ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:10 Almanya’da resesyon çanları çalıyor
10:07 AK Parti Fiber Altyapı İşini, Operatörlerden Ayıracak mı?
09:06 Otomotiv ihracatı eylülde yüzde 21 artışla 3,4 milyar dolar oldu
06:55 Tarım ve Orman Bakanlığı’nın uygulaması, taklit ve hileli gıda listeleri artık anlık olarak elektronik ortamda tüketicilerle paylaşılıyor
06:34 Nefret Söyleminin Sahiplenilmesi ile Ne Amaçlanıyor?
06:13 Irak ve Suriye’nin kuzeyinde gerçekleştirilen operasyonlarda; Son bir haftada 58 teröristi etkisiz hâle g
06:00 Elon Musk ilk kez Trump’ın seçim mitingine katıldı
00:48 TBMM’de yoğun mesai başlıyor: İşte gündem maddeleri…
00:34 Katil İsrail Beyrut’u şimdiye kadarki en ağır bombardımanla vurdu
00:32 İzmir Körfezi’ne ‘nefes’ olacak eylem planı bugün açıklanacak
00:30 Türkiye’den Bosna Hersek’e yardım eli
00:29 7 Ekim’in yıldönümü öncesinde dünyanın dört bir yanında Filistin yanlısı gösteriler düzenlendi
00:28 Bağımsız milletvekili Nadir Bedir, “Savaş bittikten sonra Hizbullah ile oturup konuşmalıyız”
00:25 Irak ve Suriye’nin kuzeyinde 4 terörist etkisiz hale getirildi
00:20 Bakan Fidan Lübnan Başkakanı Mikati ile görüştü
00:10 Bakan Göktaş: Şiddetin kök nedenlerini ortadan kaldırmak için çalışmaları sürdüreceğiz
00:03 Astana Zirvesi; Şanghay İş Birliği Örgütü Büyüyor mu?
00:02 Irak’ın kuzeyinde 12 terörist etkisiz hale getirildi
15:29 İsrail Türkiye Sınırına Yanaşır mı?   
10:43 CHP’li Kanko: Vatandaşa, diğer ülkelerin kabul etmediği ve gümrüklerden geri dönen gıdalar yediriliyor!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Gündemden kısa kısa!

Gündemden kısa kısa!
21 Ağustos 2024
7
A+
A-

21 Ağustos çarşamba sabahından günaydın.

Bugün Dünya Şairler günüymüş a dostlar! Onlar için “görünmez bir mezarlıktır zaman / şairler dolaşır saf saf/ tenhalarında şiir söyleyerek” dese de Attila İlhan; insanlık, yaşama duyguları harç yapan bu insanlara kuşkusuz çok şey borçlu. Üstelik ben daha da borçluyum -özellikle Nazım’a- çünkü onların sayesinde nice sevgililerim oldu gençlikte! Neyse bu vesileyle şairlerin gününü kutluyor, Posta Gazetesi’ne şiir yollayan emekli amcaları da kınıyorum. Ve şiirsellikten silkinerek, hemen günün gerçekliğine geçiyorum. (“Bu kadarcık romantizm bana yetmedi” diyorsanız lütfen her şeyi şairlerden beklemeyin, bakın mesela bu gece yine mavi dolunay var!)

Türkiye; İstanbul Fatih’te ölü bulunan bir adam üzerinden tekrar hayvanlar konusundaki kamplaşmayı, Bahçeli’nin odasında birden bire yeniden beliren ’17-25 Aralık saati’yle başlayan polemikleri, Dilan Polat’ın yeni ‘yükselişini’ ve 90’ların ünlü sunucusu Reha Muhtar’ın sağlık durumunu konuşuyor.

Dünya gündeminde ise, Gazze için süren ateşkes görüşmeleri ve Hamas’ın yeni açıklamaları, Sicilya açıklarında batan lüks yattaki gizem, Donald Trump’ın Elon Musk ile siyasi flörtünün dozunun artması öne çıkıyor.

Yani gördüğünüz gibi haber yelpazesi geniş ve zaten şairler yüzünden lafı uzatmış bulundum; o yüzden hemen okunmayı bekleyen haberimizden derlediğim gündem seçkimize geçiyorum.

onurkan avcı (@avcionurkan) / X

Onurkan AVCI, Editör

GÜNÜN SÖZÜ: “Tehlikeli düşünce diye bir şey yoktur. Düşünmek başlı başına tehlikelidir.”  *Hannah Arendt

GÜNÜN SAZI

GÜNÜN HAVASI: İstanbul 33° Açık/ Ankara 36° Açık/ İzmir 39°Açık/ Bursa 34° Açık/ Antalya 33° Açık

GÜNÜN BİLGİSİ: Déjà vu, genellikle bir anı ya da durumu daha önce yaşamış gibi hissetmemize neden olan bir fenomen olarak bilinir. Fakat bu tuhaf hissin tam tersi olan ve daha da nadir görülen bir başka durum daha var: Jamais vu. Bu deneyim, tanıdık olanın aniden yabancılaştığı ve hatta doğru görünenin yanlış gibi hissettirdiği bir durum. Gerçeklikle bağın bir süreliğine kopması adeta. Daha tamamen sobelenmemiş olan bu fenomen üzerine yapılan çalışmalar da beynimizin çalışma sistemini daha iyi anlamamız için iyi bir fırsat sunuyor.

