ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
01:01 Tarımsal destekleme ödemeleri hesaplara aktarılıyor
00:54 Ömer Çelik’ten katil İsrail’in bakanına tepki: Katz bir cinayet şebekesinin üyesidir
00:45 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Azerbaycan’a kutlama mesajı
00:39 İstanbul’daki bebek ölümleriyle ilgili 22 kişi tutuklandı
00:33 Dışişleri’nden soykırımcı katil İsrail’in eli kanlı bakanına fotoğraflı tepki
00:32 İran Dışişleri Bakanı Türkiye’de: Ankara, Tahran’a karşı elini güçlendiriyor mu?
00:21 Hakan Fidan Hamas üyelerini kabul etti
00:13 Cevdet Yılmaz: Barış katliamla değil Filistin halkının haklı talepleri karşılanarak sağlanabilir
00:08 Beyaz Saray: “Yahya Sinvar’ın öldürülmesi Gazze’de olası ateşkes için bir dönüm noktası olabilir”
00:08 İstanbul’da Güney Kafkasya Bölgesel İşbirliği toplantısı: Erdoğan İsrail’e silah ambargosu için BM’ye çağrı yaptı
00:02 Azerbaycan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler ve Kulüpler Birliği (KOBSKA) ve  Su Politikaları Derneği  “Ticari İşletmelerin Yeşil Ekonomiye Geçişinin Desteklenmesi” projesinde işbirliği yapacak
17:35 Ankara ATO’da sanatseverlere kapılarını açan ARTNOUVA sanat fuarı büyük ilgi görüyor
11:19 Trabzon’un Akçaabat ilçesinde yapımı tamamlanan İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi Kompleksi’nden notlar!
10:30 (TSKB) Başekonomisti ve Direktörü Ünüvar, “Mavi ekonomiyi, etki yatırımların finansmanı içerisinde yer alabilecek mavi tahvilleri de ajandamıza eklememiz gerekiyor”
10:02 NATO Savunma Bakanları Toplantısı’ndan notlar!
09:25 Zeytinyağı piyasası ve küresel ısınma
09:14 Ortadoğu için kader seçimi: Trump mı Harris mi?
08:53 Alman hükümetinin tartışmalı güvenlik paketinde neler var?
07:34 Kitap: Sağlıklı bir toplum, sağlıklı bireylerden geçiyor!
07:15 Ukrayna’daki İngiltere – ABD Rekabeti!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Son 21 yılda Antalya’ya 304 milyar lira tutarında yatırım yaptık”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Son 21 yılda Antalya’ya 304 milyar lira tutarında yatırım yaptık”
3 Mart 2024
17
A+
A-

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Antalya mitinginde yaptığı konuşmada, “Cumhuriyetimizin ikinci asrını Türkiye Yüzyılı yapma taahhüdü ile karşınıza çıkarken bunun gerisinde ülkemize bugüne kadar kazandırdığımız eser ve hizmetler vardır. Ülkemizin her vilayeti gibi Antalya’mızda bu kalkınma şöleninden payına düşeni almıştır” dedi.

UHA / İnternational News Agency

Son 21 yılda Antalya’ya ne kadar yatırım yaptık biliyor musunuz? 304 milyar lira tutarında yatırım yaptık. CHP’nin burada bir yatırımı var mı? Yok. Yaparsa, yine biz yapacağız. Eğitimde 14 bin 450 yeni derslik inşa ettik. Üçü vakıf, biri devlet olmak üzere dört yeni üniversite kurarak şehrimizdeki üniversite sayımızı beşe yükselttik. Gençlik ve sporda 21 bin 593 kişi kapasiteli yüksek öğrenim yurt binaları açtık. Peki, Antalya Belediyesinin kaç tane yurt binası var? 33 bin seyirci kapasiteli bir stadyum dahil olmak üzere toplam 116 adet spor tesisi inşa ettik. Sosyal yardımlarda Antalyalı ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza 9 milyar lira tutarında kaynak aktardık.

Sağlıkta 1500 yataklı şehir hastanemiz başta olmak üzere, buradan çıkacağım şimdi şehir hastanemizin açılışına gideceğim. Şehir hastanemizi açıyoruz. Toplamda 3 bin 497 yataklı 36 hastane dahil 66 sağlık tesisi yaptık. İçinde 300’er yataklı Aksu ve Manavgat hastanelerimizin de olduğu 1050 yataklı 9 sağlık tesisimizin yapımı sürüyor.

Milliyetçi Hareket Partisi'nin yerel seçim sloganı belli oldu!

