ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:33 Agriconnect Türkiye Sürdürülebilir Gelecek Platformu, COP29 Taraflar Konferansı’na katılacak
09:17 Çay içerken yanında yenilenlere dikkat: Kalsiyum ve demir emilimini sıfırlıyor
07:47 Tarım ve Orman Bakanlığı yeni listeyi açıkladı: Sağlığı riske atan tereyağı ve peynirler tek tek ifşa edildi
07:34 AB, “düzensiz göçle mücadele yasalarını sertleştirme” kararı aldı
06:47 Prof. Dr. Mühip Kanko, “Cumhurbaşkanlığı onayıyla yürütülen Kartepe Haddane ve Çevre Tahribatı projesinden vazgeçilmesi son derece önemli”
06:09 CHP’li Bülbül, kayıp çocuk sayısını açıklayamayan TÜİK’i eleştirdi
01:01 Tarımsal destekleme ödemeleri hesaplara aktarılıyor
00:54 Ömer Çelik’ten katil İsrail’in bakanına tepki: Katz bir cinayet şebekesinin üyesidir
00:45 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Azerbaycan’a kutlama mesajı
00:39 İstanbul’daki bebek ölümleriyle ilgili 22 kişi tutuklandı
00:33 Dışişleri’nden soykırımcı katil İsrail’in eli kanlı bakanına fotoğraflı tepki
00:32 İran Dışişleri Bakanı Türkiye’de: Ankara, Tahran’a karşı elini güçlendiriyor mu?
00:21 Hakan Fidan Hamas üyelerini kabul etti
00:13 Cevdet Yılmaz: Barış katliamla değil Filistin halkının haklı talepleri karşılanarak sağlanabilir
00:08 Beyaz Saray: “Yahya Sinvar’ın öldürülmesi Gazze’de olası ateşkes için bir dönüm noktası olabilir”
00:08 İstanbul’da Güney Kafkasya Bölgesel İşbirliği toplantısı: Erdoğan İsrail’e silah ambargosu için BM’ye çağrı yaptı
00:02 Azerbaycan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler ve Kulüpler Birliği (KOBSKA) ve  Su Politikaları Derneği  “Ticari İşletmelerin Yeşil Ekonomiye Geçişinin Desteklenmesi” projesinde işbirliği yapacak
17:35 Ankara ATO’da sanatseverlere kapılarını açan ARTNOUVA sanat fuarı büyük ilgi görüyor
11:19 Trabzon’un Akçaabat ilçesinde yapımı tamamlanan İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi Kompleksi’nden notlar!
10:30 (TSKB) Başekonomisti ve Direktörü Ünüvar, “Mavi ekonomiyi, etki yatırımların finansmanı içerisinde yer alabilecek mavi tahvilleri de ajandamıza eklememiz gerekiyor”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Rusya’dan dondurulmuş varlıklarının karlarını kullanmak isteyen AB’ye uyarı

Rusya’dan dondurulmuş varlıklarının karlarını kullanmak isteyen AB’ye uyarı
23 Mart 2024
21
A+
A-

Bazı bankaların Ukrayna’ya herhangi bir para transferine karışmaları halinde daha sonra Rusya tarafından sorumlu tutulabileceklerinden korktukları yönündeki haberler hakkında yorum yapan Peskov, üstü kapalı uyarıda bulundu.

UHA / İnternational News Agency

UHA Haber’in Moskova’dan Gazeteci Zhanna Agalakova’nın EuroNews’e dayandırdığı haberinde, Rusya, Batılı bankaların hukuk departmanlarının, AB’nin Rus varlıklarına el koyma planlarına devam etmesi durumunda ortaya çıkacak “felaket sonuçlarının” farkında olduğunu söyledi.

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov gazetecilere verdiği demeçte “Brüksel’den varlıklarımızın gelirlerinin kimseye ait olmadığına dair açıklamalar duyduk. Öyle değil. Onlar varlıkları elinde tutana aittir, mal sahiplerine aittir” ifadelerini kullandı.

Reuters’in, bazı bankaların Ukrayna’ya herhangi bir para transferine karışmaları halinde daha sonra Rusya tarafından sorumlu tutulabileceklerinden korktukları yönündeki haberi hakkında yorum yapan Peskov, üstü kapalı bir uyarıda bulundu.

