ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
17:35 Ankara ATO’da sanatseverlere kapılarını açan ARTNOUVA sanat fuarı büyük ilgi görüyor
11:19 Trabzon’un Akçaabat ilçesinde yapımı tamamlanan İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi Kompleksi’nden notlar!
10:30 (TSKB) Başekonomisti ve Direktörü Ünüvar, “Mavi ekonomiyi, etki yatırımların finansmanı içerisinde yer alabilecek mavi tahvilleri de ajandamıza eklememiz gerekiyor”
10:02 NATO Savunma Bakanları Toplantısı’ndan notlar!
09:25 Zeytinyağı piyasası ve küresel ısınma
09:14 Ortadoğu için kader seçimi: Trump mı Harris mi?
08:53 Alman hükümetinin tartışmalı güvenlik paketinde neler var?
07:34 Kitap: Sağlıklı bir toplum, sağlıklı bireylerden geçiyor!
07:15 Ukrayna’daki İngiltere – ABD Rekabeti!
06:02 Biden İsrail’in İran’ın Nükleer Tesislerini Hedef Almasına Karşı
02:27 BakanTunç, “Adalet ve eğitim kalkınmanın ön şartı”
02:19 TBMM’de bütçe maratonu başlıyor
00:51 Florlu sera gazlarına ilişkin yönetmelik yayımlandı
00:37 Almanya’nın Düzensiz Göçü Önleme Çabaları
00:30 Dünya Gıda Üretimi Su Krizi Nedeniyle Risk Altında
00:29 Yılmaz: “2025 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifimiz, bu kazanımlarımızı sürdürülebilir hale getirecek”
00:23 İsrail’in Hamas lideri Yahya Sinvar’ı öldürdüğü iddia edildi
00:18 Trabzon’un Akçaabat ilçesinde yapımı tamamlanan İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi Kompleksi’nden notlar!
00:11 İzmir-Bremen hattında ticaret-bilim-kültür zirvesi
11:35 Pazar günü 81 ilde eş zamanlı orman temizliği yapılacak
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Adana Altın Koza’dan Demet Akbağ ve Uğur Polat’a Onur Ödülü

Adana Altın Koza’dan Demet Akbağ ve Uğur Polat’a Onur Ödülü
22 Eylül 2024
24
A+
A-

* Haber ve Yayın Koordinatörü Gazeteci Veysel KAVRAYAN, bu yıl 23-29 Eylül tarihlerinde 31.si gerçekleşecek olan Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’ni yakından izliyor.

* İşte KAVRAYAN’ın festivalle ilgili özel haberi.

Adana Altın Koza Film Festivali – Uluslararası 31. Adana Altın Koza Film Festivali

23-29 Eylül tarihlerinde 31.si gerçekleşecek Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nin Onur Ödülleri sahipleri belli oldu.

Adana Büyükşehir Belediyesi ve Festival Onursal Başkanı Zeydan Karalar’ın ve Festival Yürütme Kurulu’nun kararıyla belirlenen Onur Ödülleri bu yıl; “Neredesin Firuze”, “Organize İşler”, “Vizontele”, “Eyyvah Eyvah”, “O… Çocukları”, “Kurtuluş Son Durak”, “Hükümet Kadın”, “Kış Uykusu” filmleriyle tanıdığımız, 40 yılı aşkın süren oyunculuk kariyerinde sinemamızın unutulmaz güçlü kadın karakterlerine incelikle başlayan sinema kariyerinde “Suyun Öte Yanı”, “Cazibe Hanımın Gündüz Düşleri”, “Karşılaşma”, “Salkım Hanımın Taneleri”, “Filler ve Çimen”, “Sis ve Gece”, “Devrim Arabaları” ve “Anadolu Leoparı”nın da aralarında olduğu klasikleşmiş birçok filmdeki tutkulu ve cesur oyunculuğuyla hafızalarımıza kazınmış usta aktör Uğur Polat’a verilecek. 31. Uluslararası Altın Koza Film Festivali’nin Onur Ödülleri, 26 Eylül Perşembe akşamı düzenlenecek özel bir gecede Demet Akbağ ve Uğur Polat’a sunulacak.

Adana Büyükşehir Belediyesi ve Festival Onursal Başkanı Zeydan Karalar’ın evsahipliğinde 23-29 Eylül 2024 tarihleri arasında yapılacak 31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nin Onur Ödülleri sahipleri belli oldu.

Arel Medya | Adana Altın Koza'dan Demet Akbağ ve Uğur Polat'a Onur Ödülü

Sinemamıza verdikleri emeğin yanı sıra başarılarını onurlandırmak adına sunulan ödüller bu yıl iki usta oyuncuya, Demet Akbağ ve Uğur Polat’a verilecek.

Başkanlığını Menderes Samancılar’ın yaptığı ve Nebil Özgentürk, İsmail Timuçin, Hüseyin Orhan, Gökhan Mutlay ve Mahmut Göğebakan’dan oluşan Festival Yürütme Kurulu’nun yaptığı açıklamada ödül gerekçeleri şu sözlerle açıklandı:

Komedide gerçek bir ikon “Neredesin Firuze”nin Firuze’si, “Vizontele” serisinin Sıti Ana’sı, “Organize İşler”in Nuran’ı, “O… Çocukları”nın Mehtap Anne’si, “Eyyvah Eyvah” serisinin Firuzan’ı,
“Kurtuluş Son Durak”ın Vartanuş’u, “Hükümet Kadın” serisinin Xate’si, “Kış Uykusu”nun Necla’sı… 40 yılı aşkın süren oyunculuk kariyerinde sinemamızın unutulmaz güçlü kadın karakterlerine incelikle hayat vermiş, “Baldız ve Bacanak"tan “Bir Demet Tiyatro”ya, birçok ekran klasiğinin yanı sıra seyirciden büyük ilgi görmüş “Otogargara”, “Sen Hiç Ateş Böceği Gördün Mü?”, “Bana Bir Şeyhler Oluyor”, “Aydınlıkevler” oyunlarındaki başarısıyla, ardından gelecek komedyen kadınlar için gerçek bir ikon olmuş Demet Akbağ’a 31. Uluslararası Adana Altın Koza Film
Festivali’nin Onur Ödülü’nün takdim edilmesine karar verilmiştir.