“TOKİ vasıtasıyla 5 bin 570 konutun yapımını tamamladık”

TOKİ vasıtasıyla 5 bin 570 konutun yapımını tamamladık. Bin 449 konutun yapımına devam ediyoruz. Antalya’mızda riskli yapı olarak tespit edilen 26 bin 15 bağımsız bölümün dönüşümünü gerçekleştirdik. Şehrimizde 6 millet bahçesi projemizden 4’ünü tamamladık. İktidara geldiğimizde il sınırları içerisinde 17 atık su arıtma tesisiyle belediye nüfusunun ancak yüzde 27’sine hizmet verilebiliyordu. Bugün 36 atık su arıtma tesisiyle belediye nüfusunun tamamına hizmet veriyoruz. Normalde Büyükşehir Belediyesinin sorumluluğunda olan hizmetleri bile Antalyalı kardeşlerimizin en önemli gelir kapısı olan turizm yara almasın diye biz yapıyoruz. Kemer ve Çamyuva bölgelerinin atık su meselesini çözen arıtma tesislerini bir yıldan kısa süre içinde biz bitirdik, yakında açılışını gerçekleştiriyoruz. Güncel rakamla 2 milyar liraya mal olan tesislerimizin şehrimize hayırlı olmasını diliyorum.

Antalya’da 2021 yılının yaz ayında yaşadığımız orman yangınlarının ardından yaraları biz sardık. 721 köy evini tamamlayıp hak sahiplerine teslim ettik. Yakında bunlara 190 köy evi daha ekliyoruz. Ulaştırmada, 195 kilometreden devraldığımız bölünmüş yol uzunluğunu 715 kilometreye çıkardık. Antalya Spor Kavşağı’nı trafiğe açtık. Meydan Kavşağı’ndaki şerit sayısını artırdık. Mevlana, Gıyaseddin Keyhüsrev katlı kavşaklarıyla kesintisiz şehir içi ulaşım imkanını sağladık. Antalya’nın dört bir yanında tüneliyle, köprüsüyle, kavşağıyla yapımı devam eden onlarca yol projesi var. Bunları da birer birer hizmete alacağız. Antalya-Alanya otoyolunun inşasına da yakında başlıyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülkemizi Türkiye Yüzyılı ile zirveye çıkaracağız

“Antalya Havalimanı’nın kapasitesini yıllık 80 milyon yolcuya çıkartıyoruz”

Antalya Şehir Meydanı-Havalimanı-Expo Tramvay Hattı’nı hizmete aldık. Antalya Havalimanı’na yaptığımız iç ve dış hatlar terminal binasını büyüterek yıllık 35 milyon yolcu kapasitesine çıkardık. Geçtiğimiz yıl 35 milyon 600 bin yolcu Antalya Havalimanı’nı kullandı. Bir başka ifadeyle havalimanımız tam kapasite çalıştı. Önümüzdeki yıllarda talebi de göz önünde bulundurarak Antalya Havalimanı’nın kapasitesini yıllık 80 milyon yolcuya çıkartıyoruz. Antalya’ya ikinci bir havalimanı olarak Gazipaşa-Alanya Havalimanı’nı da kazandırdık. Kaş ve Alanya yat limanlarını hizmete aldık. Manavgat ırmak ağzı düzenlemesini tamamladık. Demre çay ağzı barınma yerini yaptık. Demre yat limanının altyapı inşaatı, Gazipaşa yat limanının onarımı bitti.

Antalya’ya 21 baraj, 2 içme suyu tesisi, 62 sulama tesisi, 1 arazi toplulaştırma projesi, 104 taşkın koruma tesisi, 3 gölet, 1 yer altı depolama tesisi ve 20 hidroelektrik santralini de kazandırdık. Antalya’da toplam 92 bin dekar arazinin sulanmasına hizmet edecek olan 12 barajın yapımı devam ediyor. Son 21 yılda inşa ettiğimiz sulama projeleriyle Antalya’da 544 bin dekar zirai araziyi sulamaya açtık. İnşaat safhasındaki sulama tesisimiz ile 116 bin dekar araziyi daha sulayacağız. Antalyalı çiftçilerimize yaklaşık 50 milyar lira tutarında tarımsal hibe desteği verdik. Şehrimize 3 yeni organize sanayi bölgesi, 2 TEKNOPARK, 18 Ar-Ge merkezi ve 1 tasarım merkezi kurduk. İstihdamı desteklemek için Antalya’daki işverenlere 19 milyar lirayı aşan prim teşviki verdik. Enerjide, Antalya, Aksu, Döşemealtı, Elmalı, Kepez, Konyaaltı, Korkuteli, Muratpaşa ve Serik’e doğal gaz arzını sağladık. Önümüzdeki dönemde Alanya, Finike, Gazipaşa, Kemer, Kumluca ve Manavgat’a doğal gaz arzı sağlamayı planladık.

Antalya’yı daha nice güzel yatırımlarla, eserlerle, hizmetlerle buluşturmayı sürdüreceğiz. Şehrimizi gerçek belediyecilik ile buluşturmak için Cumhur İttifakı belediye başkan adaylarımızın arkasındayım. Elbette her parti, her aday kendine göre iddia sahibidir. Ama belediyeciliğin bizim işimiz olduğu hususunda bizimle yarışacak kimseyi tanımıyoruz. Antalya’yı Türkiye Yüzyılı’na hazırlamak için 31 Mart’ta sandıkta daha güçlü desteğinizi istiyoruz. Büyükşehir ve ilçe adaylarımızı sizlere emanet ediyorum.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.