Fatih Terim de bankayı suçladı

Seçilbank vurgunu patlak verdiğinde konuşmayan ve hemen sonrasında bir kulüple anlaşıp Yunanistan’a gidip ilk demecini Yunan basınına veren Fatih Terim, sonunda Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi’nde müşteki sıfatıyla ifade verdi. 7 sanığın dolandırıcılık iddiasıyla yargılandığı davada kendisinin de mağdur olduğunu ileri süren Terim, Deniz Bank yönetimini suçladı ve Seçil Erzan’a onlar tarafından yönlendirildiğini söyledi.

***

Bahçeli’nin saatinin görelilik kuramı

“Bozuk saat bile günde iki kez doğruyu gösterir” sözünü muhakkak bilirsiniz. O zaman uyarayım, yanlış biliyorsunuz: Çünkü bozuk saat günde 2 kez doğru vakti göstermez ancak durmuş bir saat gösterebilir. Peki bu durmuş saat MHP Lideri Bahçeli’ye aitse ne gösterir? Bu haberden anlayacağınız üzere cevap da duruma göre değişiyor. Bahçeli’nin, sahada şiddete maruz kalan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’u kabul ettiğinde, zamanında “Pilini çıkarttım, 17 – 25’e sabitledim. Hesabının sorulması vaadinden asla geri adım atmayız” diye tanıttığı 17-25 Aralık saatini tekrar duvara astığı görülmüştü. Bahçeli, “Ak Parti’ye aba altından sopa gösteriyor” yorumlarına neden olan bu durum için sessizliğini bozdu ve saate bu kez başka bir anlam yükledi.

***

Reha Muhtar entübe edildi

Garip yıllardı… Sadece birkaç özel TV kanalı vardı (Star, show, kanalD ve atv) ve canlı yayının dahi 20 saniye geriden yayınlanabilmesini sağlayan teknoloji henüz olmadığından neredeyse her canlı yayın nice gaflara gebeydi. O da rakiplerinden kendi tarzıyla sıyrılmıştı. Denize düşen yurttaşa “çok ıslandın mı” diye sorması, “Yoğun istek üzerine panda yavrusunun dondurma yeme haberini bir kez daha veriyoruz” diye bülten doldurması, haber sonrası yaptığı yorumlarda yumruğunu masaya hafifçe vurmasıyla 90’lı yıllarda her evin konuğu olmuştu Reha Muhtar. Şimdi ise kendisi haberin öznesi oldu; Muhtar evindeki merdivenlerden düştü, hastanede yoğun bakıma kaldırıldı, burada uyutuldu ve entübe edildi. O canıyla boğuşurken eski eşi Deniz Uğur, avukatı aracılığıyla zehir zemberek bir açıklama ve bir de suç duyurusu yaptı.

***

İstenen cezalar netleşti

Göztepe- Fenerbahçe maçında çıkan olaylarla ilgili sevkler belli oldu. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ile ona saldıran Fatih Özkan için istenen cezalar da ortaya çıktı.

***

‘Koza’dan çıkıp borsada uçtular

Koza Holding’in 12 şirketindeki Hazine payları Türkiye Varlık Fonu’na devredildi. Borsada işlem gören Koza Altın, Koza Anadolu Metal Madencilik ve İpek Doğal Enerji Kaynakları hisseleri sert yükseldi.

***

MHP’nin konser baskınına tepki büyüyor

Sanatçı Suavi 19 Ağustos Dünya Beykozlular Günü (Bakın ne günler var, bir de benim bulduklarımı beğenmiyorsunuz) kapsamında sahne aldı. Konser öncesinde MHP Beykoz ilçe teşkilatı Suavi’nin Beykoz’a gelecek olmasına tepki göstermişti. Konsere bozkurt işaretleri yapan bir grup baskın yaptı ve “Beykoz’da terörist istemiyoruz” sloganları attı. Baskına sadece sanatçılardan değil sosyal medyadan da büyük tepki yükseldi. Suavi de net bir açıklama yaptı.

MHP’den bahsetmişken; Antalya’nın Serik ilçesindeki bir düğünde eski Serik Belediyesi Başkan Yardımcısı MHP’li Ziya Yıldırım eski MHP ilçe belediye meclis üyesi Hasan Ali Tuncer’i tabanca ile vurup öldürdü.

***

Yeni salgın için kapanmaya gerek yok

DSÖ Sözcüsü Harris M Çiçeği virüsü nedeniyle kapanmaya gerek olmadığını belirterek çiçek aşısının hastalığa karşı etkili olduğunu söyledi.

***

Bu dünyadan bir E5 Mecnun’u geçti

Her Mecnun’un kendi çölü vardır, onunki de İstanbul’da E-5’in arasındaki ince ve uzun yoldu. Sevdiği kadından dokuz yıl nişanlılığın ardından ayrılmak zorunda kalan, yıllardır çektiği aşk acısının da etkisiyle her gün E5’te yürüyen Selami Salman evinde ölü bulundu. Ardında bir ‘dünya hassas kalpler için cehennemdir’ hikayesi bıraktı. Miray Tamer ise bugünkü haberiyle bu hikayenin unutulmamasını sağlıyor.

***

DÜNYA ŞAİRLER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN!

Hoşça kalınız!

onurkan avcı (@avcionurkan) / X

Onurkan AVCI, Editör

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.