Üst düzey sektör kaynakları, bazı Batılı bankaların AB’nin dondurulan Rus varlıklarından kazanılan milyarlarca euroyu farklı yerlere yönlendirme teklifine karşı lobi faaliyeti yürüttüğünü ve bunun maliyetli davalara yol açabileceğinden korktuklarını söylemişti.

“Herhangi bir bankanın hukuk departmanı, varlıkların kamulaştırılmasına yönelik bu tür eylemlerin hem banka, hem bir bütün olarak ülke hem de Avrupa ekonomisi açısından yıkıcı sonuçlarının bilincindedir” diyen Peskov, “Bu tür kararlar hayata geçirilirse, bunları alıp uygulayanlar açısından çok ciddi sonuçlar doğurur” ifadelerini kullandı.

AB: Temmuz’a kadar 1 milyar euro aktarılabilir

Avrupa Birliği liderleri perşembe günü, Rusya’nın dondurulmuş varlıklarının elde ettiği kardan Ukrayna’ya yılda 3 milyar euroya kadar silah tedarik etme planı üzerinde çalışmaya devam etme kararı aldı. Rusya dondurulmuş varlıkların asıl sahibi olmaya devam edecek ama plan kapsamında bu varlıkların elde ettiği faiz gelirleri Ukrayna için kullanılacak. AB liderleri, gelirlerin birkaç ay içinde kullanılabileceğini söyledi.

von der leyen: President of the EC, Von der Leyen's fortune and income revealed, find out her net worth - The Economic Times

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Ukrayna’nın temmuz ayında dondurulmuş Rus varlıklarından 1 milyar euro elde edebileceğini açıkladı.

Brüksel’in planına göre gelirlerin yüzde 90’ı üye devletlere Ukrayna’ya yapılan silah bağışlarının kısmen geri ödenmesini sağlayan Avrupa Barış Fonu’ndan aktarılacak, geri kalan yüzde 10 ise Ukrayna’nın savaş sonrası yeniden inşasına fon sağlayacak.

Moskova’nın 2022’de Ukrayna’yı tam kapsamlı işgalinin ardından yaklaşık AB’de Rus merkez bankasına ait 210 milyar euroluk varlık donduruldu. Bunlar çoğunlukla Belçika’daki Euroclear takas bankasında tutuluyor.

This is war.» Upon leaving Channel One, TV anchor Zhanna ...

Gazeteci* Zhanna Agalakova

***

Zhanna Leonidovna Agalakova, 6 Aralık 1965, Kirov doğumlu bir Rus gazeteci, özel muhabir ve televizyon haber sunucusu. Moskova Devlet Üniversitesi (1991) mezunu. 1992’de Agalakova, RİA Novosti haber ajansının dedikodu muhabiri oldu. 1996’dan itibaren NTV (Rusya) kanalında yayın yaptı. 2002’de TEFİ Ödülü’ne aday gösterildi ve 2006’da “Anavata Liyakat İçin” Nişanı Madalyası ile ödüllendirildi. Ekim 1999’da , Novosti’nin (“Haberler”) gündüz ve akşam yayınlarının yanı sıra ana akşam haber programı Vremya’yı sunan Channel One Russia’ya katıldı. Mayıs 2000’de Stockholm’de düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması’nda Rus profesyonel jüri oylamasının sonuçlarını açıkladı . 2000-2002 yılları arasında Vladimir Posner ile birlikte Vremena adlı televizyon programını sundu .Eylül 2005’te Agalakova, Channel One Rusya’nın Paris’teki kendi muhabiri yaptı ve Ocak 2013’ten Ağustos 2019’a kadar istasyonun New York’taki özel muhabiri oldu. Ağustos 2019’dan itibaren tekrar Paris’te çalıştı ve Mart 2021’den bu yana diğer Avrupa ülkelerindeki etkinlikleri haber yapma konusunda uzmanlaştı.Anagakova’nın Channel One Russia ile ilgili son raporu 17 Şubat 2022’de çıktı. 3 Mart 2022’de kanaldan istifasını sundu ve iki hafta sonra 17 Mart 2022’de kanaldan resmen ayrıldı. Rusya Ukrayna’yı işgal etti ve Rus televizyonunun Kremlin propagandası yapmak için kullanıldığına  inandığını söyledi . BBC tarafından yayınlanan bir röportajında Agalakova, Rus televizyonunu izleyicilerinin ‘beyinlerini yıkamak’ olarak nitelendirdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.