ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:33 Agriconnect Türkiye Sürdürülebilir Gelecek Platformu, COP29 Taraflar Konferansı’na katılacak
09:17 Çay içerken yanında yenilenlere dikkat: Kalsiyum ve demir emilimini sıfırlıyor
07:47 Tarım ve Orman Bakanlığı yeni listeyi açıkladı: Sağlığı riske atan tereyağı ve peynirler tek tek ifşa edildi
07:34 AB, “düzensiz göçle mücadele yasalarını sertleştirme” kararı aldı
06:47 Prof. Dr. Mühip Kanko, “Cumhurbaşkanlığı onayıyla yürütülen Kartepe Haddane ve Çevre Tahribatı projesinden vazgeçilmesi son derece önemli”
06:09 CHP’li Bülbül, kayıp çocuk sayısını açıklayamayan TÜİK’i eleştirdi
01:01 Tarımsal destekleme ödemeleri hesaplara aktarılıyor
00:54 Ömer Çelik’ten katil İsrail’in bakanına tepki: Katz bir cinayet şebekesinin üyesidir
00:45 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Azerbaycan’a kutlama mesajı
00:39 İstanbul’daki bebek ölümleriyle ilgili 22 kişi tutuklandı
00:33 Dışişleri’nden soykırımcı katil İsrail’in eli kanlı bakanına fotoğraflı tepki
00:32 İran Dışişleri Bakanı Türkiye’de: Ankara, Tahran’a karşı elini güçlendiriyor mu?
00:21 Hakan Fidan Hamas üyelerini kabul etti
00:13 Cevdet Yılmaz: Barış katliamla değil Filistin halkının haklı talepleri karşılanarak sağlanabilir
00:08 Beyaz Saray: “Yahya Sinvar’ın öldürülmesi Gazze’de olası ateşkes için bir dönüm noktası olabilir”
00:08 İstanbul’da Güney Kafkasya Bölgesel İşbirliği toplantısı: Erdoğan İsrail’e silah ambargosu için BM’ye çağrı yaptı
00:02 Azerbaycan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler ve Kulüpler Birliği (KOBSKA) ve  Su Politikaları Derneği  “Ticari İşletmelerin Yeşil Ekonomiye Geçişinin Desteklenmesi” projesinde işbirliği yapacak
17:35 Ankara ATO’da sanatseverlere kapılarını açan ARTNOUVA sanat fuarı büyük ilgi görüyor
11:19 Trabzon’un Akçaabat ilçesinde yapımı tamamlanan İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi Kompleksi’nden notlar!
10:30 (TSKB) Başekonomisti ve Direktörü Ünüvar, “Mavi ekonomiyi, etki yatırımların finansmanı içerisinde yer alabilecek mavi tahvilleri de ajandamıza eklememiz gerekiyor”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

UNESCO Tescilli Gastronomi şehri Afyonkarahisar’da lezzet şöleni başladı!

UNESCO Tescilli Gastronomi şehri Afyonkarahisar’da lezzet şöleni başladı!
28 Eylül 2024
20
A+
A-

Afyonkarahisar, 6. Uluslararası GastroAfyon Turizm ve Lezzet Festivali’ne ev sahipliği yaparak gastronomi dünyasının dikkatini bir kez daha üzerine çekiyor.

Gazeteci* Veysel KAVRAYAN’ın Afyonkarahisar’dan 6. Uluslararası GastroAfyon Turizm ve Lezzet Festivaliyle ilgili haberi:

UNESCO tarafından tescillenen zengin mutfağı ve kültürel mirasıyla Türkiye’nin gastronomi haritasındaki yerini güçlendiren Afyonkarahisar, üç gün boyunca hem yurt içinden hem de yurt dışından gelen konuklarını ağırlıyor.

Festivalin açılışına, Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı ve Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın ev sahipliğinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Afyonkarahisar Milletvekilleri, il protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Afyon 6. Uluslararası GastroAfyon Lezzet Festivali Başladı: Vali ve Başkan Önlük Giyip Göce Köttüsü Yaptı

Afyonkarahisar, UNESCO tescilli mutfağıyla 6. Uluslararası GastroAfyon Turizm ve Lezzet Festivali’ne ev sahipliği yapıyor. Festivalin açılışı Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı ve Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın ev sahipliğinde gerçekleşti. Vali Yiğitbaşı ve Başkan Köksal önlükleri giyip festivalin açılışına özel göce köttüsü yaptı.

AFYONKARAHİSAR’IN EŞSİZ LEZZETLERİ ZİYARETÇİLERLE BULUŞUYOR

Bu yıl altıncısı düzenlenen GastroAfyon Festivali, birbirinden değerli şeflerin ve gastronomi tutkunlarının katılımıyla renkli bir başlangıç yaptı.

