yardımlarla geçinmeye çalışan göçmenler kalma izni alamayacak. Birlik Partileri, göçmenlerin suç işlemesi durumunda sınırdışı edilmesini de talep ediyor. Bu çerçevede sadece ağır suçlar değil, tekrarlayan küçük suçlar da dikkate alınacak ve sınırdışı edilme ile sonuçlanacak.

İki kez suç işleyen sığınmacının sınırdışı edilmesi isteniyor

CDU Genel Sekreteri Carsten Linnemann, iki kez suç işleyen sığınmacıların otomatik olarak sınırdışı edilmesi yolunu açacaklarını söyledi. Linnemann, “Defalarca suç işleyen ve cezaya çarptırılan kişilerin sınırdışı edilmemeleri çekilmez bir durumdur. Bir uyarıdan sonra ikinci bir suç işleyenlerin Almanya’da ikamet hakları iptal edilmeli. Hırsızlık ve soygun gibi suç işleyenler de sınırdışı edilmeli” dedi.

Avrupa Adalet Divanı’nın, ağır suç işlemiş olsalar bile sığınmacıların sınırdışı edilemeyecekleri yönünde kararı bulunduğunu hatırlatan Almanya’nın önde gelen mülteci örgütü “Pro Asyl” ise CDU/CSU’nun planlarının hukuk ilkeleriyle bağdaşmadığını savundu.

Birlik partilerinin önerilerinden bir diğeri de sınır güvenliğini arttırmaya yönelik yeni teknolojilerin kullanılmasını öngörüyor. Öneriye göre, federal polis “giriş yapmak isteyen kişilerin mobil cihazlarını okuyarak” kimliklerini ve niyetlerini tespit edebilecek.

Almanya'da Yoksulların Sayısı Artıyor

Gazeteci* Cem DALAMAN

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.