ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:55 Türk kimliğinin harcı Türkçenin özellikleri!
10:19 Türk medya kuruluşlarında birçok haberle Ermenistan’ın resmi tutumu dış politika konularında aktarıldı
09:15 Suriye’nin YPG ile imzaladığı anlaşma
07:38 Avrupa’nın En Büyük Savunma, Havacılık Ve Uzay Kümelenmesi ‘Saha İstanbul’dan haberler!
06:32 Damlaya damlaya göl olur!
00:50 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan milli sporculara tebrik
22:48 Yumaklı ve Yerlikaya başıboş köpek sorununu görüştü
22:10 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörsüz Türkiye girişimimizle cesur bir adım attık
20:54 Azerbaycan ve Ermenistan Anlaştı: Güney Kafkasya’da Barış Kapıları Açılıyor mu?
11:18 Nehir havzalarında, sulak alanlarla denizler paydaştır !
11:24 Gazeteci Oktan Erdikmen’den yeni kitap: Dünyanın En Vahşi Hayvanı
11:10 Türk-Alman Dostluk Federasyonu’nun (DTF), geleneksel “Kybele” ödülü Almanya’dan König ve Türkiye’den Böcek’e verildi
10:16 Aliyev, Azerbaycan’ın D-8 Teşkilatına üyeliğinin onaylanmasına ilişkin kararnameyi imzaladı
10:02 Çin merkezli sosyal medya platformu TikTok, ailelerin sosyal medya deneyimini daha güvenli ve dengeli hale getirmeye yönelik yeni özellikler sundu.
09:45 İngiltere’nin Birmingham kentinde biriken çöpler, halk sağlığı açısından ciddi risk oluşturuyor
09:33 İngiltere bu ay ikinci kez Ukrayna konulu toplantıya ev sahipliği yapıyor
09:19 ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya paylaşımında ABD ordusuna Yemen’deki Husilere karşı operasyon emri verdiğini duyur
09:08 Zamanla Milli Şairimiz, İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy’u ananlar çoğalır…
10:26 Kolorektal kanser, Türkiye’de en sık görülen üçüncü kanser türü
09:49 Kastamonu’nun Bozkurt Kaymakamlığı heyelan ve toprak kayması konusunda vatandaşları uyardı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Spor ve İstihdam Olanakları ile Engelli Kadınların ve Kız Çocuklarının Güçlenmesi Projesi

Spor ve İstihdam Olanakları ile Engelli Kadınların ve Kız Çocuklarının Güçlenmesi Projesi
25 Aralık 2024
11
A+
A-

EYDK ve ETKIYAP Konsorsiyumu olarak, UNESCO’nun Fit for Life Programı ile uyumlu olarak tasarlanan Birleşik Krallık İkili İş Birliği Programı desteğiyle hayata geçirilen Spor ve İstihdam Olanakları ile Engelli Kadınların ve Kız Çocuklarının Güçlenmesi Projesinin Açılış Etkinliği  çoğunluğu engelli bireylerden oluşan 200’den fazla katılımcı ile Gaziantep’te gerçekleşti.

Gazeteci* Veysel KAVRAYAN’ın haberine göre, Proje, engelli kadın ve kız çocuklarının daha güçlü, daha bağımsız hayat sürmelerini sağlamayı, sporun gücünden yararlanarak fiziksel ve zihinsel olarak gelişmelerini ve istihdam edilebilirliklerini arttırılması için gerekli verileri toplamayı hedefliyor.

SPOR İYİLEŞTİRİYOR, BİRLEŞTİRİYOR

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, açılış konuşmasında şunları söyledi: “Engellinin önündeki engelleri kaldırabilirsek bu bir kalkınma projesi olur. Engelsiz bir şehir için, engelli dostu bir şehir için yola çıktık. Engellilerin eğitimde önlerindeki engelleri kaldırmamız, bu şehri eğitim şehri yapmamız gerekiyordu. Spor iyileştiriyor, birleştiriyor. Dünyada bu işi hep erkekler yaptı ama arkaya baktığında hep bir kadın gücü var.”

BU PROJE TOPLUMA YAPILAN SOSYAL BİR YATIRIMDIR

Etki Yatırımı Danışma Kurulu Yönetim Kurulu Başkanı Şafak Müderrisgil, açılış konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Engelli kadınlarımızın istihdama ve spora katılımını desteklemek, yalnızca bireyler için değil, toplum ve sürdürülebilir kalkınma için de hayati bir adım. UNESCO Fit for Life Programı çerçevesinde EYDK ve ETKİYAP konsorsiyumu koordinasyonu ile gerçekleştirilecek bu proje, topluma yapılan sosyal bir yatırımdır. 2024 Mayıs ayından bu yana projeyi başlatmak ve hayata geçirmek için ulusal ve uluslararası paydaşlarımızla yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Bir etki yatırımı modeli olarak yapılandırılacak projenin ön fizibilite çalışması için kaynak sağlayan Birleşik Krallık Büyükelçiliğine ve projeyi hayata geçirmek üzere ilk günden itibaren destek veren Gaziantep Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederiz.”

GERÇEK BİR DEĞİŞİM İÇİN DESTEĞE DEVAM EDECEĞİZ

Birleşik Krallık Büyükelçiliği Ankara Müsteşarı Wendy Wvyer konuşmasında şunları söyledi: “Bu proje kapsamında engelli kadın ve çocukların güçlendirilmesi adına Gaziantep’te bulunuyoruz. Proje, toplumsal eşitlik ve fırsat eşitliği sağlama hedeflerini kapsıyor. Eşit fırsatlar yaratmanın önemini göz önünde bulundurduğumuzda, bu projenin değeri çok açık. Deprem sonrasında yaşanan zorlukların aşılmasına katkıda bulunmak ve gerçek bir değişim sağlanması adına desteğimizi sürdürmeye devam edeceğiz.”

Açılış Konuşmalarının ardından Şafak Müderrisgil’in moderatörlüğünde, UNESCO Spor Bölüm Başkanı Philipp Müller Wirth’in katılımıyla gerçekleşen özel oturumda, Fit for Life Programı’nın spor aracılığıyla küresel zorlukların aşılmasında odaklandığı temel alanlar ve bu proje gibi yenilikçi yaklaşımları harekete geçiren çağrıların uygulanmasında ivme kazanılmasına sağlayacağı katkılar paylaşıldı.

EYDK Genel Sekreteri Tuğçe Söğüt, projenin hedeflerini; EYDK ve ETKİYAP’ın vizyon ve misyonlarını katılımcılarla paylaştı. Ardından milli sporcularımız Sevilay Öztürk, Sevda Kılınç Çırakoğlu ve Sude Naz Cin; sporun hayatlarındaki dönüştürücü etkisini paylaştı. Ayrıca, ülkemizdeki tek ampüte fizyoterapist olan Zeynep Büyükardıç’ın ilham veren hikayesi katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.

Açılış Etkinliği gerçekleştirilen bu proje, uzun dönemli bir girişimin ilk aşamasını temsil etmektedir. İlerleyen süreçte, engelli kadınların ve kız çocuklarının güçlenmesi hedefiyle gerçekleştirilecek olan projeler için etki yatırımı çerçevesinde yenilikçi finansal modellerin geliştirilmesi hedeflenmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.