Yönetimsel ve Süreçsel İyileşme Firmaların Maddi Kazançlarını Arttırmayı Sağlar…
Hayatın bazı getirileri ve doğru orantılı da götürüleri söz konusudur. Mücadele tamamen kişinin kendini bildiği ilk andan itibaren başlar. Bu mücadelenin ana kontağı kişinin kendisi olduğunda çıktılar değere dönüşür. “Nesrin FIRAT”
Nesrin FIRAT, Gelişim Mentoru
Konuk Yazar, Yönetici ve Yönetim Kurulu Mentoru | İş Geliştirme ve Süreç Yönetim Danışmanı | Sistem Mühendisi | Gelişim Mentoru Nesrin FIRAT, “Yönetimsel ve Süreçsel İyileşme Firmaların Maddi Kazançlarını Arttırmayı Sağlar” başlıklı yazısında, “Hayatın bazı getirileri ve doğru orantılı da götürüleri söz konusudur. Mücadele tamamen kişinin kendini bildiği ilk andan itibaren başlar. Bu mücadelenin ana kontağı kişinin kendisi olduğunda çıktılar değere dönüşür” diyor.
Küresel şirket yapılarında yönetsel çeşitli sorunlar söz konusu
- Kültürel Farklılıklar: Her kişinin, ekibin, birimin ya da firmanın kültürel normlarına uyum ve çalışma tarzlarına uyum sağlamak zor olabilir.
- İletişim: Çeşitli dil ve zaman dilimlerinde etkili iletişim kurmak zorlaşmaktadır. Çevresel etkenlerin de bilinçaltına etkileri büyüktür. Yönetici arkadaşlarım ile bu doğrultuda yaptığımız mentorluk uygulamalarında, temelde farkında olunmayan durumların farkına varıldığında, kişisel iletişimde de iyileşmelerin ne denli düzeldiğini gözlemlemekteyiz.
- Uyum: Çeşitli firma ve birimlere özgü prosedür ve görev tanımlamaları gibi düzenlemelere uyum sağlamak karmaşık olabilir. Farklı ekiplerin 1 proje için bi araya gelmelerinde de yine hem uyumsal hem iletişimsel sorunlar yaşanmaktadır.
- Kaynak Yönetimi: İnsan kıymetinin ve finansal kaynakların dünya genelinde etkin yönetiminde sorunların yaşanması normalleştirilmemelidir. Bu sorunları ne kadar hızlı çözümlerse firma(bununla ilgili samimi olduğum firma yöneticilerime/sahiplerine baskı yaparak, süreçsel yönetimlerini iyileştirmek için cesaretlendirdiğim muhakkak..) ayakta duracak ya da rakiplerine göre kendisini daha ileri safhaya taşıyacak dirence sahip oluyor. Bu konuda iş ortaklarım ile firmaların geleceğine dair dokunuşlarımızdan aldığım gelişim bildirimleri bu doğrultuda.
- Yenilik ve Adaptasyon: Değişen teknolojilere ve piyasa koşullarına hızlı bir şekilde uyum sağlama gerekliliği artık günümüzde zorunlu hale gelmiştir. Değişim liderliği yönetimler için zorlu bir süreç Çünkü, mevcut sistemlerdeki alışılagelmiş yönetimlerin ya da sistemlerin rahatlığından vaz geçmek istemeyen çalışanlar(özelikle mavi yaka) bilinmezliğe karşı direnç göstermekteler. Bu bilinmezlerin yönetimleri de yine dışarıdan verdiğimiz çeşitli mentorluk, gelişim programları ya da danışmanlık destekleri ile iyileştirilmektedir.
İnsanlar değişimden korkuyor… Galileo, Darwin, Da Vinci..’ nin yüzyıllar öncesinde aldıkları tepkiler bu günlerde farklı mıdır dersiniz.?
Değişim yönetimi birçok alanda önem kazanıyor ve ihtiyaç duyuluyor. Değişimi yönetmek için EKİP en kritik noktada yer alır. Firmalar GELİŞİM sağlamak istiyor ise, hele ki ekonomik krizleri fırsata çevirmek ise niyet, yönetimleri başta olmak üzere, uçtan uca tüm sistemlerinde ve çalışanlarında iyileştirmeye gitmek ZORUNDADIR.!!!
Günümüzdeki ekonomik konjonktürde eğer ki bir yer edinmek ise niyetimiz, aşağıdaki konu başlıklarında değişime direnç ile karşılaşırız;
- Teknoloji: Yeni yazılımlar veya sistemler entegre edilirken.
- İnsan Kaynakları: Şirket içindeki rol ve sorumlulukların değişmesi durumunda.
- Pazarlama: Marka yeniden konumlandırılması veya yeni pazarlara girilmesi gerektiğinde.
- Operasyonlar: İş süreçlerinin optimize edilmesi veya yeniden yapılandırılması sırasında.
- Strateji: Şirketin uzun vadeli hedefleri ve stratejik yönünün değişmesi gerektiğinde.
7 Kasımda 4.’sünü düzenleyeceğim Yönetim Gelişim Programına kaydınızı yapmak isterseniz, formda süreçlere dair bilgiler yer almakta.
KATILIM FORMU: https://forms.gle/HekKCFjzLwneqHh56
İlgilenen yönetici ve yönetici adayları ile buluşmak dileğiyle.
Selam ve sevgilerimle..
Nesrin FIRAT