ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
17:35 Ankara ATO’da sanatseverlere kapılarını açan ARTNOVA sanat fuarı büyük ilgi görüyor
11:19 Trabzon’un Akçaabat ilçesinde yapımı tamamlanan İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi Kompleksi’nden notlar!
10:30 (TSKB) Başekonomisti ve Direktörü Ünüvar, “Mavi ekonomiyi, etki yatırımların finansmanı içerisinde yer alabilecek mavi tahvilleri de ajandamıza eklememiz gerekiyor”
10:02 NATO Savunma Bakanları Toplantısı’ndan notlar!
09:25 Zeytinyağı piyasası ve küresel ısınma
09:14 Ortadoğu için kader seçimi: Trump mı Harris mi?
08:53 Alman hükümetinin tartışmalı güvenlik paketinde neler var?
07:34 Kitap: Sağlıklı bir toplum, sağlıklı bireylerden geçiyor!
07:15 Ukrayna’daki İngiltere – ABD Rekabeti!
06:02 Biden İsrail’in İran’ın Nükleer Tesislerini Hedef Almasına Karşı
02:27 BakanTunç, “Adalet ve eğitim kalkınmanın ön şartı”
02:19 TBMM’de bütçe maratonu başlıyor
00:51 Florlu sera gazlarına ilişkin yönetmelik yayımlandı
00:37 Almanya’nın Düzensiz Göçü Önleme Çabaları
00:30 Dünya Gıda Üretimi Su Krizi Nedeniyle Risk Altında
00:29 Yılmaz: “2025 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifimiz, bu kazanımlarımızı sürdürülebilir hale getirecek”
00:23 İsrail’in Hamas lideri Yahya Sinvar’ı öldürdüğü iddia edildi
00:18 Trabzon’un Akçaabat ilçesinde yapımı tamamlanan İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi Kompleksi’nden notlar!
00:11 İzmir-Bremen hattında ticaret-bilim-kültür zirvesi
11:35 Pazar günü 81 ilde eş zamanlı orman temizliği yapılacak
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Etki Yatırımı Forumu: Bir Yatırım Tercihi Olarak Etki temasıyla gerçekleşti

Etki Yatırımı Forumu: Bir Yatırım Tercihi Olarak Etki temasıyla gerçekleşti
11 Ekim 2024
9
A+
A-

Etki Yatırımı modelini Türkiye’de yaygın, sürdürülebilir ve kapsayıcı bir yatırım seçeneği haline getirmeyi hedefleyen EYDK, üye kurumlarıyla iş birliği halinde farklı sektör ve yatırım alanlarında “Etki”nin izdüşümüne odaklanan Etki Yatırımı Forumu etkinlik serisine MAXİS Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi A.Ş. iş birliğiyle devam ediyor.

Etki yatırımlarının gelişimini kolaylaştırmak için elverişli bir ortam yaratmayı ve Türkiye’de iyi işleyen bir ekosistem kurmayı amaçlayan EYDK, MAXİS Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi A.Ş. iş birliğiyle 8 Ekim’de İstanbul’da “Bir Yatırım Tercihi Olarak Etki” temasıyla Etki Yatırımı Forumu’nu 200’ü aşkın katılımcıyla gerçekleştirdi.

Finans dünyasının önde gelen isimleri, yatırımcılar, girişimciler ve sivil toplum temsilcileri ve uzmanlarının katıldığı bu etkinlikte, etki odaklı yatırımların iş dünyasındaki önemi başta olmak üzere; Türkiye Yeşil Finans Projesi, günümüz yatırımlarında inovasyon ve teknolojinin rolü, küresel etki ekosistemindeki gelişmeler, etki ölçümü ve yönetimi, Türkiye’nin ilk etki fonları, kadın yatırımcılar ve girişimciler için yeni ufuklar gibi önemli konulara odaklanıldı.

Forum, Etki Yatırımı Danışma Kurulu Türkiye (EYDK) Yönetim Kurulu Başkanı Şafak Müderrisgil ve Maxis Girişim Sermayesi Portföy Yönetim Şirketi Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Özgür Temel tarafından yapılan açılış konuşmalarıyla başladı.

Özgür Temel açılış konuşmasında, ”Esasen bu organizasyonun İş Kulelelerinde, İş Grubu DNA’sı taşıyan Maxis Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi A.Ş. ev sahipliğinde yapılması bir tesadüf değil. Türkiye Cumhuriyeti tarihine baktığımızda, aslında Türkiye İş Bankası, belki de Cumhuriyet tarihinin ilk etki yatırımı. Savaştan yeni çıkmış bir ülkede sürdürülebilir iktisadi kalkınma sağlaması, istihdam sağlayarak sosyal etki yaratması amaçlanmış bir girişim” dedi.

“Etkiyi bir yatırım tercihi olarak nasıl ele aldığımızı tartıştık”
Açılış programının devamında EYDK Yönetim Kurulu Başkanı Şafak Müderrisgil “Etki Yatırımı Forumu” hakkında şunları söyledi: “Etki kavramının izdüşümüne odaklanan etkinlik serimizin ikincisini, değerli üyelerimizden Maxis Girişim Sermayesi ve Portföy Yönetimi A.Ş. iş birliğiyle İstanbul’da gerçekleştirdik. Finans ve yatırım dünyasından önemli isimlerin yer aldığı bu etkinlikte, ‘etki’yi bir yatırım tercihi olarak nasıl ele aldığımızı tartıştık. Hem yerel hem de küresel düzeyde etkiyi nasıl yönlendirebileceğimizi değerlendirirken; Etki Liderliği, Yeşil Finans, Etki Odaklı İnovasyon ve Teknoloji Dönüşümleri ile Girişimler ve Etki Fonlarının rolünü masaya yatırdık. Bu forum, etki yatırımı alanında yeni ufuklar açarak sektöre yön vermek için önemli bir buluşma noktası oldu.”

“Kapsayıcı etki şeffaflığı konusunda önemli ilerlemeler görüyoruz”
Etkinlikte, GSG Impact Baş Strateji Sorumlusu Alasdair Maclay’in küresel etki yatırımları ve bu yatırımların sürdürülebilir kalkınmaya katkıları üzerine yaptığı konuşma büyük ilgi gördü. Alasdair Maclay konuşmasında Türkiye’deki etki yatırımları ekosistemiyle ilgili, “ISSB Standartlarının, özellikle Türkiye öncülüğünde uluslararası düzeyde benimsenmesi ve etki değerleme metodolojilerine artan ilgi başta olmak üzere kapsayıcı etki şeffaflığı konusunda önemli ilerlemeler görüyoruz” dedi.

Etki Yatırımı Forumu, Türkiye’deki etki yatırımı ekosisteminin gelişimine ve iş birliklerinin artmasına katkı sağlayarak iş dünyasında ‘Etki Şeffaflığı’ ve ‘Etki Yatırımı’ dönüşüm sürecine ivme kazandırmaya devam ediyor.

SEZİN BULUM2018'den bu yana Marjinalli – Marjinal Porter Novelli

Haber* Sezin BULUM

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.