Röportaj: Uğur Polat - Episode

Tutkulu ve cesur oyuncu Festivalin Onur Ödülleri’nin bir diğer sahibi olan oyuncu Uğur Polat’ın ödül gerekçesi için de şunlar söylendi: “1978 yılında Ankara Sanat Tiyatrosu’nda başlayan tiyatro
kariyerini Adana ve İstanbul devlet tiyatrolarındaki sayısız oyunda, ödüller ve alkışlarla sürdürmüş; 1988’de “Sis” ile başlayan sinema kariyerinde de, “Bütün Kapılar Kapalıydı”, “Suyun Öte Yanı”, “Cazibe Hanımın Gündüz Düşleri”, “Karşılaşma”, “Salkım Hanımın Taneleri”, “Filler ve Çimen”, “O da Beni Seviyor”, “Sis ve Gece”, “Devrim Arabaları” ve “Anadolu Leoparı”nın da aralarında olduğu klasikleşmiş birçok filmdeki tutkulu ve cesur oyunculuğuyla hafızalarımıza kazınmış usta aktör Uğur Polat’a 31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nin Onur Ödülü’nün takdim edilmesine karar verilmiştir.”

ADANA ALTIN KOZA'DAN DEMET AKBAĞ VE UĞUR POLAT'A ONUR ÖDÜLÜ - ajandakolik

31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nin Onur Ödülleri, 26 Eylül Perşembe akşamı düzenlenecek özel bir gecede Demet Akbağ ve Uğur Polat’a sunulacak.

Başvurular 16 Ağustos’ta sona erdi.

Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nin yarışma başvuruları ise 16 Ağustos Cuma gününe dek festivalin web sitesinde devam etti. Festivalin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması bu yıl da merakla beklenen filmleri Adana’da ilk kez seyirciyle buluştururken, yılın en iyi belgesellerini bir araya getirecek Ulusal Belgesel Film Yarışması da başvuruları tamamlandı. Kısa filme verdiği özen ve değeri bu yıl da sürdüren festivalin, Uluslararası Kısa Film Yarışması, Adana Kısa Film Yarışması ve Öğrenci Kısa Film Yarışması kategorilerinde başvurular da yapıldı.

Edebiyat uyarlamalarına özel yarışma Festivalin bu yıl ilkini düzenlediği Edebiyat Uyarlaması Uzun Metraj Senaryo Yarışması’nın başvuruları için ise son gün 20 Ağustos Salı günü oldu. Yaşar
Kemal, Orhan Kemal, Muzaffer İzgü gibi usta yazarların doğduğu topraklara saygı duruşunda bulunacak yarışma, edebiyatımızın önemli eserlerinin sinemaya uyarlanmasını teşvik ederek, yapımcı ve yaratıcıların yeni filmler üretmesine maddi ve manevi katkı sunmayı amaçlıyor.

Başkan Zeydan Karalar, “Yaşasın sinema, yaşasın demokrasi, yaşasın emek.”

Festival heyecanı 23 Eylül’de başlıyor

23-29 Eylül 2024 tarihleri arasında Adana Büyükşehir Belediyesi ve Festival Onursal Başkanı Zeydan Karalar’ın başkanlığında düzenlenecek 31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nin Menderes Samancılar’ın başkanlığındaki Yürütme Kurulu Üyeleri Nebil Özgentürk, İsmail Timuçin, Hüseyin Orhan, Gökhan Mutlay ve Mahmut Göğebakan’dan oluşuyor. Festival Yürütme Kurulu kararı ile bu yıl sanat yönetmenliğini Mehmet Açar üstlenirken, program direktörlüğünü de Esin Küçüktepepınar yürütecek.

Bu yıl 28 Ağustos-7 Eylül’de kapılarını açmaya hazırlanan Venedik Film Festivali’nde dünya prömiyerini yapacak ‘Gecenin Kıyısı’ ve ‘Hemme’nin Öldüğü Günlerden Biri’, Karlovy Film Festivali’nde gösterilen ‘Hiçbir Şey Yerinde Değil’ ve Locarno Film Festivali’nin Film Festivali’nin ana yarışmasında gösterilen ‘Yeni Şafak Solarken’, Türkiye’de ilk kez Adana’da izleyiciyle buluşacak.

Adana Altın Koza'da Uzun Metraj Film Yarışması'nın finalistleri belli oldu | Türkiye Gazetesi

En İyi Film Ödülü’nün 1 milyon 500 bin lira ödülle destekleneceği Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nın Nuri Bilge Ceylan başkanlığındaki jürisinde, oyuncu ve yönetmen Mehmet Aslantuğ, oyuncu Seranay Sarıkaya, yazar ve senarist Nermin Yıldırım, yönetmen ve senarist Mustafa Kara, kurgucu Ayvis Alptekin ile film eleştirmeni ve küratör Müge Turan yer alıyor.

TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı

Gazeteci* Veysel KAVRAYAN

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.