Festival kapsamında Afyonkarahisar’ın meşhur kaymağı, sucuğu, haşhaşı ve Afyon lokumu gibi tatların yanı sıra coğrafi işaretli yöresel yemekler de katılımcılarla buluşuyor. Ziyaretçiler, şehre özgü bu lezzetleri özel olarak hazırlanan stantlarda tatma ve workshop etkinlikleri ile yakından tanıma fırsatı buluyor.

Uzun Lokum Rekor

“AFYONKARAHİSAR MUTFAĞI RUHLARA DA DOKUNAN HİKÂYELER BARINDIRIR”

Belediye Başkanı Burcu Köksal, törende yaptığı konuşmada, Afyonkarahisar mutfağının, yiyeceklerin ötesinde, derinlerde bir yerde ruhlara dokunan hikayeler barındırdığını belirterek, şunları kaydetti: “Afyonkarahisar’ın her köşesine işlenmiş olan bu zengin kültürü, sevgiyle harmanlanmış lezzetleri sizlerle paylaşmak benim için tarifsiz bir mutluluk kaynağı. Bu toprakların yalnızca doğal zenginlikleri değil, aynı zamanda her lokmasında hissettiğimiz sıcaklığı da unutulmazdır. Çünkü biz biliyoruz ki, Afyonkarahisar’ın lezzetleri yalnızca damakları değil, ruhları da doyurur.”

Dff0D088 A21C 4739 A1Fb 191F33E3212B 27092024204557 14 1024 768

LEZZET ŞÖLENİ VE KÜLTÜREL ETKİLEŞİM BİR ARADA

Festival, sadece lezzetleri keşfetmek için değil, aynı zamanda kültürel etkileşim ve şehrin tanıtımı açısından da büyük önem taşıyor. Başkan Burcu Köksal, bu etkinliklerin şehrin tanıtımına ve gastronomi turizmine büyük katkı sağladığını belirterek, Afyonkarahisar’ın geçmişi ve geleceğini mutfak kültürü ile birleştirerek önemli bir başarıya imza attıklarını söyledi.

GUİNNESS REKORLAR KİTABI’NA GİRDİK

Bu yıl festivalde bir de Guinness Rekoru kırıldığını hatırlatan Başkan Köksal, “Afyonkarahisar’ın dillere destan lokumu, Cumhuriyetimizin 101. Yılında, 114 metre uzunluğunda üretilerek Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi.” dedi.

Başkan Burcu Köksal, rekorun tüm Afyonkarahisar halkının ortak gururu olduğunu belirtti.

AFYONKARAHİSAR MUTFAĞI DÜNYA İLE BULUŞUYOR

Afyonkarahisar’ın gastronomi şehri olma unvanını, hem lezzetleri hem de kültürel mirasıyla hak ettiğini vurgulayan Belediye Başkanı Burcu Köksal, şehrin ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtılması için bu tür etkinliklerin büyük önem taşıdığını dile getirdi.

Başkan Burcu Köksal konuşmasında, Afyonkarahisar mutfağının sadece yemek tarifleri olmadığını, her bir tarifin tarihin bir parçası olduğunu belirterek, “Bu şehirde doğan her tarif, aslında tarihin ta kendisi. Coğrafyamızın bereketiyle, geçmişin mücadelesiyle, umut dolu yarınlarımızla şekillenmiş ve bizlere miras bırakılmıştır.” dedi.

6Ba4Cfcb 2F2C 4E40 88Ed 2Ba52Dd2526E 27092024204557 4 1024 768

[Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Belediye Başkanı Burcu Köksal]

AFYONKARAHİSAR’IN LEZZETLERİ VE KÜLTÜREL ZENGİNLİKLERİ TANITILIYOR

Afyonkarahisar, UNESCO tescilli mutfağıyla sadece bir lezzet şehri olmanın ötesinde, tarihin, kültürün, mücadelenin ve sevginin harmanlandığı bir medeniyet hazinesi olarak dünya ile buluşuyor. Başkanı Burcu Köksal, bu zenginliği hep birlikte kutlamanın gururunu yaşadıklarını ifade etti.

Afyonkarahisar mutfağını dünya çapında tanıtan hemşehrilerine de teşekkür eden Belediye Başkanı Burcu Köksal, şeflerin şehrin kültürünü ve lezzetlerini dünyanın dört bir yanına taşıyan gönül elçileri olduğunu vurguladı.

Başkan Köksal, “Sizlerin sayesinde Afyonkarahisar’ın mutfağı sadece bu topraklarla sınırlı kalmıyor, farklı ülkelerde de yankı buluyor.” diye konuştu..

27-29 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek festivalde atölye çalışmaları, yarışmalar ve tadım etkinlikleriyle ziyaretçiler, Afyonkarahisar mutfağını yakından tanıma fırsatı bulacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.